проблем с парното

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
EMSON
Автомобил:
Двигател:

проблем с парното

Мнениеот EMSON » Чет 04 май 2006 22:51

Зимата забелязах особено в големите студове че в колата ми след загряване над 70 градуса/според показанията/ вентилатора ми духа студен въздух.
Имам пасат 89 г. :cry: досега не съм имал проблеми с парното.
забелязах че имам теч от предния радиатор и антифриза ми намалява.доливам но нямам промяна.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с парното

Мнениеот dobrin » Пет 05 май 2006 7:46

EMSON написа:Зимата забелязах особено в големите студове че в колата ми след загряване над 70 градуса/според показанията/ вентилатора ми духа студен въздух.
Имам пасат 89 г. :cry: досега не съм имал проблеми с парното.
забелязах че имам теч от предния радиатор и антифриза ми намалява.доливам но нямам промяна.

Сигурен ли си, че е от предния радиатор? Това което описваш може да е и от теч на радиаторчето на парното. А може и да е запушено. И ва двата случая, ако е същото като на Голфа, си приготви 40 - 50 лева.

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Нед 07 май 2006 17:02

И аз съм препатил от подобно нещо.Вътре в купето капе ли ти някъде?При мен се спука радиатора на парното и след смяна на същия до 70 градуса духаше от парното топло,а след това колкото повече загрява толкова по студен въздух влиза в купето.Изхвърлих байпаса и всичко си доиде на място.Сега има страшно парно.

Потребителски аватар
EMSON
Автомобил:
Двигател:

какво е байпас

Мнениеот EMSON » Нед 07 май 2006 22:50

chiko написа:И аз съм препатил от подобно нещо.Вътре в купето капе ли ти някъде?При мен се спука радиатора на парното и след смяна на същия до 70 градуса духаше от парното топло,а след това колкото повече загрява толкова по студен въздух влиза в купето.Изхвърлих байпаса и всичко си доиде на място.Сега има страшно парно.

какво е байпас.Това да не са едни гумени съединения някъде под предното стъкло в средата

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Пон 08 май 2006 7:11

Моят ПАСАТ е произведен в края на 1988год.Като отвориш капака на двигатвля ще видиш,че на тръбичките които излизат от купето трябва да са прекъснати и да има допълнителен термостат през които минават и образуват още един кръгна и след това влизат в блока и водната помпа.При мен това нещо се беше скапало/заседнало/ и го изхвърлих.Замених го с две тръбички дваисетки, стегнах със скоби и парното си доиде.Забелязах ,че този термостат или байпас го има на моделите май до 88 или 89 год. на следващите модели това нещо го няма.

Потребителски аватар
EMSON
Автомобил:
Двигател:

за парното

Мнениеот EMSON » Пон 08 май 2006 16:25

]Благодаря за съветите имам познат монтьор с който ще се опитаме да оправим повредата.Ако всичко е наред ще напиша да го има и за други.
:oops:

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Пон 08 май 2006 19:19

Просто съм го препатил,а ако го няма това нещо питай ВАСКОТО по нататък не знам какво да ти кажа.

Върни се в “Passat”