Проблем с километража на Б3 1.9д

Техническа и сервизна информация за Passat
diva4eto1
Автомобил:
Двигател:

Проблем с километража на Б3 1.9д

Мнениеот diva4eto1 » Сря 03 мар 2010 23:30

Имам едно проблемче с моето пасатче.Имам чувството че измерването не е точно на километража.Има ли такъв проблем с пасатите до 93г.Светнете ме как се решава този проблем?

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с километража на Б3 1.9д

Мнениеот Петър Петров » Вто 09 мар 2010 0:47

От къде това "чувство", засечи го, има как, дали мери вярно и чак ако не е вярно питай как! Какви гумета си сложил, да не би да нерегламентирани :lol: :beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 09 мар 2010 1:57

Типично пестеливо по Габровски си зададе въпроса mhihi
Ти имаш чувството, че не мери вярно, но така ли е!? Засича ли го с нещо или с някой!? Провери ли какво дават разните калкулатори в нета за размера на гумите, оригиналните които трябва да са на колата и тези с които си в момента.Ако си имал предвид да не би проблема да е хроничен при модела щете разочаровам че не е. Километражите си показват вярно - доколкото това е възможно за тоя модел с жило.

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Вто 09 мар 2010 3:09

Ако си ръчкал нещо да сменяш на таблото с бели/зленени ..и т.н "километражи" е напълно възможно да не ти отчита точно ...
Попринцип и аз имам чустовото , че моята не отчита правилно .. защото 1.9 ТДИ да ги прави 200 от воле :screwy и то 2 пъти .. :screwy
При мен е сменявано с бели километражи ( не от мен ) и незнам дали е бил същият и сега са ми изместени показанията.
Най-лесния вариант за замерване е да си викнеш една дружка с друг пасат примерно и с него кола до кола да засечете дали са ви равни стойностите... Както каза и колегата по-горе .. има значение и гумите какви са.

matros
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот matros » Вто 09 мар 2010 14:27

ако имаш навигация,може да провериш скоростта и с нея.............

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 10 мар 2010 14:59

Чуството ти сигорно е породено, от това че като караш с 80км. примерно ти се струва че се влачиш, не се усеща толкова скороста като при голф 2 или 3 защото Пасаторката е голяма mhihi

diva4eto1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diva4eto1 » Чет 11 мар 2010 11:40

Ами засякох го и разликите бяха следните:при движение със скорост от 50кмч в пасата показваше 65кмч,при движение със скорост от 80кмч в пасата 110кмч.Другата кола е нисан алмера с гуми 165/70/14 ротекс а пасата е с гуми 185/70/14 фулда потенза.Аз несъм сменял цвета на километража всичко си е оригинално.Такаче има проблем само че не се знае явно каде е,за сега се насочвам към привода от скоростната кутия,кадето се закача жилото иначе смених таблото и пак същия резултат.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 11 мар 2010 13:42

Като имате проблем, давайте колкото може по-подробна информация, за да може който знае да помогне :wink: В случая снимката нишо не показва, освен модела :)
Ако приемем че таблото е с жило:
Ти може да не си сменял циферблатите, но търговеца 99,9% е връщал километража и не се знае дали е знаел как се слага стрелката :mrgreen:
Също така тези табла имат скоростен индекс - числото го пише на скоростомера, трябва да е нещо от рода на 920, 935, 950...
Ако скоростния индекс не е какъвто трябва да е пак няма да отчите вярно. Също като се пробва с друго табло трябва да се гледа и този индекс.
Може таблото да не е сменяно, но да е сменяна скоростната кутия. съответно пак се стига до скоростния индекс :D
Имай в предвид че гумите ти в момента са по-високи от най-високия размер от препоръчителните и километража показва малко по-малко mhihi
Ако не е с жило и таблото е с дисплей - не мога да помогна.

Върни се в “Passat”