Машина за пастиране

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Golf 3 -Astra 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 -Astra 1.6 » Пон 09 май 2005 5:51

GOLFER написа:брат ти си лесен :D купуваш една кутийка cif гел и си готов. :D
не се бъзикам.вземи един парцал и топни в гела после търкай колата .
това чудо е абразивно като полирпаста,има белина и миещи химикали.вади всички ръждички,драскотини и пр.следва една пароструйка и колата е като нова. 8)

Щом твърдиш, че е сериозно, значи е сериозно. Искам да те питам обаче, лака на боята не пада ли от този ЦИФ, все пак това е автомобил, не тенджера или тиган?

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Чет 12 май 2005 11:56

Cif RULZ ! Не трябва да се притесняваш, това е най-добрата химия която съм виждал ;)

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Съб 17 сеп 2005 10:25

minimiro написа:за 100-150 лв пичовете с нещо като хартиена шкурка минавали колата, после обезпрашаване -> лак -> в камерата... и каза страааашно пич, СТРАШНО!!!! ... кат току що излязла от конвейра па и се пак лака поне досеа на повечето от нас е издържал едно 10-тина (поне) годинки доде стигне до тва дередже....
ма деа знам аз... :)

Тва за 10-те години ще споря много.Може ако е поцял ден в гаража.Моята е вкарана от италия Г3 92г. Одгоре е с лак.Супер ама при най малкото камъче хвърчи лак. После незнам какво ядът тези птици но от една пилешка фъшкия още ми седи мартеница.лака тотално се напука и остана бледо и напукано. Аиде малко се ядва че е на задната врата малко над черната лайсна и не се забелязва много.Предполагам че еластичните качества на боята лака въобще ги няма.
Ако някой все пак си държи колата 90% в гаража да си слага лак.Всеки път като си измие колата ще му е и пастирана.
Но за жалост аз нямам гараж!!!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 18 сеп 2005 9:44

При толкова голямо разнообразие от полирпасти,вакси и комбинирани шампоани-просто няма никви грижи по подръжката-ако често се случва да става на люспи лаковото покритие-ходи при свестен бояджия и ще те посъветва!

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот SkyWalker » Пон 19 сеп 2005 1:24

Това за ЦИФ-а майтап ли е? :roll:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 19 сеп 2005 16:01

Колега Хубавите Пасти и полири струват не малко пари.Ако сметнеш колко пари ще дадеш за тях, по-добре да си пребоядисам колата.Така поне ще е се освежи като цяло!!!

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Re: ре

Мнениеот Bratt » Пон 19 сеп 2005 17:59

SkyWalker написа:Това за ЦИФ-а майтап ли е? :roll:

Тц..не е майтап...просто нема да я познаеш после :)...правил съм го 4 пъти досега..аз съм с бяла кола и след циф-а ста'а чудо...вервай ми..

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 19 сеп 2005 19:02

Да,супер е на Братт колата!И аз не предполагах,че е насериозно,но.... 8)

Потребителски аватар
SkyWalker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот SkyWalker » Пон 19 сеп 2005 20:32

Ще пробвам, но ако не стане ще има разстрели:)

Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Re: Машина за пастиране

Мнениеот rahwin » Пет 05 мар 2010 10:36

Чакай да изровя тая тема от далечното минало с въпросче-имам 190-ка бяла с широките лайсни,които са сиви.Тях да ги търкам ли с Cif или да не ги закачам?И още един въпрос-после да минавам ли с полирпаста или да не я закачам след Cif-а,а само да я измия?

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Пет 05 мар 2010 14:58

чакай да се включа и аз,не търкаи лайстните щот ефект няма да има просто,въпросът е после да я измииеш хубаво,че да не остане едно такова като леко матово.Няма никакъв риск карал съм бяла джета и си я миех с такова нещо,найстина маха и малките ръждици и петна,абе просто супер :banana

Потребителски аватар
rahwin
Автомобил: VW Passat B5 1999г
Двигател: AJM

Мнениеот rahwin » Пет 05 мар 2010 16:43

Значи може и да си спрестя полирпастата-направо с водоструйката?

Потребителски аватар
Don_Castelano
Автомобил: seat cordoba
Двигател: ABD 94

Мнениеот Don_Castelano » Пет 05 мар 2010 17:42

Подкрепям с двете ръце технологията с Cif-пастата. Не знаех че има такава тема. Мислех си че аз съм открил "топлата вода". Но мога да отбележа, че съвсем лекичко матира. Инъче сваля всички мръсотийки, дори и петънца ръжда. Все пак и аз подчертавам да се внимава :да:

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Нед 07 мар 2010 19:26

A да попитам понеже и аз съм голям фен на пастирането а не ми се дават 210лв за Спарки или 110 за "Будгет". Последните ги гледах скоро в практикер ,маде ин чайна :bishop ,които не ми двъхват много доверие а имам малко флексче Bosch . Взех го преди няколко години за 140лв . Та въпроса ми е има ли начин да се направи с регулация на оборотите? В първия пост пишеше нещо такова ,но някой може ли да разясни какво представляват тези схемички и ще ми свършат ли работа на Боша ?

Калоян9333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Калоян9333 » Нед 07 мар 2010 20:41

само да кажа че аз пастирам коли на близки и познати и използвам от наливните пасти който се продават в магазини Нюанс има два вида точно имена не помня защото с човека който работя знае какво искам има разлика от двете пасти едната струва 4лв за 100гр. другата е 5лв за 100гр. те са 3-и номера 1,2,3 за кола например голф 2 за добро пастиране трябват от 3-те пасти по 100 излизат 15лв скъпите.Относно машинката препоръчвам който няма машинка за пастиране да не пробва с разни шлайфове може да сажалява!!!За това просто се иска 7-8 парцала вълнени по възможност и просто с малко повече усилия човек може на рака да се постигне почти същия резултат!да кажа за тези със машините за трите вида пасти има 3 вида гъби + киче с което се минава след пастирането на последната паста съответно номер 3!Но!!!!!!! преди да се мине с кичето се забърсва пастата съответно се забърсва след всяка паста!!!Радвам се ако съм помогнал!!!

Върни се в “Направи си сам!”