Компютъра ми се рестартира самичък

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Компютъра ми се рестартира самичък

Мнениеот kriso_g » Съб 06 мар 2010 14:34

Какво да правя колеги
компютъра ми се рестартира самичък през около 1-2 часа :shock какво си работи с на едни обороти..чува се някакво засилване и след рестартирането :shock това за пръв път ми се случва..отварях го,всички платки са си по местата и не са излезнали или нещо подобно :roll:
Говорят ми за някаква паста която била под радиаторчето че била за смяна :roll: за пръв път чувам за нея :roll:

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Re: Компютъра ми се рестартира самичък

Мнениеот marianchev » Съб 06 мар 2010 15:43

Вероятно процесора не се охлажда достатъчно добре.

Потребителски аватар
DrJErving
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DrJErving » Съб 06 мар 2010 15:45

колега провери ли за вируси?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 06 мар 2010 15:48

остави го отворен, без капаци да се охлажда по - добре. виж дали всички вентилатори се въртят добре. инсталирай си speedfan и следи температурата на процесора

Потребителски аватар
kriso_g

Мнениеот kriso_g » Съб 06 мар 2010 17:47

Вентилатора се върти постоянно
температурата на процесора е 54 градуса
на дънната платка е 43 градуса
капака е махнат и преди малко отново се рестартира самичък :roll:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Съб 06 мар 2010 17:55

Извади буксата на захранването към дъното и я постави пак.Така оправих "лош"
контакт на стария комп.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Съб 06 мар 2010 19:09

Пастата е за по-добър контакт между процесора и радиатора с вентилатора. Струва 2 лева, сваляш радиатора от процесора, чистиш добре остатъчите от изпечената стара паста и мажеш на радиатора там където контактува с процесора,след това слагаш радиатора обратно на процесора.

Другото е за вируси, както казват по-нагоре колегите, преди седмица чистих подобен, караше процесора да работи на 100% натоварване, с цел да върти вентилатора повече и да се развали евентуално, коеот да доведе до изгаряне на процесора.

Третото е не добра спойка, пак са ти написали горе, аз бих откачил,почистил и закачил обратно всички кабели и платки..рам,видеото...

Успех!

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Съб 06 мар 2010 21:47

Ако с по-горе написаните неща не се получи, вземи едно захранване на заем и пробвай как ще се държи компютъра с него. Също огледай за надути кондензатори по дънната платка, а ако можеш отвори и захранването и виж и там за надути кондензатори, които евентуално да правят проблема.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 06 мар 2010 22:18

Ако температурите на видео картата и процесора са добре залагам по-скоро на проблем в захранване или както каза колегата по-горе - на надути кондензатори на дънната платка. Тест на захранването се прави по следния начин:
1. Пускаш някакъв тест, който да товари на макс машината - Еверест има такъв в менютата, 3Д марк също става
2. Мериш 12-волтовата линия на молекса (бялата буксичка с мъжки пинове - 4 на брой, които влизат в куплунга на харда, цд-то или на някои по-яки модели видеокарти, с мултицета и гледаш без и със товар как се държи, ако разликата е осезаема (не е хубаво да е над 12.8 волта, доколкото знам) - захранване.
3. По същия начин и 5-волтовата се мери.
Започни оттам, просто и лесно е :beer

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 08 мар 2010 10:28

Колега, с каква ОС си? Да не си сложил някаква RC версия на 7цата?

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Пон 08 мар 2010 20:47

По полека давайте съвети за махане и слагане на процесори че лесно може да сцепи процесора ако няма опит човека.Наскоро ми носиха един такъв хем сцепен хем с огънати крака при опит за почистване и тая паста от двату лева си я слагайте на вашите компове ами ако е бил боксов охладител с термолепенка?За чии грездей му е да рови с мултицета да мери като в биоса си пише отделно ето и за уинбоуз http://www.cpuid.com/hwmonitor.php.За да се отсрани проблема трябва повечко инфо на колко време е откога не е преинсталиран с каква ОС е и каква марка му е захранването.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 08 мар 2010 21:00

Абре, господин Професоре, аз му казвам да си натовари малко машинката и тогаз да мери, какви БИОС-и какви пет лева. Ти изобщо четеш ли какво съм написал? :screwy Явно щом ти носят процесори предполагам, че се занимаваш с компютри или поне се опитваш, тогава вероятно се сещаш, че кофти захранванията "клякат" доста бързо, когато консумацията нарастне (респ. се натоварят всички възможни звена по комп. система), затова предложих на колегата да види този вариант за всеки случай. Не искам да коментирам колко вярно показва БИОС-а и разните програмчета :screwy
За да се отсрани проблема трябва повечко инфо на колко време е откога не е преинсталиран с каква ОС е и каква марка му е захранването.

1. Ако е преинсталиран преди седмица какво - не би трябвало да е от него?
2. Ако захранването е примерно Фортрон или по-висок клас марка пак не може да е от него, така ли? :applause:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Пон 08 мар 2010 22:59

Първо си пийни хапчетата ама розовите не от сините и тогава пиши.Да съм писал някъде да мери без товар??Разликите между програмките и уреда не са фрапиращи не че масовите любителски китайски уреди по 5-10 лева са най-точните на земята и ако има разлики ще се види отчетливо.Ако Ботев имаше каска и тн. много ако стават колкото повече инфо толкова по-добре 100% критерии няма.

Потребителски аватар
kriso_g

Мнениеот kriso_g » Пон 08 мар 2010 23:14

с уин 7 съм около 6 може и повече месеца вече :roll:
тези дни ще го водя при личния лекар,че е в гаранция..ако не стане отварям прозореца ии.. mhihi

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Вто 09 мар 2010 1:23

Ми попринцип ако си в групата "Пречат ми ръцете" на тема компютри не рови по-добре .. да не вземе вярно нещо да изкривиш. Щом има гаранция .. носиш и го оправят набързо. Попринцип да знаеш , че тези симптоми за мен са от прегряващ процесор .. загрява доста с времето ( най-вероятно от вече скапалата се паста под охладителя ) и за това се чува това засилване на вентилатора. Попринцип в повечето биоси има защита от превишаване на определена температура. Съответно се опитва да охлади процесора с по-голяма скорост на вентилатора и като не успее "катапултира" , т.е рестартира за да предотврати изпичане на въпросния процесор. Ако имаш желание стой и гледай докато ти го оправят ( и ако имаш възможност де ) и виж дали ще сменят топлопровеждащата паста за да знаеш попринцип как става.
Това разбирасе са мои предположения.
Поздрави

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”