Проблем с багажника на Passat B5 1,9 TDI

Техническа и сервизна информация за Passat
granets
Автомобил:
Двигател:

Проблем с багажника на Passat B5 1,9 TDI

Мнениеот granets » Вто 16 фев 2010 18:09

Колата е комби. Проблема е следния. При опит за отваряне на багажника, пластмасовите дръжки които се издърпват за да се отвори багажника просто "потъват" без да се отвори вратата. Няма щракане, няма нищо. Моля някой ако има идея от какво е станало това, и как да го оправя, да пише. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
hhumpff
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с багажника на Passat B5 1,9 TDI

Мнениеот hhumpff » Сря 17 фев 2010 11:08

Имах същия (или подобен) проблем. Оказа се, че машинката, която се задеиства при отключване и заключване (при мен е бяла кутийка с две кабелчета влизащи в нея), не работи както трябва. Машинката представлява едно ел. двигателче със зъбно колелце, което задества едно буталце. Та точно това бутало се беше разместило и заклещило някак си и не се задействаше в едната посока (при мен като заключи не отключваше). Ще трябва да си свалиш кората и да разгледаш какво е положението. Преди да започнеш да сваляш целия механизъм на бравата обаче, провери си клемите - дали достига ток до самата машинка, защото може да е проблем и по ел. връзките. Иначе като започнеш да сваляш ключалката внимавай защото е малко трудно. Има една скоба която трябва да се завърти и това стана с голям зор при мен.

granets
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с багажника на Passat B5 1,9 TDI

Мнениеот granets » Съб 13 мар 2010 12:40

Най- накрая се прибрах вкъщи и видях какъв е проблема. Дръжките които се издърпват за да се отвори (не отключи, отвори!) багажника са се откачили от жилото или механизъма, не знам как са закрепени, и не се отваря вратата. Някой има ли идея как да се оправи това, какво се сваля, или поне как да се отвори багажника без тях, че да видим какъв е проблема? Моля помагайте, че кола-комби без багажник си е кошмар...

Върни се в “Passat”