Аз да върна темата малко назад.
Понеже сместа ми(според ламбдата) при скорости до 30-40 е добра (~0.5V), но с повишаване на скоростта силно обогатява (0.65~0.75V), на свободна в движение (0.75~0.85), мисля да изравня налагането.
Та въпроса е, има ли минимален диаметър на изравнителната линия и оказва ли влияние дължината и?
Питам, щото идеята ми е да взема изравняване от филтърната кутия (в близост до тръбата към моното) и ме притеснява дали голямото разстояние от драсела няма да направи системата лагава.
Проблем с тихите, или как да си настроя изпарителя!!!!
- vrangel
- Автомобил: vw golf3
- Двигател: ABU
Re: Проблем с тихите, или как да си настроя изпарителя!!!!
Днес мисля че намерих проблема си Golf3/1.6.Загрях колата още при изкарването от гаража започна да ми прови този проблем с падането на оборотите извадих куплонга на датчика за температура за да влезе колата в сервизен режим и веднага си пролича че оборотите са много ниски (колата започна да прекъсва)вдигнах ги и закачих куплонга.След това направих няколко обиколки из града проблема не се появи повече.Явно стъпковото моторче е коригирало и не се осещя оборотите че са ниски на място.Да добавя че изпарителя ми е Ланди Ренцо и е с един регулатор.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Mapoka написа:Аз да върна темата малко назад.
Понеже сместа ми(според ламбдата) при скорости до 30-40 е добра (~0.5V), но с повишаване на скоростта силно обогатява (0.65~0.75V), на свободна в движение (0.75~0.85), мисля да изравня налагането.
Та въпроса е, има ли минимален диаметър на изравнителната линия и оказва ли влияние дължината и?
Питам, щото идеята ми е да взема изравняване от филтърната кутия (в близост до тръбата към моното) и ме притеснява дали голямото разстояние от драсела няма да направи системата лагава.
Лелее от де пък изровихте тази тема

В случая пробвай първо да намалиш от "тройника" и после да компенсираш от изпарителят(но не от байпасният болт за тихите обороти). Почти съм сигурен че с няколко настройки ще получиш желаният резултат. Иначе ако ще правиш изравнителна линия, ползвай Ф16 особенно след като ще е дълъг.
ПП: На свободна в движение и на ППХ не гледай какво показва ламбдата.
И аз да запитам за тази изравнителна линия,понеже съм махнал маркуча за картерните газове от моноинжекцията/отнесъл съм го под колата/ може ли там да направя изравняването на налягането .Изпаритела е до акумулатора и разстоянието е около 60 см точно колкото и на захранващия маркуч.Има ли колега с такъв изравнителен маркуч да видя къде го е монтирал?
Edit.. Не удачно да се монтира на посоченото място,след експеримента ефект имаше но при рязко настъпване на газта колата "забиваше " ,вакуума става "голям " и дърпа мембраната ,тя съответно не пуска газ и така...
Edit.. Не удачно да се монтира на посоченото място,след експеримента ефект имаше но при рязко настъпване на газта колата "забиваше " ,вакуума става "голям " и дърпа мембраната ,тя съответно не пуска газ и така...

- Dobromirski
- Контакти:
- sextom
- Автомобил: Audi A3 1.9TDI 131hp
- Двигател:
Няколко пъти прочетох написаният документ от теб, но не ми стана ясно кое от всички е "байпасното" кранче. Ако може да някой да каже кое за какво служи.
- Dobromirski
- Контакти:
На този изпарител (пък и на снимката не се вижда хубаво) би трябвало да е 1 , тъй , като 2 е пружината на мембраната , а 3 е пробката за източване на мизериите.
- muko
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: KR 1991
Здравейте,
Моя изпарител е BRC 100 Kw колата ми е VW Golf 2 1.8 KR и аз имам същия проблем при изкючване от скорост по врвме на движение оборотите ми падат до толкова ,че колата изгасва. Може ли да ми кажете къде трябва да вържа този байпас маркуч.
Моя изпарител е BRC 100 Kw колата ми е VW Golf 2 1.8 KR и аз имам същия проблем при изкючване от скорост по врвме на движение оборотите ми падат до толкова ,че колата изгасва. Може ли да ми кажете къде трябва да вържа този байпас маркуч.

-
- Автомобил:
- Двигател:
muko написа:Здравейте,
Отзад на капака на вакумната мембрана трябва да има отвор и на този отвор мисли какво да направиш че да го изведеш към маркуч.
- muko
На този отвор от втората снимка ли? http://tablica.pl/oferta/parownik-brc-at90e-CID5-ID4GzOp.html
-
- Автомобил:
- Двигател:
muko написа:На този отвор от втората снимка ли? http://tablica.pl/oferta/parownik-brc-at90e-CID5-ID4GzOp.html
Би трябвало да е той.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Слага се щуцер с резба, като се нарязва такава и на капака.
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AFT 1996
И после този щуцер са свързва със маркуч към филтърната кутия , отгоре ли се закача маркуча върху кутията ,понеже имам газ обикновена тартарини на АФТ ,плочката е след дебитомера веднага.Това разбрах до сега.ами най- добре изпарителя да го има този байпасен кран .ако някой има направена системата можели да качи снимка, По принцип тези изпарители на мим газ стават ли .
- muko
Ето как е направен изпарителя.Има маркуч който излиза от задната страна на изпарителя , но е вкаран в плочката. Няма промяна в състоянието .Пак прави същите неща.Такава ли трябва да е плочката,там ли трябва да е маркуча ? Къде греша?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не мога много добре да разбера от снимките, ама тоя маркуч, дето влиза в плочката не идва ли от тройника?
Идеята на уравновесяването е да се изведе маркуч, който свързва мембраната откъм страната на атмосферата и пространството след въздушния филтър и преди плочката на газовата. Поне така го бях направил аз на страта джета. На тая мислех пак да го правя,ама си е ОК и без него
Идеята на уравновесяването е да се изведе маркуч, който свързва мембраната откъм страната на атмосферата и пространството след въздушния филтър и преди плочката на газовата. Поне така го бях направил аз на страта джета. На тая мислех пак да го правя,ама си е ОК и без него

Върни се в “Автогазови уредби”