Колеги,помагайте!
Имам проблем с Пасат 92-ра 1.8 моноинжекцион.Губи мощност по време на движение,независимо дали е студен или не.Смених бензинова помпа,горивен филтър, капачка на резервоар,палец,дистрибуторна капачка и дюза....и проблемът си остана.Остават бобината, делкото и компа!Ако някой може да помогне ще бъда много благодарен!!!
Проблем с Пасат - губи мощност.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с Пасат - губи мощност.
Как ти е зацепен ангренажния ремък? В какво състояние ти е мотора и още куп въпроси.. Трябваше да си ги зададеш преди да набуташ пари за помпи капачки и т.н. От много неща може да не ти върви колата.
Това е проблема.Мотора е ОК, ремакът е зацепен правилно...аз не съм ливада в това отнощение.Очаквах компетентни мнения, но явно съм сбъркал...Здраве да е!
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
HIJ написа:Това е проблема.Мотора е ОК, ремакът е зацепен правилно...аз не съм ливада в това отнощение.Очаквах компетентни мнения, но явно съм сбъркал...Здраве да е!
Обясни малко по-добре проблема , как губи мощност , прекъсва или няма тяга , на какви обороти не върви ?
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега колко компетентни мнения очакваш аз не съм гадател нито пък другите колеги. Опиши подробно какво прави и т.н. как си поддържал автомобила и прочие какви показатели има мотора всичко е от значение и в + за да ти помогнем...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж си кабелите за свещите(отвори капака на двигателя на тъмно и виж какво става).Ако лулите на свещите са с ламаринки-махни ги.
Колега може да ти смуче въздух от тампона на моно-то
Поне при мен заради това ставаше този номер.

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Joto50 написа:Ако лулите на свещите са с ламаринки-махни ги.
Каква е идеята /ползата/

-
- Автомобил:
- Двигател:
Имах подобен проблем на стария пасат(1.8мi RP)На място се форсираше без проблеми,но като тръгна да набирам и забива нос.Първото което ми хрумна беше че смучи въздух от някъде-уплътнявах тампона под моното,проверявах маркучи и т.н.,докато един колега сподели че му прекъсвала колата и като махнали ламаринките,нещата се оправили.Примен се получи същото,но не гарантирам, че на колегата проблема е същия.А логиката според мен е,че се получава утечка.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пък ще кажа да не се махат ламаринките. Ако са ти изправни кабелите нямаш проблеми с тях. В завода иначе щяха да излизат без ламаринки лулите....
- IVELINN
- Автомобил:
- Двигател:
погледни динамото дали зарежда колкото триабва
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Проблема е, че когато ламаринките са там пречат да се види как изолацията на 15 годишните кабели която е около свещите вече не е гума, а силно изгоряла гума и вече не върши работа
Това с махането на ламаринките е временно решение. Накрая пак се стига до нови кабели

Това с махането на ламаринките е временно решение. Накрая пак се стига до нови кабели

- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Имаш ли катализатор, колега?Издухва ли отзад добре изгорелите газове?Задръстен катализатор също е възможен проблем.Наскоро ми се случи на една Вектра А.