Съединител голф 3 Проблем?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
koivi
Автомобил:
Двигател:

Съединител голф 3 Проблем?

Мнениеот koivi » Пет 12 мар 2010 17:59

Колеги проблема е следният.Колата е голф 3 1.6 моно.Когато настъпя по сериозно педала на газта,колата все едно е на свободна,не мога да дигна повече от 80км.4-5 скорост дори не ги използвам.Това се получава само при подаване на повече газ.Трябва ми савет.Нов саединител ли да купя?В сервиз ми искат около 400лв за нов саединител и ми се струват доста.Благодаря ви.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Re: Съединител голф 3 Проблем?

Мнениеот nikolai_an » Пет 12 мар 2010 20:45

буксува ти съединителя и наи вероятно ти е за смяна! зависи какво точно ще се сменя,ако се сменя аксиален лагер,претискателен диск,огледален.......цената е нормална,но е добре да смениш аксиалния лагер тъи и тъи ще се цепи съединителя,ако е нужно и претискателен диск............

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Пет 12 мар 2010 23:57

Мда, сигурно боксува.

Не карай така, че може и да останеш на пътя накрая. По-зле ще става.

Смяната е свързана със сваляне на скоростната кутия, разкачване на полуоски и т.н. - доста работа, та не може да е много евтина. Какво включват тия 400лв?

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Съб 13 мар 2010 0:04

Абе хора вие нормални ли сте бре. 400 лева, явно колегата са го взели за канарче, докато има хора да ядат баницата, ще има и такива, където им я дават.Аз моя го смених за 180 лева общо.110 лева комплект съединител+притискател + лагер и 70 лева смяна.3 та година карам и няма проблем. ;) Как може такива цени да обявяват тия "майстори" не знам за кола дето струва 2-3000 лева 400 лева за съединител :screwy Ако това е цена за съединител + смяна в Юнитрейд примерно вече по може, но се съмнявам :)

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Съб 13 мар 2010 7:18

:roll:
Моят съединител за същият двг за който пита колегата ,го купих преди 4мес.(комплект) ,от А+за 300лв.
Мога да те уверя че не могат и да се опитат да ме лъжат.

А колега koivi за 1.6М мога за 150лв. комплект да ти намеря.
Ако имаш мерак кажи...

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 13 мар 2010 7:49

По-добре да не прави колегата компромис със Съединителя, после да не се налага да го сваля отново, че само за сваляне и слагане взимат 80 лева труд..
А относно съединителят... по-добре да си вземе колегата някой оригинален, а не някой накован от някой Бай-Ганьо и после когато реши да потегли тип Бързи и ярустни араматурното табло да играе кючек...

п.п Може да дадеш 300 лева за съединител, но знаеш че близките години забравяш за смяна... Говоря за нормално шофиране Късмет на колегата с Операцията...

п.п2 А чак сега се сетих, че в Моргите има съединители и за 40 лева, но там трябва сам да си го сфаляш, или да дадеш 20 лева на моргаджията да ти го свали после 80 лева да ти го сложат... и ето ти 140 лева и пак нямаш съединител... mhihi

Volksvagen_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Volksvagen_bg » Съб 13 мар 2010 9:03

Колега,преди известно време и аз смених сьединителя на Голфа 1.6ми,много боксуваше,карах го в сервиз и смениха само Феродовия диск и претискателния.Всичко общо ми стьпи 200лв.Какви са тези изванземни цени :horror: :screwy

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Съб 13 мар 2010 10:07

Volksvagen_bg написа:Колега,преди известно време и аз смених сьединителя на Голфа 1.6ми,много боксуваше,карах го в сервиз и смениха само Феродовия диск и претискателния.Всичко общо ми стьпи 200лв.Какви са тези изванземни цени :horror: :screwy

Правилно колега :да: .Докато има балъци, майсторите ще пируват.80 лева само за сваляне е писал колегата по горе :applause:, продължавайте да пълните гушите на "майсторите".Колкото до хубав или лош съединител, моят е Валео, достатъчно добър е.Хора земете се стегнете малко и не вярвайте на първия срешната майстор.В момента някои хора от яд казват, че трябва да се дадът повече пари за съединител, но това е защото осъзнават тъпотията, че са позволили да им садерат кожата, а няма да си признаят, че са преебани. ;) Много ме е яд на самозванци монтьори които, като видят човек, че нищо не разбира и почват да мачкат ръцете и да ги трият.Правил съм си лично експеримент при някакъв монтьор, отивам и му казвам прегледай това и това и кажи колко пари.Почва той гледа гледа и ми обявява, че колата ми е много зле.Аз си мълча и гледам тъпо.Обаче почна толкова неща да си измисля покрай тези които (реално) бяха за смяна, че се оля.Обяви ми една цена и като започнах да му обяснявам за какво става въпрос, седи и ме гледа тъпо, разправя ми ами като се замислиш си прав, може и без това да се сменя всъщност, ей такива подобни.Пълно е с мизерници колеги пазете се и не им пълнете гушата.Навъртял съм с моя съединител за 110 лева комплекта 93000 км. за 3 години.Това говори само за себе си.Повече от 70-110 лева за сваляне и качване общо за скорости е неоправдано скъпо. ;) :beer

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Съб 13 мар 2010 10:55

salamaleikum написа:
Volksvagen_bg написа:Колега,преди известно време и аз смених сьединителя на Голфа 1.6ми,много боксуваше,карах го в сервиз и смениха само Феродовия диск и претискателния.Всичко общо ми стьпи 200лв.Какви са тези изванземни цени :horror: :screwy

Правилно колега :да: .Докато има балъци, майсторите ще пируват.80 лева само за сваляне е писал колегата по горе :applause:, продължавайте да пълните гушите на "майсторите".Колкото до хубав или лош съединител, моят е Валео, достатъчно добър е.Хора земете се стегнете малко и не вярвайте на първия срешната майстор.В момента някои хора от яд казват, че трябва да се дадът повече пари за съединител, но това е защото осъзнават тъпотията, че са позволили да им садерат кожата, а няма да си признаят, че са преебани. ;) Много ме е яд на самозванци монтьори които, като видят човек, че нищо не разбира и почват да мачкат ръцете и да ги трият.Правил съм си лично експеримент при някакъв монтьор, отивам и му казвам прегледай това и това и кажи колко пари.Почва той гледа гледа и ми обявява, че колата ми е много зле.Аз си мълча и гледам тъпо.Обаче почна толкова неща да си измисля покрай тези които (реално) бяха за смяна, че се оля.Обяви ми една цена и като започнах да му обяснявам за какво става въпрос, седи и ме гледа тъпо, разправя ми ами като се замислиш си прав, може и без това да се сменя всъщност, ей такива подобни.Пълно е с мизерници колеги пазете се и не им пълнете гушата.Навъртял съм с моя съединител за 110 лева комплекта 93000 км. за 3 години.Това говори само за себе си.Повече от 70-110 лева за сваляне и качване общо за скорости е неоправдано скъпо. ;) :beer

Напълно подкрепям колегата,като знам какви майстори има ми идва :laser

Потребителски аватар
autoted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autoted » Съб 13 мар 2010 12:22

колега аз имам един въпрос към теб. като превключваш имаш ли проблеми или само при ряско оскоряване? вероятно си за съединител понеже преплъзва при по голямо натоварване. майстори всякакви не трябва да им се връзваш много на думите хубаво е че се съветваш.на LuK съединител к-кт ти е 232 на sachs ти e 244 само майстор трябва читав да си намериш . тези две фирми са едни от най добрите а и не случайно се вкраждат първоначално в VW. от тези цени по принци човек може да ползва и отстъпка до 15%.но там където са ти обявили 400 те товарат според мен в които и вариант да го вземеш най много + труд да ти излезе 320 без отстъпки а ако си вземеш и някакъв ефтинджос около 200лв с труд за смяна.поне за цени на части мога да те ориентирам за труда не би трябвало да взимат повече от 80лв за сваляне и качване.

koivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koivi » Нед 14 мар 2010 1:20

Благодаря Ви колеги.Проблемът е само при ряско оскоряване.Към по скъпи марки ли да се насоча или към по ефтини.

koivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koivi » Нед 14 мар 2010 17:56

276лв е целиат комплект +120лв труд,марката е sash

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Нед 14 мар 2010 19:06

Скъпо е. viewtopic.php?p=1329532 ето в тази тема пише. Ваското е казал много добре дори в Юнитрейд е по евтино ;)

erdooo1991
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот erdooo1991 » Съб 13 ное 2010 19:48

колега много е аз си купих за 40лв диск комплекта 130 лв аз си ги смених не толкожа слозно щтото нито имам сервиз нито нищто и си направих имах голф 3 19 тди автуматична и смених кутията,поулоските,претискателен,огледален,маховик и карам ся 4 та година и ся давам колата на части штото ударих колата

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Съб 24 дек 2011 22:44

здр колеги и моя голф като го натисна съединителя до краи и 6ума спира но като го пусна и не е много приятно. 6те трябва да се сменя лагера за6тото нямам оплакване от феродото вси4ко остранало е наред

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”