Б5 проверка пищене на фабрична аларма

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пет 26 сеп 2008 22:12

МММ да, май нещо такова ще се мисли. Момчета май не успяхме да измисим начин да отворим вратите, за да проверим дали ще пропищи алармата, без да се налага да разбиваме колата. Ако някой може да се сети за нещо друго?

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Съб 27 сеп 2008 18:03

абе колега :) я вземи смени застрахователя . аз като застраховах колата в уника нито ме питаха има ли аларма нито за имобилайзер,ама то за имобилайзера се знае че има . питай в другите застрахователни компании или направо иди се направи на луд и ако питат кажи че има ,номера ще мине 99 %.успех
малко офф:а за тонколонката нямам време да ида да я оставя че съм от 8 до 7 на бачкане , сабота до 4 ...

chavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavo » Пон 29 сеп 2008 18:42

Алармата ми е заводска! Призната от застрахователя! Отидох да ми маркират колата, но им казах,че нямам аларма. Момчето, което маркира колата ме попита коя година е и каза, че не може да нямам аларма. Изпробвахме и се оказа че има и ми препоръча да не си давам парите за "боклуци" Но, защо някои не ги признават. "Не мога да се сетя" !? С такава аларма застраховат в Германия, Италия, в цяла Европа, може би, но тук може и да може, може и да не може. Това е така защото заводската аларма "нищо не струва" пред "световно известните азиатски аларми", които ти дават постоянно информация, кога вали на вън, кога гърми, кога някои минава близо до колата ти. Те често ти правят компания в съмотните нощи, свири ли, свири и ти и се "кефиш". Е за това няма да признават заводските аларми. Извинете ме за многословието!!.

chavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavo » Пон 29 сеп 2008 18:44

Извинете за грешката

Последна промяна от chavo на Пон 29 сеп 2008 18:47, променено общо 1 път.

chavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavo » Пон 29 сеп 2008 18:45

Извинете за дублажа!!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 29 сеп 2008 18:59

Да се възползвам от темата да попитам.
На мене алармата ми е с маймунка, на която има щампа ФВ, не я знам каква е .
Та ако на колата ми бачкат авариините и я заключа с маймунката после немога да я отключа пак с нея, а трябва с ключа, след което следва пищене при подаване на контакт и чак тогава мога да я изключаа.
Или съответно да изключа авариините и тогава да я изключа с дистанционното.
На какво можбе да се дължи това?
Доста е неприятно, понеже доста често като спирам пред магазин или аптека и като я оставя на авариини и трябва да я заключвам с ключа.

margin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот margin » Пет 17 окт 2008 20:11

Vladko написа:Ако се прекъсне един кабел-ключалката от багажника не изключва алармата и като отключиш с ключ пищи-прекъсването се случва доста често при комбитата.

При мен е точно така! Това не ме притеснява,по-скоро факта,че за да си отворя багажника трябва да дръпна бутона за отваряне,който е на шофьорската врата и после трябва да съм бърз като стадо антилопи за да вдигна пустия капак,иначе не става!Остава просто леко отворен но има някакво зъбче , което го държи.Следва или повторно дърпане на бутончето или отваряне с ключа. А защо е така ми е много X !

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Re: Проверка пищене на фабрична аларма на Б5

Мнениеот DimoNN » Сря 10 мар 2010 3:30

какви са тези аларми по 30лв.? ... и с монтажа сигурно излиза 60лв... което пак не е вариант... в крайна сметка измисли ли някой начин за задействане на фабричната аларма от вратите? Ако да, дайте повече подробности..

П.П. този "проблем", обявен за такъв от някои застрахователи, важи за всички VW, не само за пасатите...

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Сря 10 мар 2010 4:47

DimoNN написа:какви са тези аларми по 30лв.? ... и с монтажа сигурно излиза 60лв... което пак не е вариант... в крайна сметка измисли ли някой начин за задействане на фабричната аларма от вратите? Ако да, дайте повече подробности..

П.П. този "проблем", обявен за такъв от някои застрахователи, важи за всички VW, не само за пасатите...

Ми то вариант с вратите има и винаги е имало. Също е било елементарно , просто бяга от полезрението защото е малка частица , но важна ... Доло на вратите като са отворени между 2те панти има 4 палчета на всяка врата по 1 които като отвориш вратата.. те се избутват от пружина и светват плафоните. Съответно като завториш вратата те се натискат и гасне плафона.. Просто отвори задната врата , с пръст натисни това палче и го дръж като вратата си стои отворена. Пресегни се между вратата и заключи колата с ключа или твой приятел да го направи и изчакай 15-30 секунди.. след това просто го пусни и гледай цирк... почва да свири и мига всичко .
Имам една Астра Ф '95 която след 1 година експлоатация разбрах , че имам фабрична аларма. И след малко играчка и ръчкане за да я "опозная" намерих и начин да я активирам без да троша нещо или да оставям отворени прозорци за да дърпам за капака капака.
Темата гледам , че е изоставена през "далечната " 2008, но може все пак да има някой да не знае ..

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 10 мар 2010 6:34

това е ясно... въпросът е като идеш на оглед при застрахователя и като ти отключат колата с ключ и ти кажат "не вървиш" (защото не пищи), тогава к'во правим? :banghead: :beat_butt2

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Сря 10 мар 2010 8:17

Тогава им демонстрираш , че при отворена врата пищи, при отворен капак - пищи.. сядаш вътре , заключваш през прозореца отвън .. тръгваш да палиш - пищи.. малко ли е
Ама не е гаранция , че и това ще свърши работа де.. тия са си бабаити попринцип всичките

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 10 мар 2010 17:08

Има начин да се направи да пищи фабричната аларма след отваряне с ключ.Препрограмира се комфорт модула.Недостатък засега се явява това че може да бъде спряна само от дистанционното засега.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 11 мар 2010 10:11

можеш ли да кажеш как се променя с вагком-а? :oops: :bowdown

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 11 мар 2010 17:39

Мога да кажа,но не е с Ваг Ком,а с ВДС и работи само под ДОС. :wink:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 11 мар 2010 23:36

а обратимо ли е? :shock т.е. предполагам е някаква опцийка или?

Върни се в “Passat”