Смених няколко работещи и една нова бобина и няма искра към делкото.
На диагностиката ми казха, че е заминал компютъра. Най-странното е, че до вчера палеше на дърпане, но днес вече не_става по никакъв начин.
Има ли начин да е от нещо друго ?
Пасата не пали Б3 9А - от бОбината не идва ток - РЕШЕНО
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасата не пали Б3 9А - от бОбината не идва ток
колега провери си датчика на Хол,и при мен се получи така както работеше и угасва и ни на дърпане никак не искаше да запали,оказа се този датчик смених го и нямам проблеми.
- spitt
- Автомобил:
- Двигател:
Колега провери състоянието на датчика на Хол. Той създава тези проблеми относително често при тези мотори. Причина при нормална работа на колата да изгори комп-а доколкото знам няма(ако си е скрит там на местото и не са му правени разни интервенции). Ако имаш приятел с този мотор или КР смъквай делкото и го сложи - ако колата запали значи си за нов датчик. Ако е той - имаш две{три} опции. Първата е отиваш на майстор(ако ти самия не си), купуваш си датчика(мисля че е някаде към 25-30 лв) и ти го сменя. Другия вариант е да си търсиш делко втора ръка с датчик на хол(работещ) и си сменяш сам делкото. {Tретата опция е да си купиш ново декло което на Бош струва някаде към 540лв(в Ауто+)}!!!
Това е което аз предполагам и то на 90%!!! Успехи ти желая и всичко най-хубаво!!!
Това е което аз предполагам и то на 90%!!! Успехи ти желая и всичко най-хубаво!!!
- kriss4
- Автомобил:
- Двигател:
Как ако е от датчика на Хол няма ток от бобината до самото делко.
На диагностиката излезна грешка - FFF Контролен блок на запалването
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
kriss4 написа:Как ако е от датчика на Хол няма ток от бобината до самото делко.
Веригата е следната -датчик на Хол-Комутатор-Бобина-Дистрибуторна капачка!

П.П Ти ли имаш от големите стикери залепен на задно странично стъкло?
- kriss4
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:Веригата е следната -датчик на Хол-Комутатор-Бобина-Дистрибуторна капачка!![]()
П.П Ти ли имаш от големите стикери залепен на задно странично стъкло?
Мерси
Да аз съм със стикерите.
Да попитам дали ако сваля компютъра може някъде да се провери дали е повреден и евентуаално да се поправи?
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
Аз имам резервен комп за 9А и мога да ти го дам за проба. Но, ми се струва, че вината е в датчика но Хол. А диагностиката на този мотор е малко "мижи да те лажем" 

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Вие колеги ако знаете аз в къв филм бях,добре че В1 дойде момчето и помогна
,при мен гаснеше след като позагрее колата ,като няма значене дали е на място или в движение,като отначало палеше от 2-3 път,но след около 10 дена така каране колата умре и немаше палене.Казаха ми мойте майсторчета че е комп.,взех аз един на заем и о ужас колата пак изгасна и с него,а мойте момчета ми твърдеха че датчика на Хол е добре мерилиго с Осцилоскоп,д ама не,бай Васил дойде помисли малко,поразпита и вика смени датчиак,ма той бил работил,бе смени датчиак на компа не му аресва и те това е сменяй,ми Ок си викам сменям и ,О чудо колата спря да гасне
,така че ако можеш да се допитъш до некой читав майстор се допиъй,ако можеш да вземеш некое делко с тоз датчик на заем за проба действай ако ли па не го сменяй и те така 

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз залагам на комутатор,после на датчика на Хол.
- kriss4
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е решен след смяна на делкото.Не ми се занимаваше да сменям само датчика на Хол.Пасата никога преди това не е палил толкова лесно.
Искам да Благодаря на всички,които ми помогнаха да разреша проблема. Ако ви нямаше Вас щяха да заминат много пари за ремонти напразно.

Специални Благодарности на колегата snikers_ за това,че си свали делкото на неговата кола за проба.
Искам да Благодаря на всички,които ми помогнаха да разреша проблема. Ако ви нямаше Вас щяха да заминат много пари за ремонти напразно.

Специални Благодарности на колегата snikers_ за това,че си свали делкото на неговата кола за проба.

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
MITKO_DVD написа:....................,ако можеш да вземеш некое делко с тоз датчик на заем за проба действай ако ли па не го сменяй и те така
Значи явно е станало както казах