Ще има ли някакви промени на мин.праг за самоосигуряващите с

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
assd
Автомобил:
Двигател:

Re: Ще има ли някакви промени на мин.праг за самоосигуряващите с

Мнениеот assd » Съб 06 мар 2010 19:36

хаха аз намерих време да си регистрирам оод и да съм шеф направо :Mr Green Fun
тая държава е голям кенеф обаче, толкова съм горд че не съм от тук да ви кажа. тия тъпаци борисов и дянков са супер некомпетентни и съвсем скоро ги чакам да паднат позорно. такива глупаци няма, Станишев крал - ми да краде бе! кво ми дреме, нали не краде баш от джоба ми. сега тия двамата идиоти искат да вземат баш от джоба на хората. ама няма да стане, всички малоумни мерки които смята да прилага дянков ще имат обратен ефект и като никой не плаща да видим как ще съберат и 1 милион данъци. тия са малоумни, хубаво че не живея с нагласата да оставам за дълго в тоя кенеф бълхаристан :012:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 06 мар 2010 20:13

assd написа:...

Такива постове са не само безполезни, а направо вредни за теми, в които хората търсят решение на проблеми!

По темата:
Аз от тази промяна разбирам само, че искат да върнат кооперативните практики.
Събираме се пострадалите от тази тема и си действаме под шапката на една фирма - по-ниски разходи за счетовдство, разпределение на осигурителната тежест и т.н.
Хайде братя да се обединяваме mhihi

Въпросът за ЕТ още стои отворен?! Боте?
Иначе това нещо дали няма да се окаже, че противоречи на еврепейското законодателство?!

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Съб 06 мар 2010 22:58

group® написа:..

Това за шапката под една фирма и сега го има , но сега доста хора ще търсят и други начини да намалят тези разходи. . От толкова осигуровки каква ми е ползата на мен ? Та това е почти една заплата на работник , :dummy: .. ами ще си замразя фирмата ,няма да вземам фактури , съответно който ми ги издава само ще спечели а държавата пак ще загуби . Лошото е че не всеки може да работи по този начин някои ще са принудени да го преглътнат . Оплакват се от сивия сектор , ами че да го свият него ..там има милиарди не в издъхващите малки фирми . Защо не оставят данъчни да се разхождат в Илиенци един месец да видят колко ще се вдигне оборота в касовите апарати :063: въпреки че сега и там е мъртвило ? Да не давам примери с други браншове ... death :deal

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 09 мар 2010 12:08

НАП ще ревизира указанието за двойни осигуровки

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2825591

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 09 мар 2010 12:52

много ми е любопитно в каква посока ще е ревизията - като нищо можем да се окажем още по-прецакани. м@лоумници :evil:

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Вто 09 мар 2010 14:05

СТАНОВИЩЕ
ОТ
НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС
ПРЕДСЕДАТЕЛ
СВЕТЛОЗАР НИКОЛОВ
ДО:
Г-Н СИМЕОН ДЯНКОВ
ВИЦЕПРИМИЕР И МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ
ОТНОСНО:
Указание 24-00-7/25.02.2010 на
НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ

Уважаеми г-н СИМЕОН ДЯНКОВ,
В период на тежка финансова и икономическа криза , при изключително трудни икономически условия в България, при които работи българския бизнес, при огромната междуфирмена задлъжнялост над 240 млрд лева, при задлъжнялост на държавата към бизнеса над 1 милиард лева и при перманентно невъзстановяване в законовите срокове на данъчен кредит от страна на държавата, Вие разчитате да излезем от кризата само с ограничаване на бюджетните разходите.
При една изключително силна агресивна политика на чуждестранните банки, насочена към умишлено унищожаване на малките и средни предприятия, Вие категорично отказвате да се намесите и да защитите българския бизнес.
При постоянно намаляща покупателна способност на населението, бързи темпове на увеличаване на безработицата, спад на приходите на фирмите, загуба на международни пазари, едностранно увеличаване на лихвените проценти от страна на кретидните институции, Вие предприемате мерки , която поставят българският бизнес при непосилни изисквания , които го унищожават и насочвате цялата държавна машина срещу малкото оцеляващи малки и средни предприятия, които работят легално.
Вие не предприемате нито една антикризисна мярка за увеличаване приходите на средните и малки предприятия , която да стимулира вътрешното потребление. Не предприемате мерки за подобряване на бизнес средата в страната, за намаляне на лихвените проценти на банките до размери близки до тези в другите държави членки на Европейския съюз – не по-високи от 4%, за осигуряване на директно нисколихвено дългосрочно кредитиране от Българска Банка за Развитие на малките и средни предприятия .
Уважаеми г-н Дянков,
Не е възможно да съществува държава без приходна част. А тя се формира само когато са на лице малки и средни предприятия, които да имат икономически и финансови условия да функционират. Какво направихте Вие за да съществуват малките и средни предприятия?
Ние видяхме колко много неща предприехте за да затрудните максимално функционирането на българския бизнес.
Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ПО ПРИХОДИТЕ е поредния удар, който нанасяте върху малкото оцеляващи в кризата работещи фирми, състоящи се от двама- трима съдружника, освободили служителите си поради невъзможност да заплащат труда им и съвместяващи по няколко длъжности за да могат да съществуват.
Указание 24 -00-7/ 25.02.2010 на НАП година задължава всички вписани в регистрите управители на дружества да се осигуряват, като такива, без оглед на това дали съществува договор за възлагане на управление със съответния управител и дали е уговорено управителя да изпълнява функциите си без възнаграждение. Указанието изисква да се дължат и внасят вноски във фондовете на ДОО за недължими и неначислими доходи. Задължавате собствениците на еднолични дружества, управители сами на себе си и работещи в собственото си дружество да се осигуряват и внасят във фондовете на ДОО вноски едновременно по две основания - по договор за управление и контрол и като самоосигуряващи се лица.
Указанието противоречи на Конституцията на Република България и на влезли в сила решения на Върховен административен съд третиращи материята.
Укзание на НАП 24-00-7/25.02.2010 е абсолютно в синхрон с провежданата от вас политика на УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ДУХ, която води до фалити на хиляди малки фирми и стотици хиляди безработни.

Настояваме Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП да бъде отменено ВЕДНАГА в противен случа ще излезем на протест на 15 март 2010 г..
05.03.2010г.
С уважение:
Светлозар Николов
Председател
НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 09 мар 2010 14:29

group® написа:Въпросът за ЕТ още стои отворен?! Боте?
Иначе това нещо дали няма да се окаже, че противоречи на еврепейското законодателство?!

Въпросът с ЕТ не е отворен, за там това не важи, но там теслата си е по принцип - самоосигуряваш се и на края на годината ако си на печалба довнасяш осигуровки, отделно че си отговорен с цялото си имущество пред държавата и т.н.
Абе аз никога не бих си направил ЕТ.

Иначе темеруте, това не само на европейското законодателство противоречи, а и на българското :wink:
Но НАП са ВЕЛИКИ :bowdown

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 09 мар 2010 15:00

На 15,03,2010 г. ще има общонационален протест относно това безумно Указание на НАП!!! Протестите ще се проведът на 15,03,2010 г. от 11,00 часа в цялата страна пред НАП овете във всеки град! Моля всеки, който желае да заповяда, защото това е безумие и е абсолютно малоумно!!!
А това, че фирмите ви са замразени, според тълкуването на НАП не е достатъчно и докато фирмата не е заличена от търговския регистър се дължат осигуровки за Управлението на фирмата. Пълни малоумници!!!

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Вто 09 мар 2010 22:29

Станишев крал - ми да краде бе! кво ми дреме, нали не краде баш от джоба ми. сега тия двамата идиоти искат да вземат баш от джоба на хората. ама няма да стане, всички малоумни мерки които смята да прилага дянков ще имат обратен ефект и като никой не плаща да видим как ще съберат и 1 милион данъци. тия са малоумни, хубаво че не живея с нагласата да оставам за дълго в тоя кенеф бълхаристан :012:

Страшно си прав, пак ще го изпитваме по маймунския начин "проба - грешка"

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Сря 10 мар 2010 9:29

Получихме подкрепата на:
- Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България
- Независимият транспортен синдикат с 30 000 таксита в цялата страна
Очаксва се и други браншови организации на малкия, дребен бизнес да подкрепят протеста на 15.03.2010 г. в 11 ч. пред сградите на НАП за страната
и Министерството на финансиите в София

В бг има една сила, която може да променя нещата, защото е единна и действа, когато има нужда: таксиметровите шофьори :!:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 10 мар 2010 10:10

group® написа:
Получихме подкрепата на:
- Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България
- Независимият транспортен синдикат с 30 000 таксита в цялата страна
Очаксва се и други браншови организации на малкия, дребен бизнес да подкрепят протеста на 15.03.2010 г. в 11 ч. пред сградите на НАП за страната
и Министерството на финансиите в София

В бг има една сила, която може да променя нещата, защото е единна и действа, когато има нужда: таксиметровите шофьори :!:

Aко излезете на протест с колите на "Такси-Трактор-Експрес"начело,овреме си спомнете историята със студентския такъв и агитката на "Левски" :!: :!: :!: Абе защо имам чувството,че подобни мероприятия се организират с цел провалянето им...

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 10 мар 2010 15:07

Шефът на НАП отмени скандалното указание...

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2828811

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 10 мар 2010 15:46

scuba написа:
Шефът на НАП отмени скандалното указание...

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2828811

http://portal.nap.bg/

мога да ги похваля , че овреме осъзнаха глупостта си

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Сря 10 мар 2010 16:03

и кво като го е отменил? да си подава оставката тоя. така правят хората в други географски ширини!

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 10 мар 2010 16:07

assd написа:и кво като го е отменил? да си подава оставката тоя. така правят хората в други географски ширини!

Ako мине - мине.
Ако не мине - ще го отменим
:screwy :screwy :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - други”