И аз да споделя с вас тази интервенция-С изключителната помощ на kолегата Vesko_TDI вчера бяха почистени и портнати смукателните колетори и затапен EGR-а. Доста се постара момчето, пипа много прецизно и точно.По колекторите имаше страшно много нагар причинен от EGR-а.С помоща на MEGLIO и много търкане бяха готови за портване. То стана посредством кръгла пила закачена на дрелка,всеки колектор се разшири с по 2 мм,следва продухване със сгъстен въздух за да излязат всички стружки. Отворите на главата бяха почистени с прахосмукачка,преди това обаче пръскахме с обезмаслителя.EGR-а бе затапен с две метални пластини,като оригиналната му гарнитура влезе между тях. Най-накрая Монтирахме Конусен спортен филтър K&N с 60 мм отвор. Интересното е че след затапването на този EGR двигателя работи по ритмично и отчетливо!
Резултата е-Изчезна белият пушек при палене,вибрациите във волана значително намаляха,звукът стана много приятен и басов на колата,от 3000 до 4000 оборота сега набира както аз искам,а и в ниските обороти е много по бърза. Благодаря на момчето ,че съживи един куц двигател(той сподели,че този двигател има голям потенциал,но е скопен фабрично нарочно-склонен съм да му вярвам) Евала на момчето и стотинка не взе,но аз ще му се реванширам както аз си знам!
Двигатела на колата е 1.9 D AEF 64hp,монтира се на Поло,Фелиция,Кордоба и Кади!

Спортен филтър +затапване на EGR+ Портване на колектори
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спортен филтър +затапване на EGR+ Портване на колектори
Браво колега , и аз направих същата интервенция с голфа само, че просто почистих колекторите не съм ги портвал . Интересно ми е дали някой го е пробвал на МК4 110кс. и какъв е ефекта ?
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
МИ ефекта със сигурност е положителен
! Дебита на въздуха се увеличава,а за дизела това е много важно! Само че затапването на Екологичният клапан при помпа-дюза моторите, доколкото знам не е за препоръчване!

- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
110 коня на Голф 4 не е помпа-дюза. А портването едва ли ще има някакъв ефект без колата да е с по-голямо турбо и съответно чип, който да пуска повече гориво и налягане на турбината.
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Нека да оставим портването настрана! Самото почистване на входящоте колектори има ефект,защото моите отвори бяха наполовина затлачени със нагар.Представяш ли си колко е бил намален дебита на въздуха.Това за по-голямото турбо го знаех-но то е само за TDI-моторите!При чистият дизел ефекта си е доста добър!
- golf2949
- Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
- Двигател: 2000 CRDI 2005г
Колеги аз съм с голф 2 1.6 турбо дизел.въпроса ми е мойта двоика има ли такъв клапан и ако да как мога и аз да го изолирам.Поздрави
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
нема такъв споко,тогава ЕГР е бил далечен блян за феновете на чичо ти Ото
-и слава на бога
само ядове дебиш и екологията

само ядове дебиш и екологията
- golf2949
- Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
- Двигател: 2000 CRDI 2005г