Санкции на КАТ-Варна под 0.5 промила???????
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Санкции на КАТ-Варна под 0.5 промила???????
Здравейте.На 8 март имах случка с КАТ-Варна.С други думи ме хванаха с 0.54 промила.Мислех 4е ми е отминало за 3 4аса 1 ракия,ама ядец.Взеха ми талона и книжката.Възползвах се от правото си на кръвна проба,която показа 0.46 промила.След 2 дни милиционерите ми върнаха само книжката и ми казаха че като излезе наказателното постановление след 2 седмици ще ми дадат и талона.Също така и да очаквам 20 лв.глоба.Останах като гръмнат че под 0.5 промила се санкционира.Някой запознат ли е със санкциите на милиционерите от КАТ/те за мен винаги ще си останат такива/или това е някакво гадно беззаконие след като видяха че не могат да ми вземат парите.Иначе по принцип аз съм против алкохола и никога не карам пил,но в оная снежна виелица във Варна,не посмях да дам на жена ми да кара.Струва ли си да се да водя борба против санкциите които ме очакват или да изчакам да излезе постановлението?А може би гадовете разчитат на това че на хората не им се занимава за 20 лв./ама и 35 лв за пробата/.Могат ли и някоя точка да ми свият?Нека някои по запознати да коментират и дадат съвет как да постъпя,защото катаджийските номера са безкрайни.
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Санкции на КАТ-Варна под 0.5 промила???????
Под 0,5 промила, не би трябвало да ти наложат глоба. За достоверни се смятат, данните от кръвната проба. Напиши една жалба и я пусни в Полицията, за да не ти взимат грешни пари.

Чл. 171 ЗДвП който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, установена с медицинско изследване или с техническо средство, определящо съдържанието на алкохол в кръвта чрез измерването му в издишания въздух, или е под въздействието на друго упойващо вещество, както и при отказ да бъде проверен с техническо средство или да даде кръв за медицинско изследване - до решаване на въпроса за отговорността му, но за не повече от 6 месеца; при наличие на медицинско изследване от кръвна проба по реда на чл. 174, ал. 4 установените стойности са определящи;
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Писах го два пъти, правя го и трети:
Също така познат бе санкциониран с фиш 20 лв мисля че беше за 0.06 промила. На изхода от Варна при качването на автомагистралата.
Чл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата:
1. с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не
трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората и да причинява имуществени
вреди;
2. трябва да опазва околната среда, като не изхвърля и не оставя на пътя
предмети или вещества, както и да вземе мерки за отстраняването им или за
предупреждаване на останалите участници в движението, когато това ги застрашава.
(2) Водачът на пътно превозно средство е длъжен:
1. да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението,
каквито са пешеходците и водачите на двуколесни пътни превозни средства;
2. (изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) с управляваното от него превозно средство да не
затруднява другите участници в движението и живеещите в крайпътните имоти, като
спазва действащите норми за шум и вредни емисии на отработени газове от моторното
превозно средство, както и други норми и изисквания за опазване на околната среда;
3. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) да не управлява пътно превозно средство под въздействие на алкохол, наркотици или
други упойващи вещества.
И до 0.5 наказват в България. Позовават се на този член.
viewtopic.php?f=60&t=57947&p=2014436&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%B4+%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BB#p2014436
Също така познат бе санкциониран с фиш 20 лв мисля че беше за 0.06 промила. На изхода от Варна при качването на автомагистралата.
Чл. 5. (1) Всеки участник в движението по пътищата:
1. с поведението си не трябва да създава опасности и пречки за движението, не
трябва да поставя в опасност живота и здравето на хората и да причинява имуществени
вреди;
2. трябва да опазва околната среда, като не изхвърля и не оставя на пътя
предмети или вещества, както и да вземе мерки за отстраняването им или за
предупреждаване на останалите участници в движението, когато това ги застрашава.
(2) Водачът на пътно превозно средство е длъжен:
1. да бъде внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението,
каквито са пешеходците и водачите на двуколесни пътни превозни средства;
2. (изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) с управляваното от него превозно средство да не
затруднява другите участници в движението и живеещите в крайпътните имоти, като
спазва действащите норми за шум и вредни емисии на отработени газове от моторното
превозно средство, както и други норми и изисквания за опазване на околната среда;
3. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) да не управлява пътно превозно средство под въздействие на алкохол, наркотици или
други упойващи вещества.
И до 0.5 наказват в България. Позовават се на този член.
viewtopic.php?f=60&t=57947&p=2014436&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%B4+%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BB#p2014436
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
това си е Българската простотия има закон и дори да го спазваш пак те глобяват!
давам пример при единственото ми ПТП без да съм виновен ми правят проба с дрегер за алкохол и ми показва 0,1 при положение че не съм лизвал грам алкохол а показанието се дължи на цигари и кафета!и трябваше да ми пишат ли

давам пример при единственото ми ПТП без да съм виновен ми правят проба с дрегер за алкохол и ми показва 0,1 при положение че не съм лизвал грам алкохол а показанието се дължи на цигари и кафета!и трябваше да ми пишат ли

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кръвна проба да докажеш, че не си близвал. Иначе 20 лв.
- kjm
- Автомобил: audi a3
- Двигател: ALH
Barboukov написа:Кръвна проба да докажеш, че не си близвал. Иначе 20 лв.
или кръвна проба 35лв или глоба 20лв
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кръвната проба е 60лв в ВМА и 15лв в Света Анна...
Познайте от 1ва градска къде ги пращат
Но по темата.
Мен не ме санкционираха но на кръвната не ми показа нищо (бях пил 2 бири с вечерята).
Отидох в кат, дадоха ми книжката и талона и ми казаха да скъсам акта и това беше.
Познайте от 1ва градска къде ги пращат

Но по темата.
Мен не ме санкционираха но на кръвната не ми показа нищо (бях пил 2 бири с вечерята).
Отидох в кат, дадоха ми книжката и талона и ми казаха да скъсам акта и това беше.
Днес пак ходих до КАТ да пускам жалба,от която май няма файда,докато не излезе нак.постановление.Там една служителка ми каза че в моя случай се позовават на чл.185-За нарушение на този закон и на издадени въз основа на него нормативни актове,за които не е предвидено друго наказание,виновните се наказват с глоба до 20 лв.Излиза че ме глобяват от злоба,колкото да не е без хич.Царят дава,пъдарят не дава.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма да минеш без глоба, освен ако няма направена кръвна проба.
- golf2949
- Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
- Двигател: 2000 CRDI 2005г
Колега и аз имах подобна случка,но беше отдавна мисля че преди 3 години.Бях пил една бира и няма и след 2 минути бях спрян за проверка и аз спокоен,че съм пил само една бира се шашнах като ми показа 0.64.Веднага отидох да дам кръвна проба,като и доктора и полицаите ми викаха че нямало смисъл и че няма да ми върнат книжката.След 5 дена излезна пробата и беше 0.15.Като отидох в кат да си взема книжката вдигнах едно минискандалче на тема какви са тез дрегери менте,които могат да вкарат човек в затвора.Тогава нямаше такава глоба,за която споменаваш и излязох като победител,но от тогава си имам едно на ум за бирата.И аз съм против алкохола,когато се кара кола.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
вече има,глобата е в размер от 20 до 50лв.в зависимост от това за кой път ти се случва,отделен е въпроса че на полицаите не им се пише доклад сутринта 

-
- Автомобил: vw mk2 Candy Blue
- Двигател:
Мен са ме хващали със 0.06 и нищо не ми направиха. Пожелаха ми лека вечер. А се съмнявам , че си пил 1 ракийка. Аз тогава бях пил водка+уиски+бира. Но все пак всичко е до тренинг.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не се съмнявай.
Както казаха колегите, може да покаже и от цигара, или ако си пил една глътка бира и духаш веднага след това.
Както казаха колегите, може да покаже и от цигара, или ако си пил една глътка бира и духаш веднага след това.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AmW написа:Не се съмнявай.
Изпивам 2 фанти, хапвам бонбон пияна вишна и хоп в колата. Тръгвам и палка след 20 метра. Съвеста ми чиста - не съм пил нищо. Ама дрегера не мислеше така - 0.72. Газ до болница и дадох кръвна проба. След седмица идва писмо, че акта е прекратен защото кръвната проба е дала резултат 0.00. На полицаите им обясних, че е от бонбон ама те се смяха.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
е добре де,глоба 20лв или кръвна за 35,а ако на кръвната покаже 0.00 не се ли поема от полицията?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”