клопане отзад в ляво голф 3-РЕШЕНО
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Re: клопане отзад в ляво голф 3
Ако ти се е скъсала някоя от гумичките дето ти държат гърнетата може да ти изместят генерацията и кривката преди крайното гърне да опира в моста, може и самото задно гърне да ти се почуква в купето - пак е отзад от ляво.
- chocho1208
- Автомобил:
- Двигател:
виж дали е обран лувта на лагера на задно ляво колело?
- SIMETO1
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 1999
Pavcho2 написа:Ако ти се е скъсала някоя от гумичките дето ти държат гърнетата може да ти изместят генерацията и кривката преди крайното гърне да опира в моста, може и самото задно гърне да ти се почуква в купето - пак е отзад от ляво.
Гърнето не е със сигорност проверявъл съм го,това клопане е доста силно
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, тампони на моста се проверяват на канал. Вдигаш от която страна желаеш с крик и с лост буташ колелото нагоре, като през това време някой в канала наблюдава въпросните тампони. Когато са за смяна - обикновено са прокъсани и усукани.
На моята кола в момента са за смяна и 2та тампона на задния мост, но все нямам време. А хлопането е все едно ти е откачен задния мост, нали?
На моята кола в момента са за смяна и 2та тампона на задния мост, но все нямам време. А хлопането е все едно ти е откачен задния мост, нали?
- SIMETO1
qNkOo написа:Колега, тампони на моста се проверяват на канал. Вдигаш от която страна желаеш с крик и с лост буташ колелото нагоре, като през това време някой в канала наблюдава въпросните тампони. Когато са за смяна - обикновено са прокъсани и усукани.
На моята кола в момента са за смяна и 2та тампона на задния мост, но все нямам време.
Добре ама при теб клопат ли така като примен при неравности?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,зависи н акой неграмотен майстор си попаднал!
Аз от 1г. обикалям по сервизи клопаше сериозно отзад и напъват с щангите
и викат всичко е ОК.Е да,ама не!
Докато реших да сменям наред тампоните отзад-на амортесьорите-пак същото- и останаха на задния мост!
Елементарния тест който видях, а и доказа че е тампон на заден мост(в сервиза с щангите не можаха да го хванат) е силен шут на задната гума в протектора по посока движението напред! Ако е тампон на заден мост,гумата видимо вибрира 1-2-3 мм.
Това е от мен
Аз от 1г. обикалям по сервизи клопаше сериозно отзад и напъват с щангите
и викат всичко е ОК.Е да,ама не!
Докато реших да сменям наред тампоните отзад-на амортесьорите-пак същото- и останаха на задния мост!
Елементарния тест който видях, а и доказа че е тампон на заден мост(в сервиза с щангите не можаха да го хванат) е силен шут на задната гума в протектора по посока движението напред! Ако е тампон на заден мост,гумата видимо вибрира 1-2-3 мм.
Това е от мен

- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
и при мен го имаше това хлопане,оказаха се тампоните на задния мост.След смяната им,която беше вчера вече не се чува
.

-
- Автомобил: Vokswagen Pasat B3
- Двигател: PF 1988
Колеги, при разбити тампони по окачването задължително ги сменяйте, не се чудете и не отлагайте за друг път, защото животът и здравето ви зависи от тях. След няколко екстремни занасяния на прав и сух път, заради разбити задни тампони вкарах колата в гаража и моста долу. Неможете да познаете в какво състояние бяха. Новите ми струваха 36лв. бройката и 10лв. за за избиване на старите и набиване на новите. Вече всичко е ОК. Покрай тампоните смених спирачни цилиндърчета(едното беше омаслено, а няма ремонтен комплект гумички, направо цилиндърчета) и накладки(бяха тия с които е излязла от завода).
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Отдавна не съм шофирал като Мишел Вайан
и не е губила handling колата(да чукна на дърво). Тия дни отивам за смяна, че имам и задни лагери и предни накладки и биалетки... и тампоните на задния мост
А, бе, за 150 лв части...

-
- Автомобил:
- Двигател:
По време на движение някой да ти натисне горната кора на багажното отделение. На моя Голф 3 тази кора хлопа, но, като я натисне някой, който се вози одзад спира да хлопа. Несъм я правил, защото е още студено.Опитай, може и при тебе да се получи.
- SIMETO1
ами мерси на всички за отделеното време във вторник ще се занимавам с колата да я видим какво ще стане.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
SIMETO1 написа:Та значи колата е голф 3 преди да сменя задните амортесиори се чуваше леко клопане отзад в ляво,след като смених амортесиорите отзад хлопането в лявата част се засили доста и немога да открия проблема,амортесиора съм го свалял 3 - пъти да му гледам фтулки,зегерки и т.н да не би да има луфт,но всичко си е ок,ако можете да ме насочите какво да правя,от другата страна всичко е шестица.ПОЗДРАВИ.
ти сигурен ли си че се чува отзад хлопането,щото при мене имах чуството че се чува отзад ама се оказаха биалетите за смяна,днес като ги смених заедно с тампоните на макферсоните всякакво чукане изчезна,провери си и тампониде дето държат стабилизиращата щанга към купето.Почти съм сигурен че ще излезе нещо такова ако не си сменял скоро някои от тези елементи.
ПП ако тампоните на задния мост не са сменяни никога,то 100% са за смяна и няма кво да ги проверяваш,направо сменяш.
- SIMETO1
Колеги реших проблема,левия амортесиор е здал багажа.всичко останало е здраво,Благодаря на всички който се отзоваха на проблема ПОЗДРАВИ.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Re: клопане отзад в ляво голф 3-РЕШЕНО
Кажи какъв е мистериозния амортесьор да знаеме да се пазиме от такива ?
Мистериозен, защото все пак пишеш че си го свалял 3 пъти.
Мистериозен, защото все пак пишеш че си го свалял 3 пъти.
- SIMETO1
Re: клопане отзад в ляво голф 3-РЕШЕНО
значи амортесиора беше втора ръка MONROE
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”