Колата е VW 1.9 TDI(110 k.c.)Passat B5.
Над 2000 оборота колата спира да набира(все едно е спъната).Все едно има недостиг на гориво.Педала на газта е натиснат докрай, а колата 110-120.Все едно няма турбо.
Моля, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и го е разрешил да сподели.

Колата не върви на високи обороти
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Re: Колата не върви на високи обороти
горивен филтър !!! вчера на бащата астрата 1.7 т. дизела така правеше и източих филтъра изтекоха малко гадости и сега си е пушка(за 1.7 тд
) изтече вода и ражда и вече не прекъсва в високите обороти

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
По-скоро е авариен режим .
Диагностика "иска" за начало !
Диагностика "иска" за начало !
- yodacorp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
филтър, вакуум, егр...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
yuruky написа:Колата е VW 1.9 TDI(110 k.c.)Passat B5.
Над 2000 оборота колата спира да набира(все едно е спъната).Все едно има недостиг на гориво.Педала на газта е натиснат докрай, а колата 110-120.Все едно няма турбо.
Сам си си отговорил

- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:

-
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:yuruky написа:Колата е VW 1.9 TDI(110 k.c.)Passat B5.
Сам си си отговорил) Сега въпроса е да уточниш причината а тук вече работата става сложна и се иска диагностика с Vag Com и човек дето знае какво да гледа
Например някои като теб нали.Незнаех 4е да направи6 няколко лога сас ваг ком е толко сложно но 6том казва6.ти го изкара толко ло6о 4е все едно мотор е с4упил.колега,просто намери някои които има ваг ком направете логове и ги пусни тук да видим какво и има на колицата.успех

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
gogovaseev написа:Stivi написа:yuruky написа:Колата е VW 1.9 TDI(110 k.c.)Passat B5.
Сам си си отговорил) Сега въпроса е да уточниш причината а тук вече работата става сложна и се иска диагностика с Vag Com и човек дето знае какво да гледа
Например някои като теб нали.Незнаех 4е да направи6 няколко лога сас ваг ком е толко сложно но 6том казва6.ти го изкара толко ло6о 4е все едно мотор е с4упил.колега,просто намери някои които има ваг ком направете логове и ги пусни тук да видим какво и има на колицата.успех
Ако тия проблеми се оправяха само с разчитане на едни логове половината сервизи да са затворили,има теми по 10 страници пълни с логове а колата на човека не върви и не върви затова казвам че е сложно, но щом ти ги правиш от разстояние значи другите има да се учат от теб! И като казвам човек дето знае какво да гледа имах предвид да гледа под капака а не в монитора! А някъде да съм казал че аз разбирам от такива неща ??
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Може да е от катализатора, ако има такъв. При мен беше това причината, но над 2500 и по баир не щеше. Предполагам, че с още каране така щеше да започне да не върви и по равно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:gogovaseev написа:Stivi написа:yuruky написа:Колата е VW 1.9 TDI(110 k.c.)Passat B5.
Ако тия проблеми се оправяха само с разчитане на едни логове половината сервизи да са затворили,има теми по 10 страници пълни с логове а колата на човека не върви и не върви затова казвам че е сложно, но щом ти ги правиш от разстояние значи другите има да се учат от теб! И като казвам човек дето знае какво да гледа имах предвид да гледа под капака а не в монитора! А някъде да съм казал че аз разбирам от такива неща ??
Дам 4е не разбира6 от ремонти много е ясно,но доста разбира6 от компиутри и от правилно писане по форумите и това го знаем.А половината сервизи не са затворили за6тото като отидат гугутки като теб сас подобен проблен вав сервиза 6те ти кажат мииииии турбо,после 6те ти вземат 1000лев4ета и като не се оправи проблема 6те по4нат да хьлцат,а ти да се 4е6е6 по главата сас една здрава турбина.а аз никои не искам да у4а на ни6то нито оправям не6та от разстояние такива като теб оправят не6тата от разстояние като си мислят 4е като са зад компа и пи6ат правилно са богове(е да ама не).сажалявам 4е палня на колегата темата сас глупости да ме извинява.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
gogovaseev написа:Дам 4е не разбира6 от ремонти много е ясно,но доста разбира6 от компиутри и от правилно писане по форумите и това го знаем.А половината сервизи не са затворили за6тото като отидат гугутки като теб сас подобен проблен вав сервиза 6те ти кажат мииииии турбо,после 6те ти вземат 1000лев4ета и като не се оправи проблема 6те по4нат да хьлцат,а ти да се 4е6е6 по главата сас една здрава турбина.а аз никои не искам да у4а на ни6то нито оправям не6та от разстояние такива като теб оправят не6тата от разстояние като си мислят 4е като са зад компа и пи6ат правилно са богове(е да ама не).сажалявам 4е палня на колегата темата сас глупости да ме извинява.
Ако си направиш труда да провериш от колко време съм регистриран във форума ще ти стане ясно че няма как точно аз да съм "гугутката" дето ще и вземат 1000 лв за да и сменят някое маркуче и да и вземат пари за турбо! То че кучето с гледане касапин не става е ясно, но човек не е куче и с четене може да научи доста неща даже и да пише правилно колкото и да не ти се вярва

P.S Къде са админите с големия катинар направо се чудя !?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:gogovaseev написа:Дам 4е не разбира6 от ремонти много е ясно,но доста разбира6 от компиутри и от правилно писане по форумите и това го знаем.А половината сервизи не са затворили за6тото като отидат гугутки като теб сас подобен проблен вав сервиза 6те ти кажат мииииии турбо,после 6те ти вземат 1000лев4ета и като не се оправи проблема 6те по4нат да хьлцат,а ти да се 4е6е6 по главата сас една здрава турбина.а аз никои не искам да у4а на ни6то нито оправям не6та от разстояние такива като теб оправят не6тата от разстояние като си мислят 4е като са зад компа и пи6ат правилно са богове(е да ама не).сажалявам 4е палня на колегата темата сас глупости да ме извинява.
Ако си направиш труда да провериш от колко време съм регистриран във форума ще ти стане ясно че няма как точно аз да съм "гугутката" дето ще и вземат 1000 лв за да и сменят някое маркуче и да и вземат пари за турбо! То че кучето с гледане касапин не става е ясно, но човек не е куче и с четене може да научи доста неща даже и да пише правилно колкото и да не ти се вярваТи караше колегата да ти пусне лог за да му кажеш какво и е на колата ,а аз му казах да отиде при майстор за да погледне под капака, така че не пиши глупости с който си противоречиш,нали се разбрахме че писането не ти е силната страна !
P.S Къде са админите с големия катинар направо се чудя !?
Аз казах на колегата да пусне лог не ли4но на мен а да го пусне вав темата и никаде не сам казвал 4е като видя лога на 100% 6те му кажа какво и е на колата.ако ми про4ете6 мнението 6те види6 4е сам (казал пусни лог за видим какво и е на колата)и ако това е единствено 4исло госпожо у4ителке аз не знам кое е множественото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Браво колеги,на човека колата му не върви а вие си разменяте комплимплименти!По темата:диагностика му е майката!!!И не сменяй нищо преди да си сигурен,че не се знае каде ще му излезе края.има много писано по темата.
-
- Автомобил: VW Golf MK5
- Двигател: 1900 TDI BLS
Колега читав майстор и диагностика според мен. Брадчеда на служебната SEAT Alhambra TDI 90к.с има този проблем но при него е така като настъпва в началото си дърпа колата но кам 4000 оборота спира да дърпа и става много зле турбото изключва и ходи на диагностика и му казаха, че е датчика на турбото.
- moncho8920
- Автомобил:
- Двигател:
ventsi34 написа:Колега читав майстор и диагностика според мен. Брадчеда на служебната SEAT Alhambra TDI 90к.с има този проблем но при него е така като настъпва в началото си дърпа колата но кам 4000 оборота спира да дърпа и става много зле турбото изключва и ходи на диагностика и му казаха, че е датчика на турбото.
Браво бе, еми то до 8000 ли да надува, ебах тоз дизел

Сори за спама ама...

П.С. Колега казаха ти, карай колата на диагностика... после пиши ко е станало

Върни се в “Дизелови агрегати”