Laguna vs. Vectra?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Red_Jetta
Автомобил:
Двигател:

Re: Laguna vs. Vectra?

Мнениеот Red_Jetta » Нед 07 мар 2010 15:51

aradovanov написа:Колега с кой мотор ти е вектрата?

същия- този, за който питаш :)

2000куб, турбо, интеркулер, 101 кс / Х20DTI май беше :)

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Нед 07 мар 2010 17:22

Моторът 2.0dti16v наистина е много икономичен в извънградски условия. Освен това като му свикнеш, динамиката също хич не е лоша.

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Нед 07 мар 2010 17:46

За лагуата мога да вметна, че комфорта свършва до облегалките на предните седалки. На задната е също толкова неудобно, колкото и в голф. А как са успяли да я направят с толкова гадна возия на гъза и толкова добра на муцуната... не знам. За опел - единственото което мога да кажа лошо е ръждата... до едно време. За мен Опел винаги са били пряката конкуренция на Фолксваген, съответно за да си запазят пазара държат никак не лошо ниво на качеството.

Нещо което не бих взел е кола правена от дизайнери вместо от инжинери!

Успех с избора и да се похвалиш :)

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 07 мар 2010 23:23

stan4o_mc написа:За лагуата мога да вметна, че комфорта свършва до облегалките на предните седалки. На задната е също толкова неудобно, колкото и в голф. А как са успяли да я направят с толкова гадна возия на гъза и толкова добра на муцуната... не знам. За опел - единственото което мога да кажа лошо е ръждата... до едно време. За мен Опел винаги са били пряката конкуренция на Фолксваген, съответно за да си запазят пазара държат никак не лошо ниво на качеството.

Нещо което не бих взел е кола правена от дизайнери вместо от инжинери!

Успех с избора и да се похвалиш :)

Хаха,всички коли са правени от инженери,но аз не бих си взел такава правена от инженери с лош вкус по отношение на дизайна. И това с комфорта ме уби-значи отзад неудобно като в ГОЛФ а отпред е комфортна... :063:

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Пон 08 мар 2010 17:16

Koлега, няма лошо, че те убивам от смях, но л@йното отзад е доста по-твърдо. Комфорта на задната седалка идва само и единствено от по-дългата база, съпоставено с голфа. Усещането отпред и одзад е различно. Поне за мен е такова. Вярно, че я имам 100км каране+возене на такава чикия, я нямам, но... това ми е впечатлението.

Потребителски аватар
nezakonia3199
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nezakonia3199 » Пон 08 мар 2010 17:23

приател препорачвам ти лагуната спрямо опела; лагуната е здрава френска колиза със супер возия спрямо мн др автомобили 2ро хар4и малко 3то широка голяма остоичива а и частите не са чак кои знае колко скъпи. имах такова ренде 3 годими един проблем не мие саздало но моита беше с 1.9дси 110к.с.много сам доволен от тях :D :D :D :beer

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 08 мар 2010 17:52

stan4o_mc написа:Koлега, няма лошо, че те убивам от смях, но л@йното отзад е доста по-твърдо. Комфорта на задната седалка идва само и единствено от по-дългата база, съпоставено с голфа. Усещането отпред и одзад е различно. Поне за мен е такова. Вярно, че я имам 100км каране+возене на такава чикия, я нямам, но... това ми е впечатлението.

Разбира се,всеки си има някакво впечатление,просто твоите впечатления ме озадачават! Как комфорта отзад е само от по-дългата база в сравнение с голфа? Първо са различни класове,второ комфорта,возията (и дизайна)са несравними на двете коли и както е писал колегата-не е кола която да прави често проблеми.Но това си е мое мнение,нали всеки си има право на мнение :wink:

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Пон 08 мар 2010 19:04

stan4o_mc написа:Koлега, няма лошо, че те убивам от смях, но л@йното отзад е доста по-твърдо. Комфорта на задната седалка идва само и единствено от по-дългата база, съпоставено с голфа. Усещането отпред и одзад е различно. Поне за мен е такова. Вярно, че я имам 100км каране+возене на такава чикия, я нямам, но... това ми е впечатлението.

Много ми е интересно колега как си изграждаш мнение за автомобил с 100км каране :?: Имам Рено(вярно Клио е) и сравнение с стария ми Голф е пушка и нямам никакви проблеми с него вече почти 1г. каране и малко над 9000км!
Така, че колеги търсете по запазената кола и тази която ви е най-удобна, макар че гарантирам че Реното е много по комфортна кола отколкото Вектрата( баща ми има такава и за това съм убеден в това което говоря)! Плюс това не са й толкова скъпи частите на Лагуната, колкото другите казват, избирай смело!

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 08 мар 2010 19:20

Опел хубав дизел няма освен в последните модели.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 08 мар 2010 20:31

santo_trafficante написа:Опел хубав дизел няма освен в последните модели.

който и на фиат ЖетЕде
апцолютно
но пък фиатовия дизел е цифра пара да го правиш...но който има брада си има и гребенче

лагуната не е лоша кола, карал съм малко такава на приятел, който я продаде наскоро, но бензинка
от двете бих взел опела, но не дизела :?

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пон 08 мар 2010 21:55

впечатления от лагуни на клиенти:каквото и да смениш предницата си виси.последствия-картера е консуматив.прекалено ниска е.вектрата е що годе по-оразмерена и да се ходи за риба дори и в пресечена месност не е проблем.а и лостовата система при опела не виси като при лагуната отдолу

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 08 мар 2010 23:06

бас ловя,че на москвича картера е по-нависоко и от на вектрата и е още по-подходяща за гората и за риба
mhihi

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Вто 09 мар 2010 0:02

tisho_psg написа:бас ловя,че на москвича картера е по-нависоко и от на вектрата и е още по-подходяща за гората и за риба
mhihi

и за дупките по магистралата :lol: прекалено ниско е реното.единственото по-неподходящо за нашите пътища за което се сещам е 407/пежо,не москвич/
тишо,ти нещо срещу мосвича ли имаш? :shock :lol: :lol:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 09 мар 2010 21:08

poni написа:
tisho_psg написа:бас ловя,че на москвича картера е по-нависоко и от на вектрата и е още по-подходяща за гората и за риба
mhihi

и за дупките по магистралата :lol: прекалено ниско е реното.единственото по-неподходящо за нашите пътища за което се сещам е 407/пежо,не москвич/
тишо,ти нещо срещу мосвича ли имаш? :shock :lol: :lol:

нищо срещу москвича нямам,поне до момента в който трябва да сравнявам москвич с истинска кола mhihi
Само ми е чудно защо хора с москвичи дават "обективно" мнение за лагуна,която май са я виждали само на снимка и защо колкото е по-висок автомобила е толкова по-хубав.Аз си мисля,че все някакви макар и лоши пътища има прокарани през цялата страна.
и това за картера консуматив,трябва да е виц,защото гарантирам че на моя голф картера е по-нисък и (слава богу :bishop ) още не съм го сменял mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 09 мар 2010 23:01

Мисля, че много хора във форума сме на мнение, че само една френска кола от тоя период заслужава внимание и това е 406.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”