Проблем с маслото
Проблем с маслото
Здравейте колеги ! Видях че има подобни теми за моя проблем , но пък имам други въпроси . Искам да знам дали маслото ми е пресечено . Наскоро си карах колата и почна при форсиране на газта да ми мига лампичката на маслото .Проверих го и трябваше да му долея 0.5л . Обаче като отворих капачката гледам тя беше омазана с нещо като грес с цвят на боза . Иначе на щеката не е така . Гледях там в някви теми , че така ставало от каране на къси разстояния през зимата аз горе долу почти всеки ден отиване и връщане на работа ми е около 15км(мисля 4е е малко). И предполагам , че се е получило няколко пъти конденз . Ако ми е пресечено освен филтър и масло . Трябва ли да взимам някаква течност за промивка , и също къде се продава и горе долу какви пари е ,че са малко изкъсо и трябва да си няправя някаква груба сметка . И още един въпрос като форсирам и забелязох че от аспуха пръска малко масло . Това от гарнитурата ли е и ако е от коя на картера или на главата .А голга ми е 2-ка 1.6 моноинжекция бензин ако е важно 1986г. Извинявам се ако някой от въпросите са елементарни , но съм отскоро шофер и нз много неща .Благодяря предварително на всички
!!!

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с маслото
Колега, първо отиди на сервиз, да ти сменят маслото да погледнат гарнитурата на главата, дали губиш антифриз, и дали меше двете неща. Преди да смениш маслото е добре да сложиш добавка за промиване струва не повече от 20 лева.
И после с новото масло ако ти прави проблем значи наистина има такъв!
Само не разбрах как разбра че ти хвърля масло през ауспоха
Да не е било конденз, с черни сажди? Колата явно ти харчи масло ?! Щом, си долял!
И после с новото масло ако ти прави проблем значи наистина има такъв!
Само не разбрах как разбра че ти хвърля масло през ауспоха

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
щом на щеката ти е хубаво маслото, значи няма проблем.Повечето градски коли имат такава "боза" на капачките няма страшно.А това от ауспуха е нещо друго
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Въпреки, че има изписано по въпроса...
За 'кашата' - и аз я имам, карам колата на същата дистанция - от вр. на вр. забърсвай капачката и капака и така, като се стопли, няма да виждаш това. Проблем идва, когато тази 'каша' замръзне около тръбичката за картерните изпарения, хвърля маслото от щеката /от опит
/, хубаво е поне веднъж зимата да се чисти.
За маслото от аспуха, странно как си го видял, колегите ти казаха мнение.
За смесването - виж си нивото на маслото, напълни си охлаждащата система и ако впоследствие едното намалява за сметка на другото - факта е ясен. Това преди да смениш маслото, за да не набутваш пари ако скоро си сменял. Ако ги меше - сервиз.
За 'кашата' - и аз я имам, карам колата на същата дистанция - от вр. на вр. забърсвай капачката и капака и така, като се стопли, няма да виждаш това. Проблем идва, когато тази 'каша' замръзне около тръбичката за картерните изпарения, хвърля маслото от щеката /от опит

За маслото от аспуха, странно как си го видял, колегите ти казаха мнение.
За смесването - виж си нивото на маслото, напълни си охлаждащата система и ако впоследствие едното намалява за сметка на другото - факта е ясен. Това преди да смениш маслото, за да не набутваш пари ако скоро си сменял. Ако ги меше - сервиз.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
всичко, излизащо от ауспуха е минало през мотора.
сега някой да ми обясни как маслото не е изгоряло и защо, мааму стара, не мислите?
сега някой да ми обясни как маслото не е изгоряло и защо, мааму стара, не мислите?

- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Само да питам, аз доколкото знам 1.6 моноинжекция голф 2 няма, освен ако не е сменян мотора. Колкото до проблема, като се постопли времето и гняста вече я няма, значи всичко е наред

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Аз карам по 5-10км в едната посока всеки ден. Въпреки че накрая колата е загряла напълно - винаги има боза по капачката. Сигурen ли си че от ауспуха духа масло, а не конденз и сажди? При доста коли като форсираш сутрин става малка локвичка зад ауспуха 

- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
ваското е прав,как ще излезе масло от ауспуха?Виж конденз които е обрал просто саждите от ауспуха е друго нещо.Колега хубаво е да промиеш двигателя преди смяната на маслото,има такива добавки сипват се в старото масло колата работи не повече от 5-6мин.и източваш масълцето,струва около 6лв.но си заслужава.Успех,и безавариини километри 

theultimate написа:Аз карам по 5-10км в едната посока всеки ден. Въпреки че накрая колата е загряла напълно - винаги има боза по капачката. Сигурen ли си че от ауспуха духа масло, а не конденз и сажди? При доста коли като форсираш сутрин става малка локвичка зад ауспуха
Ми може и сажди да са да ти кажа не съм сигурен .А относно мешенето на антифриза с маслото гледах в някъв форум бяха казали че ако се ме6ат в казанчето на водата щяло да стане и там тъмно(от маслото) - така ли е според вас и мерси за досегашните отговори - просветлиха ми се малко нещата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”