Покупка на Лаптоп....
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Покупка на Лаптоп....
Трябва ли ти оригинален уиндоус? Защото това повишава цената на лаптопа с около 100лв. За тия 100лв можеш да си вземеш примерно модел с хубава видео карта.
Аз също бих препоръчал Делл-а .. от една страна си е нещо като пристрастие ( имаме 4 Делл-а в семейството ) от друга страна погледнато реално някак са по-издържливи.
Вярно , батерийте им са по-скъпи .. спор няма.. но единият от нашите Делл-ове ( Inspiron 1500 ) купен преди повече от 4 години е още с оригиналната си батерия която държи в момента около 1 час и 10 минути..
Също ако не ти трябва за игри, а предимно интернет и някое филмче вградената карта на Делл-а който си посочил е динамична т.е според това колко ти трябва "разширява" или "споделя" паметта си според/със обема на РАМ паметта..
Определено ако ще играеш на него не ти трябва вградена видео карта от какъвто и да е клас .
Също от посочените 2 модела на процесора определено Core 2 Duo -то е в пъти по-добро.
Тошибите напоследък се засилиха в производството на лаптопи .. имат доста споучливи модели, но както казаха по-горе.. някак им куца все още.
Също ако не ти трябва оригинален Уин. по-добре си купи без такъв- спестяваш пари а и повечето ги дават с безплатен Линукс( специално Делл визирам).
Обмисли хубаво за какво цели ще го ползваш предимно и тогава се мятай на избрания от теб модел. Успех!
Вярно , батерийте им са по-скъпи .. спор няма.. но единият от нашите Делл-ове ( Inspiron 1500 ) купен преди повече от 4 години е още с оригиналната си батерия която държи в момента около 1 час и 10 минути..
Също ако не ти трябва за игри, а предимно интернет и някое филмче вградената карта на Делл-а който си посочил е динамична т.е според това колко ти трябва "разширява" или "споделя" паметта си според/със обема на РАМ паметта..
Определено ако ще играеш на него не ти трябва вградена видео карта от какъвто и да е клас .
Също от посочените 2 модела на процесора определено Core 2 Duo -то е в пъти по-добро.
Тошибите напоследък се засилиха в производството на лаптопи .. имат доста споучливи модели, но както казаха по-горе.. някак им куца все още.
Също ако не ти трябва оригинален Уин. по-добре си купи без такъв- спестяваш пари а и повечето ги дават с безплатен Линукс( специално Делл визирам).
Обмисли хубаво за какво цели ще го ползваш предимно и тогава се мятай на избрания от теб модел. Успех!
- holy_man
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички които се включиха в темата, бяхте ми полезни. Продължавам с търсенето, но вече имам по точна представа какво да търся благодарение на вас.
-
Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:24, променено общо 1 път.
-
И аз имам един стар Dell, който е на едно 4-5 години поне, явно е изпускан, защото е лепен, обаче още работи безотказно. Ама в момента компютрите не са това, което бяха. На 3-4 години вече е ужасно остарял морално. Та моя съвет е - това, което има най-голяма и сериозна гаранция, за да може след 3 години като му свърши гаранцията директно да го продадеш.
Т4500 е Pentium Dual Core, т.е e по-старо поколение е от Core 2 Duo.
Т4500 е Pentium Dual Core, т.е e по-старо поколение е от Core 2 Duo.
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Специално за видеокартите на тези 2 лаптопа са почти еднакви. В Dell-а имаш вградена Intel 4500MHD на 533 MHz, а във Toshibata същата само, че без HD-то с chipset GL40 и 400MHz, поради което има по лош перформънс с игрите и затруднения с Blu-Ray videos. Ако си си харесал точно тези двата, прецени на теб кой повече ти харесва и кой ще ти е по-удобен.
п.с. и едно предложение ако държиш на dell
http://laptop.bg/#/laptop/DELL/Inspiron ... ORH43T3BBK
И малко по-скъпо предложение, но за мен много добра конфигурация хубав процесор 4гб рам, 500гб hd и външна видеокарта
http://laptop.bg/#/laptop/DELL/Inspiron ... HD433T5BBK
И малко по-скъпо предложение, но за мен много добра конфигурация хубав процесор 4гб рам, 500гб hd и външна видеокарта

Dell имат много добра гаранция също и в конкретния лучай е по добрия от двата.Не знам каква е разликата в цената.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
BeckoTDI написа:Специално за видеокартите на тези 2 лаптопа са почти еднакви. В Dell-а имаш вградена Intel 4500MHD на 533 MHz, а във Toshibata същата само, че без HD-то с chipset GL40 и 400MHz, поради което има по лош перформънс с игрите и затруднения с Blu-Ray videos. Ако си си харесал точно тези двата, прецени на теб кой повече ти харесва и кой ще ти е по-удобен.
Не особено добро предложение е второто... Няма гигабитова карта, диска е на 5400, с Core 2 Duo е и видеото е 4330, паметта е DDR2 на 800. Малко по малко тези неща остават в миналото. Иначе гаранцията от 3 години е

-
От гигабитовите карти единствената файда е трансфер на файлове между два компютъра. Интернета ще мине бая време докато оползотвори и 100 мегабита.
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
passat_rs написа:http://laptop.bg/#/laptop/ACER/Aspire-5738/Acer_Aspire_5738ZG_LX_PP50C_036

-
Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:24, променено общо 1 път.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
ДеЛЛ-а е ЛЕД подсветка
и определено е по добрият избор само заради това.
Иначе Тошибата е най бюджетният им модел и е бая ОТУХЛЕНА
Не пренебрегвай Acer-доста прогресират напоследък.За тея пари ще забиеш 17-ка със отделно видео и ЛЕД дисплей

Иначе Тошибата е най бюджетният им модел и е бая ОТУХЛЕНА

Не пренебрегвай Acer-доста прогресират напоследък.За тея пари ще забиеш 17-ка със отделно видео и ЛЕД дисплей
- holy_man
- Автомобил:
- Двигател:
Доста полезна информация има в страницата която си ми дал колега kickd0wn
Благодаря
:):)

аз бих си взел dell
малко офтопик сега защото всъщност за мен лаптопите са все едни и същи, имам вайо от евтините и не става за нищо - нито игри, нито да гледам филми. общо взето всичко е еднакво ако ще го ползваш за работа, с изключение на макбук, тва са вече суперлаптопи с много хлабави панти и супер гадни пад-ове обаче
аа едит: но е бял, затва само го взех
малко офтопик сега защото всъщност за мен лаптопите са все едни и същи, имам вайо от евтините и не става за нищо - нито игри, нито да гледам филми. общо взето всичко е еднакво ако ще го ползваш за работа, с изключение на макбук, тва са вече суперлаптопи с много хлабави панти и супер гадни пад-ове обаче

аа едит: но е бял, затва само го взех

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”