Тук сипва ли се спирачна течност(G4 TDI)?
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тук сипва ли се спирачна течност(G4 TDI)?
Там където пише 1 сипвам и наглеждам да има течност. Днес доливах течност за чистачки и погледнах там където е стрелката че има съд с капачка с датчик. До колкото разбрах там май също трябва да имам течност. Да отварям ли да сипвам там че не съм сигурен?

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Тук сипва ли се спирачна течност(G4 TDI)?
1- e казанчето за сервото на волана
?- там се сипва спирачната течност
?- там се сипва спирачната течност
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В 1 долях спирачна течност малко, какво масло се сипва там? Мога да изсмуча от резервоарчето това което съм сипал. За това със стрелката благодаря, утре ще сипя спирачна течност.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
dragozow написа:В 1 долях спирачна течност малко, какво масло се сипва там? Мога да изсмуча от резервоарчето това което съм сипал. За това със стрелката благодаря, утре ще сипя спирачна течност.
Нали не се базикаш с нас

Но като цяло лошо си направил колега в 1 се сипва т.н. "Хидравлично масло" във всеки един магазин за авточасти ще ти предложат такова, че и по бензиностанцийте има. Ако си палил колата след като си сипал спирачна течност в казанчето за хдиравликата. Иди на сервиз веднага

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
dragozow написа:В 1 долях спирачна течност малко, какво масло се сипва там? Мога да изсмуча от резервоарчето това което съм сипал. За това със стрелката благодаря, утре ще сипя спирачна течност.
Хидравлично масло се сипва на 1, взимай една тубичка са да го смениш цялото че може бозичка малко да стане

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
designer1 написа:dragozow написа:В 1 долях спирачна течност малко, какво масло се сипва там? Мога да изсмуча от резервоарчето това което съм сипал. За това със стрелката благодаря, утре ще сипя спирачна течност.
Нали не се базикаш с нас![]()
Но като цяло лошо си направил колега в 1 се сипва т.н. "Хидравлично масло" във всеки един магазин за авточасти ще ти предложат такова, че и по бензиностанцийте има. Ако си палил колата след като си сипал спирачна течност в казанчето за хдиравликата. Иди на сервиз веднагада ти сменят хидравличното масло. Ако не си може да издърпаш цялата течност в казанчето с каквото намериш и след това доливай правилната течност, но това е временно решение! Аз бих се спрял на първия вариант.
За съжаление не, сипах и карам известно време така. Даже спря да чатка помпата на хидравликата като навия волана докрай на място. Колко масло събира хидравликата? Аз не съм долял и 100 мл спирачна течност. Просто мислех че там и без да се замислям много купих и сипах малко. Мога ли да го източа сам или да ходя на майстор?
edit
Леко станах за смях

- hooligan_sk
- Модератор
1л е стандартната тубичка и стига за пълна смяна... вече дали можеш сам зависи от теб, аз лично в тоя студ не се мърлям 

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има ли спецификация някаква маслото?
- designer1
dragozow написа:Има ли спецификация някаква маслото?
Колега още от сега ти препоръчвам да идеш в Техническия университет, студентски град (гледам че си от София). ето ти линк http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=73627&highlight=%F5%E8%E4%F0%E0%E2%EB%E8%F7%ED%E8+%F0%E5%E9%EA%E8
Там ще ти свършат работа. Каквото имах го казах. Хайде лека вечер и умната

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма нужда, имам майстор който ми прави колата. Само масло ще купя и ще му я оставя за час.
- designer1
dragozow написа:Няма нужда, имам майстор който ми прави колата. Само масло ще купя и ще му я оставя за час.
Еххх..... Масла много. Всеки кара с каквото намери или каквото му сипат. В повечето случаи опира до цената. На капачката на казанчето дето си сипвал , траябва да пиеше нещо.... Или използвай търсачкатаа

- hooligan_sk
- Модератор
dragozow написа:Няма нужда, имам майстор който ми прави колата. Само масло ще купя и ще му я оставя за час.
Мини през някой Ауто + и си вземи - SWAG продават 22лв е тубичката. Същото като оригиналното за ВАГ е. Кажи им че искаш масло за хидравликата и ще ти дадат тва

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря, ще купя. Благодаря на всички че ме светнахте. Въобще не се замислих като сипах от спирачната течност, чак днес като видях другия съд за спирачната течност се сетих че съм сгрешил. Добре че сипах малко, просто си имаше.
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
кажи им, че искаш масло за хидравлика на VAG обаче, че е различно, не е обикновенно хидравлично масло, за фоксваген си е някакво си тяхно, на дребно върви към 25лв литъра
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То има някаква спецификация коята не мога да открия сега. Гледам тука в един руски каталог, но точно за хидравликата не пише нищо. Ще питам в магазина.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”