Сбогом и благодарим за рибките

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Re: Сбогом и благодаря за рибата

Мнениеот titi7707 » Чет 04 мар 2010 19:48

и рано или късно пак си купува Голф :banana :banana :banana

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 04 мар 2010 19:48

веселин написа:Или ако може да се перефразира следната мъдрост
Човек дори и добре да живее - рано или късно си продава Голфа :( :( :(
Вълкът козината си мени, но нрава не!
Та голфаджията си остава голфаджия, в каквото и да е возило :) :beer

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Чет 04 мар 2010 19:51

vasstop написа:..Вълкът козината си мени, но нрава не!
Та голфаджията си остава голфаджия, в каквото и да е возило :) :beer

Когат голфаджия се качи на алфа вече става малко страшно :beat_butt2

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 04 мар 2010 20:40

преди време, цитирайки Джеръми Кларксън, vaskoto1 написа:1. никой фен на моторите не е истински фен, ако не е притежавал поне една алфа! защото няма на света по екзалтиращо, нечовешки блажено, ОМГ чуство, когато всичко в тая кола работи! :011: :026:
2. всеки собственик на алфа трябва да бъде убеден че е уникален! всеки! защото нито една друга алфа в света няма абсолютно същата комбинация от неработещи неща. :kissy:

mhihi

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Чет 04 мар 2010 22:33

vaskoto1 написа:
преди време, цитирайки Джеръми Кларксън, vaskoto1 написа:1. никой фен на моторите не е истински фен, ако не е притежавал поне една алфа! защото няма на света по екзалтиращо, нечовешки блажено, ОМГ чуство, когато всичко в тая кола работи! :011: :026:
2. всеки собственик на алфа трябва да бъде убеден че е уникален! всеки! защото нито една друга алфа в света няма абсолютно същата комбинация от неработещи неща. :kissy:

mhihi

поразяващо :shock написал си го дори в стила на Пътеводителя :bowdown mhihi

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Пет 05 мар 2010 13:48

Колега raz0r, върна ме две години назад...и на мен ми беше супер мъчно като се разделях с дългогодишния ми голф 3.... и абсолютно честно казано, направо ми се насълзиха очите като излязох от Чакъров и като го видях за последен път..
И сега все още се заглеждам по тъмносините голфове търсейки цифрите 3437...но така и не съм го виждал.
И още си пазя в кабинета снимката пратена ми тогава от едно малко немско градче Олпе (нямаше тогава всичките екстри на днешните интернет портали за продажба на коли)
Каквито и кусури да има, колкото и упорито да го плюят някои, това си е един емблематичен автомобил... :!:

А иначе за форума, не спрях да чета тук, кажи речи всеки ден продължавам да си го отварям...тук има какво да се прочете и научи, независимо каква марка кола караш......за разлика от някои други автомобилни форуми, в които само се мерят п***и и на всяка една тема почват да се карат най-късно на третата страница :screwy
А, и да не забравя, леки и безаварийни с италианската красавица :wink:

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пет 05 мар 2010 13:52

Честито. И аз да цитирам мистър Кларксън:
Alfas are for nice people... :012:

Потребителски аватар
passatfan2780
Автомобил:
Двигател: aaz 1992

Мнениеот passatfan2780 » Пет 05 мар 2010 13:59

vaskoto1 написа:

mhihi

Без лоши чувства,но Алфата си е диагноза :D :D :D ,но иначе и аз :bowdown пред инжинерното чудо ГОЛФ.
пожелавам ти много безавариини километри с новата кола,да те слуша като старата.

Потребителски аватар
raz0r
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raz0r » Пет 05 мар 2010 15:00

Снощи ходих да си измия колата и ми стана адски мъчно, то много спомени много нещо има в тая кола. Все пак ми е първата, а първата любов не се забравя :)

Иначе на темата на алфата - търсех си нова кола дълго време. Бях си харесал BMW е46. Исках да си взема common-rail дизелов мотор, а с отпадането на митата се загледах и в M57 - 3-литрово чудовище. За жалост подобна кола струва 15-тина хиляди лева, че и нагоре. А и всички майстори в унисон запяха: ще ти дадем абонаментна карта :)

Съвсем случайно се натъкнах на италианските коли (досега не бях ги поглеждал, все пак немското си е немско). И като видях цените, реших, че риска си струва. За в пъти по-малко пари получих прилично изглеждащ седан (още ми е трудно да свикна с външния им вид) с комън-рейл двигател (италианците били пуснали JTD още '97 година) и климатик, а това бяха основните ми изисквания. Трябваше да избирам между Ланча Либра и Алфа 156. Реших да е Алфа.

Най-странното е, че повечето ми приятели не одобрявали Голфа (чак сега си признаха). Не че разбират от коли, но беше любопитно да го науча. А Алфата я харесаха веднага, явно външния вид има значение (аз си харесвах голфа).

За съжаление сервото се обади днес. Дано не се налага да си купувам абонаментна карта.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 05 мар 2010 15:15

raz0r написа: И като видях цените, реших, че риска си струва. За в пъти по-малко пари получих прилично изглеждащ седан

Нали се сещаш че има някаква причина за тази сериозна разлика....и тя не е в твоя полза :Mr Green Fun Но дано пък да си късметлия ! А че 156-та се харесва повече на хората е нормално сравнен с нея Г3 е като кутия за обувки до калъф за цигулка,италианците може да не правят качествени коли но пък ги правят красиви :!:

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Re: Сбогом и благодарим за рибките

Мнениеот yarek » Пет 05 мар 2010 15:22

Колега, не искам да те обиждам, ама с какъв акъл ще си вземиаш алфа? :dummy: Мнението на приятели ти е важно или твоето? марка VW не ти ли се е доказала? Това си е твоята работа ама защо не си избереш нещо от германско? Няколко пъти съм чувал за алфите че след 100 000 км почва да им се чупи всичко... Това е само моето скромно мнение, ама помисли хубаво

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пет 05 мар 2010 15:32

леле...брат ми има такава Алфа... Прибирал съм го с Голфа на дърпане от къде ли не..от цяла България. Искрено ти съчувствам. :bowdown :bishop Кажи-речи само за него си ползвам въжето.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 05 мар 2010 15:52

нЕма се плашиш колега :lol:
сключи автокаско в Интерамерикан с опция за безплатна пътна помощ mhihi

п.с. в алфа форума е разисквана темата с пътната помощ mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 06 мар 2010 12:19

Г-н Кларксън също каза: Alfa makes the best а car can be... for a while. Както и да е, не се бъзикайте с алфите, една 156-ца струва колкото запазен голф 3 ТДИ 97г. А е 100 пъти повече кола... като сметнеш че и двете са си евтини, риска вероятно си струва :applause:

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Съб 06 мар 2010 12:33

hooligan_sk написа:Г-н Кларксън също каза: Alfa makes the best а car can be... for a while. Както и да е, не се бъзикайте с алфите, една 156-ца струва колкото запазен голф 3 ТДИ 97г. А е 100 пъти повече кола... като сметнеш че и двете са си евтини, риска вероятно си струва :applause:

:063:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”