голф3 неще да пали - с друго питане
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
голф3 неще да пали - с друго питане
Здравейте, имам един много грозен проблем колата е голф3 гти 2.0кб. 2Е мотор та проблема е неще да пали. Вчера запали и след няма и минута угасна, днес реших да видя горивната помпа изкарах буксата и замерих с мултицет дали има маса оказа се че няма зачистих буксата и си дойде от там като дам на контакт между крайните две клеми получавам за около секунда 11.6 волта и после спада на 0 волта като включа буксата на помпата обаче помпата не се чува. Пробвах с акумолатор подадох директно 12 волта за кратко да видя дали върти това пак на крайните ляв и десен извод на клемата и помпата си върти. Видях че има едно мъркуче което се е измушило това е на въздъшния филтър което се разклонява на две места но незнам как да ви ги опиша тъй като не разбирам едното отива към един блок до двигателя предполагам че е инжекцията а другото отива под този блок в нещо обло мисля че е някакъв клапън незная. Но когато вкарах мъркучето ефекта пак е нулев, преди когато колата си палеше нормално от джапката се чуваше спецефично прескърцване и после спира и си паля като я угасях пак се чуваше и спираше а сега това прескърцване го няма и неще и да пали моля за помощ ако някой знае за какво става въпрос. Надяваме се да съм успял да оясня разбераемо защото не разбирам от коли и ми е малко трудно, имам и още един въпрос четирите извода на буксата за горивната помпа за какво са разбрах че крайните два кафяв е маса а червн плюс но има още два по малки цвета има беше мисля черен със жълта лента и черен със зелена но това едва ли има значение интересува ме кой за какво е. Прегледах и предпазителите здрави са релето го свалих и го мерих и то си е здраво направо съм шах и мат та ви моля помогнете 
Последна промяна от hunters на Нед 21 мар 2010 13:13, променено общо 2 пъти.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: голф3 неще да пали
Привет колега,помпата очевидно ти работи-това че гасне след подаване на контакт също е нормално.Помпата заработва отново след като двигателя запали.И понеже не запалваш волтажа към нея отпада.За маркучетата:не са фатални за да запалиш,командват клапата за топъл и студен въздух към двигателя.С чиста съвест можеш да ги изхвърлиш,но:задължително свържи маркуч от регулатора на налягане бензин(кръгъл,метален от ляво на рейката) до човката за вакуум на дроселовата клапа.Прискърцването под жапката:липсва звука защото клапата за циркулация на парното работи с вакуум,а вакуум няма защото двигателя не пали.Насочи се към Холов датчик(вътре в делкото,букса с 3 кабела) плочката под бобината(усилвател на запалването) и самата бобина.Липсва ти искрата,според мен.Аларма и имобилайзер ако са монтирани също правят бели.За съжаление идеалния вариант е приятел с тоя мотор,разменяйте части докато хванете белята-за да не се набуташ за здрав компонент.
Забравих,другите два проводника в багажника са за нивомера на бензина.
Забравих,другите два проводника в багажника са за нивомера на бензина.
Последна промяна от bobocamaro на Съб 13 мар 2010 19:25, променено общо 1 път.
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Ами имубилайзер няма а алармата пробвах да я разкача но пак нищо една подробност която мисля че пропуснах когато подавах с акумолатор дирекнуо на помпата за кратко 3-4 пъти и после тя запали пак за кратко и пак угасна което ме навежда на мисълта че е качила малко гориво. За това питам за другите два края от буксата ако в тях е проблема да не са някакво управление и това да е дерт с този си опит дето подадох директно захранване и подкачи малко и запали докато изгоря каквото се е натрупало ме навежда на мисълта че не идва гориво но пък отдруга стана защо няма да идва след като на клемата си излизат 11,6 волта това ми е много объркващо.
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
А може ли да е от горивния филтър да се е задръстил нещо и да не пуска?
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
След като подадеш захранване с ключа помпата заработва и вдига налягането в системата. След като достигне нужното налягане е нормално да изключи и да чака запалване. Можеш да откачиш входящия маркуч, при мотора и да го насочиш да пръска в едно шише и само подай контакт за да видиш дали хвърля бензин и дали наистина не ти е запушен филтъра. Внимавай, че налягането на горивото е голямо.
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Ок, но как да разбера кой е маркуча да не издърпам нещо друго.
- bobocamaro
- R.I.P
Виж снимката,по този бензина пристига от помпата и филтъра.
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Хора искрено ви благодаря, утре ще пробвам дано се оправи ще пиша какво е станало.
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново, днес рових колата и стигнах до решение но ми е нужна вашата помош трябва ми схема на горивната помпа по точно от каде зима захранване тя. Днес направих следното давам на контакт и помпа не се чува да работи вадя и буксата меря на контакт 11,6 волта както и вчера но това е със мултицет, понеже съм ел техник не на коли на силово но принципа е един и същ та затова съдя че мотора на помпата има пусков момент при който съответно черпи повече ток и ако нямам хубава маса съответно тези 11,6 волта овисват тоест без консуматор тя си показва напрежение но сложеш ли и консуматора(помпата) и кляка как стигнах до този извод. Взех си акумолатора от другата кола забодах годиреко към помпата и дадох на контакт завартях и запали. Това ме наведе на мисълта че захранването и куца, понеже релето е здраво защото съм го мерил предполагам че е маса но ви моля ако някой има схема на такъв голф да ми я прати.
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Никой ли няма идея от каде се захранва тази помпа 
- bobocamaro
- R.I.P
Ето една опростена схема на Digifant,не можах да ти намеря с цветове на кабелите(autodata).При мен релето на помпата стои в долния десен ъгъл на "бушониерата" като на всеки голф и е с номер 80.То захранва и други боклуци,трябва да си сигурен че работи.Щом искаш да правиш тест на веригата под товар нашибай една халогенова лампа от фар на клемореда на помпата,и я гледай на свалени задни седалки дали светва силно-11.6 волта са малко,или е ръждива маса или калпав плюс все тая.
Това е "бушониера" лице
А този линк http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=219953 е за цветове на кабели,доколкото разбирам "бушониера-задник" за изброените модели.
Това е "бушониера" лице
А този линк http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=219953 е за цветове на кабели,доколкото разбирам "бушониера-задник" за изброените модели.
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти мисля че ще ми свърши работа, лошото е че ще го оставя за другата събота и неделя за щото през седмицата нямам как като стигна до резултат ще пиша, още веднаж благодаря 
- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф3 неще да пали - решено
Колеги благодаря на всички взели участие
Проблема се оказа повече от глупав днес разхвърлих седалки и пласмаси да проследя кабелите на помпата и се оказа, че някой от предишните собственици решил да си сложи ключе на + на помпата да си го изключва явно да не го крадът та ключето преустановило дейност и не подава контакт съответно го одрязах и събрах кабелите всичко вече е 6 оше веднъж ви благодаря 
- bobocamaro
- R.I.P
Аха,антикрадливо ключе-супер колега.Бил е малкия дявол 

- hunters
- Автомобил:
- Двигател:
Да
имам друго питане за да не пълня с теми форума ще пиша в тазитема. Въпросът е следния има ли значение накладки за АБС и за обикновен апарат и колко са дебели едните и колко другите? Защото ми дадоха накладки за моя голф уж по каталог ги гледаха обаче като ги сложиха и апарата се разтвори стабилно и не ми стават джантите, и сега карам със старите накладки но вече е голям риска и се чудя какво да правя. Един комшия има голф4 и ми каза че тези накладки които са ми дали не са за АБС а за обикновен голф показа ми негови предни накладки нови и са на половината на тези които ми дадоха на мен в магазина. Та искам да разбера дали има значение и какво вобще става щтото отмагазини и майстори пишман станах

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”