Нещо по ходовата част ли е? Освен това не винаги пука..... странно
Странно пукане при потегляне....
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Странно пукане при потегляне....
Ами значи проблема е следния - при рязко ускоряване от първа, от към задната лява гума се чува странно пукане(чукане), все едно пожарогасителя се удря в металната кора на седлката отзад, да а ама не пожарогасителя не се удря в нищо, здраво си е закрепен. И нищо друго не се удря никъде отзад в ляво, идеи...
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
Ритни си задната гума-посока напред или назад-ако мърда тампон на заден мост.Ако си с лята джанта и имаш болт от стандартните джанти-опира в пружините на накладките.Погледни амортесьора дали не е разхлабен под кората.Последно-някой болт може да се търкаля по ламарините в багажника-затова извади всичко от багажника и пробвай.А-и гърнето може да опира в бронята-ако и ги няма болтовете/отдолу дето са/
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
++SMEL написа:Ритни си задната гума-посока напред или назад-ако мърда тампон на заден мост.Ако си с лята джанта и имаш болт от стандартните джанти-опира в пружините на накладките.Погледни амортесьора дали не е разхлабен под кората.Последно-някой болт може да се търкаля по ламарините в багажника-затова извади всичко от багажника и пробвай.А-и гърнето може да опира в бронята-ако и ги няма болтовете/отдолу дето са/
мерси за идеите утре ще проверя...
- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен ми прилича на задния тампон на преден носач.
Диагностиката се прави така:
Дърпаш ръчна, палиш мотора и включваш на първа и отпускаш съединителя докато придърпа колата. После същото на задна скорост. Идеята е да накарате колата да опъне сама тампона на носача в двете посоки. Ако е скъсан или омекнал ще чуеш характерно тропане или пукане на нсача към купето.
И леко да не излезете през гаража ако не ви работи ръчната
РАСО
Дърпаш ръчна, палиш мотора и включваш на първа и отпускаш съединителя докато придърпа колата. После същото на задна скорост. Идеята е да накарате колата да опъне сама тампона на носача в двете посоки. Ако е скъсан или омекнал ще чуеш характерно тропане или пукане на нсача към купето.
И леко да не излезете през гаража ако не ви работи ръчната
РАСО
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
paco написа:На мен ми прилича на задния тампон на преден носач.
И леко да не излезете през гаража ако не ви работи ръчната![]()
РАСО
Това наистиана е много вероятно.При мене май се е получило нещо такова, ама сега съм на вълна смяна на маслото. Иначе трудно се хваща това пукане.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”