Как да не забравя светлините!!!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Как да не забравя светлините!!!

Мнениеот PuShE_ » Нед 14 мар 2010 0:56

След малко умуване в следствие на напомняне от органите на реда за включени светлини ми дойде една идея,може да ви се струва доста тъпа но без да пуснете фаровете няма как да запалите,идеята ми се състой в това + който отива към ключа за бензин/газ да минава през ключа на фаровете,който когато подадеш ток към габарит да подава ток и към ключа,съответно преди да запалите колата си пускате фаровете/габарита и тогава палите,поне аз съм си направил навик 1-вото нещо което гледам когато колата не иска да запали е дали свети диода за газовото и от там ми идва на ум да си пускам фаровете,нямам възможност да си купя ДРЛ(дори и 20 лева да са)за тези който ще кажат купи си ДРЛ тогава,очаквам вашите мнения по въпроса,надявам се че ще съм полезен на някого :да:

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Re: Как да не забравя светлините!!!

Мнениеот anrus » Нед 14 мар 2010 1:02

Каква е целта? Дневните светлини бяха задължителни до 1-ви март, аз вече разкачих моите.

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 14 мар 2010 1:06

аз карам целогодишно(убедил съм се в помоща на фаровете не един път),но е добре и за задължителния период,все пак мислят да приемат закон за целогодишно шофиране с пуснати светлини :idea:

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Нед 14 мар 2010 1:11

Да и това е ватиант.
Недостатък би било, при умалял акумулатор допълнителната консумация на едно поне 50вата от габаритите, могат дори да попречат стартера да завърти.

Иначе някъде от медиите чух, че от Февруари догодина за целият ЕС става задължително целодневното шофиране с фарове.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 14 мар 2010 10:46

При някои vw - примерно голф3, пасат Б4 може би и при други модели когато върти стартера фаровете угасват.
При този вариант ми се струва че въобще няма да можеш да запалиш :)
Ако няма да слагаш DRL направи фаровете да се пускат през реле при + към газовия клапан :wink:
Ако пък намериш от някъде един автоматичен ключ газ/бензин може да си направиш почти ДРЛ.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 14 мар 2010 11:45

E не е ли най лесно да си хванеш + от тънкия проводник от алтернатора?Така фаровете ще светят винаги когато двигателя е запален.И няма смисъл да прекъсваш + за бенз. помпа и др....само едно реленце от 3 лв. 40 А ти трябва и и това е :да:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 14 мар 2010 13:05

viewtopic.php?f=11&t=119163&hilit=%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5 това е елементарно за изпълнение, и евтино (се се каня да го направя) и аз мислч като колегата по горе че ще имаш проблем с това вземане на тока от фаровете, едно че акумулатора ако ти е по старичък ще ти прави мизерии, друго че когато тръгнеш да въртиш на стартер и релето изключва от там и спират и фаровете и следователно няма палене, все пак тука сем да си помагаме

Потребителски аватар
PuShE_
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Нед 14 мар 2010 14:16

тока го вземам директно след копчето,там винаги има подаване на ток,до сега не съм забелязал при палене да ми изгасва таблото или копчетата,самото ключе не прави голяма консумация на ток и няма страшно и за инсталацията,пък и това си е един вид защита от крадци :да:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 14 мар 2010 14:36

Най елементарната схемичка е тази с + от алтернатора,фаровете работят само когато двг-то е запален :bowdown така няма да се притесняваш че все ги забравяш и от ченгетата и от...аз наскоро като си правех запалването от start бутона хванах именно + от там зада не може бутона при повторно натискане (при запален двигател)да пуска стартера...ама там схемата е сложна вече mhihi mhihi

Потребителски аватар
vladoru
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladoru » Нед 21 мар 2010 23:06

PuShE_ написа:След малко умуване в следствие на напомняне от органите на реда за включени светлини ми дойде една идея,може да ви се струва доста тъпа но без да пуснете фаровете няма как да запалите,идеята ми се състой в това + който отива към ключа за бензин/газ да минава през ключа на фаровете,който когато подадеш ток към габарит да подава ток и към ключа,съответно преди да запалите колата си пускате фаровете/габарита и тогава палите,поне аз съм си направил навик 1-вото нещо което гледам когато колата не иска да запали е дали свети диода за газовото и от там ми идва на ум да си пускам фаровете,нямам възможност да си купя ДРЛ(дори и 20 лева да са)за тези който ще кажат купи си ДРЛ тогава,очаквам вашите мнения по въпроса,надявам се че ще съм полезен на някого :да:

Вижте в този саит: http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=302_309&products_id=11882

Потребителски аватар
sasho_sb
Автомобил: Vw Golf mk3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот sasho_sb » Нед 28 мар 2010 14:11

SANDO 1 написа:Най елементарната схемичка е тази с + от алтернатора,фаровете работят само когато двг-то е запален :bowdown така няма да се притесняваш че все ги забравяш и от ченгетата и от...аз наскоро като си правех запалването от start бутона хванах именно + от там зада не може бутона при повторно натискане (при запален двигател)да пуска стартера...ама там схемата е сложна вече mhihi mhihi

Аз добавих и една схемичка от L&R за 5 секунди закъснение + ключе за изключване на цялата система ! :да:

Върни се в “Направи си сам!”