Странен проблем голф3 гти 115 кс 2е мотор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Странен проблем голф3 гти 115 кс 2е мотор

Мнениеот rudoni » Нед 14 мар 2010 23:50

vaskoto1 написа:
rudoni написа:да увеличава дебита при запазване на налягането

това си го прочети няколко пъти и осъзнай каква глупост е. не говориме за бозаджийски кран... mhihi
ще ти дам и жокер-може би да е запазване на дебита чрез увеличение на налягането май, м?

хей ,момче ти искаш да объркаш науките и да подкараш реката нагоре!?налягане и дебит са много различни неща и не ги вкарвай на едно място!точно тук е разликата! ако не ти е ясно ,,прочети малко!
п.п. благодаря ,че ме провъзгласи!не съм професор ! повече съм! :D

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 15 мар 2010 9:12

rudoni написа: не съм професор ! повече съм! :D

мда, личи... неспасяем си... mhihi

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 16 мар 2010 11:39

mhihi mhihi Ш'са заяждате ли? :lol:
Рудони, точно с Ваското за налягане и дебит недей спори Дооооста му се е налагало да си блъска главата с тия неща.
И говорим за магистрални тръбопроводи, разклонения, глупости... mhihi
Иначе - доколкото си спомням - и ти беше жичкаджия.
Значи - дебита и налягането са неразривно свързани, но различни понятия:
Налягане=напрежение [V]
Дебит = ток [I]

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Вто 16 мар 2010 21:38

пробвай да презапоиш спойките на управляващото реле на инжекциона ( 3-тото от ляво на дясно, обикновено е с номер 30 )

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 16 мар 2010 21:41

rudoni написа:radotom ,много си прав! дебит и налягане са много различни неща!именно за това е и регулатора на налягане - да увеличава дебита при запазване на налягането при подаване на "газ"/връзката с вакуума/.моето мнение е там да се провери.
:)
приятно ми е!забавлявам се и нищо лично! не се заяждам ,но ти и аз писахме по темата!е ,и ако не е истина?какво е тогава?именно там се компенсира "спада "на дебита при натоварване на двигателя ,когато впръсквачите впръскват повече гориво.и за да се запази дебита към впръсквачите , "вакуума" дръпва клапана ,и пуска повече гориво в рампата т.е. увеличава дебита. но налягането се запазва! това е! и ако тук има нещо лошо?
П.П. май някои не търпят конкуренция? :) :) :да: много ме е приятно!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 16 мар 2010 21:48

абе ей!
каква конкуренция бре-чети какви ги пишеш поне?
за чий х*й ти е да пазиш налягане? кое следи налягането?
нищо.
пазиш дебит!
и го пазиш с налягане!
мисли ве "професоре"...
ако падне дебита-вдигаш налягането за да го задържиш.
дюзата иска дебит от помпата-иначе пръска по малко от колкото трябва.
и понеже тръбопровода е с малък диаметър-за това се налага да се пази дебита с налягане!
а спри и се замисли малко!
все си мисля че говоря с технически грамотен човек-недей се опитва да ме опровергаеш...
и стига тия глупости че изпонацапахме темата на човека!

val_11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот val_11 » Вто 16 мар 2010 22:09

Здравейте Колеги,този проблем го имам от две години на моят GTI 115к.с.Честно казано все още не знам от какво точно го прави,но това което ми направи впечатление е следното:този номер ми го прави само когато карам извънградско и стрелката на бензиномера ми е под предпоследната черта преди резервата т.е.изгарям м/у 25-30литра от резервоара и тогава започват проблемите,когато резервоара е пълен до горе нямам абсолютно никакъв проблем.От това си мисля,че проблема е в бензиновата помпа.В един сервиз ги питах и ми казаха,че има вероятност да се е откачила от леглото си или нещо подобно.В момента гледам резервоара да е пълен все до горе и си карам вече така 60000 км.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 16 мар 2010 22:19

vaskoto1 написа:абе ей!
каква конкуренция бре-чети какви ги пишеш поне?
за чий х*й ти е да пазиш налягане? кое следи налягането?
нищо.
пазиш дебит!
и го пазиш с налягане!
мисли ве "професоре"...
ако падне дебита-вдигаш налягането за да го задържиш.
дюзата иска дебит от помпата-иначе пръска по малко от колкото трябва.
и понеже тръбопровода е с малък диаметър-за това се налага да се пази дебита с налягане!
а спри и се замисли малко!
все си мисля че говоря с технически грамотен човек-недей се опитва да ме опровергаеш...
и стига тия глупости че изпонацапахме темата на човека!

:) :) :) :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Сря 17 мар 2010 11:59

rudoni написа:"вакуума" дръпва клапана ,и пуска повече гориво в рампата т.е. увеличава дебита. но налягането се запазва! това е! и ако тук има нещо лошо?

Мммне точно, ама и Васил не го е обяснил достатъчно ясно.
Първата и основна грешка е, че май спорите за различен вид 'дебит' :lol:
Рудони говори за дебит в системата, Ваското- за дебит на дюзите.
А всъщност и двамата не сте прави, защото и в двата случая дебита е константен или може да бъде приет за такъв!
Грешката на рудони- дебита в системата се определя единствено и само от дебита на помпата! (е, и от сечението на тръбите, което е еквивалентно на съпротивление в електрониката). Но приемаме, че тръбите са достатъчно широки (демек- жицата е медна :lol: ) и пренебрегваме тези загуби.
Иначе казано - дебита в системата по никакъв начин не зависи от регулатора на налягането!
Второто, което внася заблуждение: Реално - регулатора на налягането на горивото се пада на изхода, а не на входа на рейката.
Това ще рече, че в рейката влизат 5 бара налягане. Регулатора пропуска обратно към резервоара 2 бара.
Логично - в рейката остава разликата от 3 бара ;) (това е за регулатор, на който не е подаден вакуум, подпомагащ отваряне на клапанчето за обратното гориво.)
Ако всичко е наред и помпата подава достатъчно дебит - това, че дюзите впръскват по никакъв начин няма да се отрази на налягането в рейката.
@ ваското: Васе, прав си, че дебита на дюзите реално се променя, защото реално се мени налягането, но това при определени условия.
Опрости системата на разглеждане и смятай само промяната на времето на впръскване.
При този случай дебита на дюзите ще е константен, а количеството преминало през дюзите гориво ще е кратен на дължината на импулса
Иначе мое си спорите до Трето пришествие! mhihi mhihi

rudoni написа:П.П. май някои не търпят конкуренция? :) :) :да:

Ако смяташ, че го конкурираме с оправяне на коли през НЕТ-а - смятай, че ни е дал ваското бизнеса да си го чукаме в главите без даже да се замисли! mhihi mhihi mhihi

За колегата val_11 - по-вероятно е просто помпата в резервоара да не ти е 'щракната' като хората.
В светлината на водения спор - явно при по-малко гориво в резервоара, дебита на помпата става недостатъчен и за това прави магарии. Една от възможните причини е да ти е повдигната самата помпа.

ЕДИТ:
И отговора:
rudoni написа:нещата стоят така:
-наляганета в горивната система с елпомпа е константно. защо?
защото на изхода на помпата има редуцил клапан който подържа това налягане на изхода постоянно .налягането е пропорционално на оборотите и ако те по някаква причина се увеличат ,клапана се отваря и налягането спада.за това и помпите са обозначени и тарирани за различни налягания.така ли е ? ако не , щяхме да имаме еднакви помпи за всички системи и различни рег. на налягането извън тях някъде по магистралата на горивото.
- дебита. и той е константен.при напрежение около 14в и (n) обороти при това напрежение подържа дебит примерно 4л/мин при ф4мм или 6л/мин за ф6мм.това е за цялата система.
какво става при входа на рампата при подаване на контакт?
при този дебит и налягане рампата се напълва и горивото се подава на входа на впръсквачите ,регулирания (примерно на 3бар)клапан под действието на налягането от 3бар на помпата се отваря и горивото изтича обратно в резервоара.
Какво става при работещ двигател обаче?
част от горивото изтича през впръсквачите и количеството гориво което трябва да се подържа в рампата намалява при което ,то трябва да се компенсира . как? като клапана притвори /не пълно затвори/ отвора за обратния бензин и част от него вместо да се върне в резервоара пълни рампата и така подържа дебита в нея непрекъснато на празен ход! :)
какво става като подадем газ и натоварим двигателя?
през тръбичката свързана със зад дроселовото пространство се получава разреждане и този клапан непрекъснато притваря обратния бензин и така подържа дебита в рампата в зависимост от натоварването ! :) /колкото е отворена дросел клапата , толкова е и разреждането и съответно намаляване и увеличаване на дебита /и от там постоянен дебит в рампата. :)
знаеш много мотори нямат тази регулировка на дебита и за това се бърка ,може би?!
при К и КЕ jetronik там дозирането и управлението става като се използват различни управляеми налягания.но там е друго.

Перфектно, изчистено и пълно! :bowdown
Без коментар! :stumm

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 17 мар 2010 23:46

благодаря колега! :beer :да:

Последна промяна от vaskoto1 на Пет 26 мар 2010 8:34, променено общо 1 път.
Причина: спам!

Потребителски аватар
MITKOGOLF
Автомобил: VW GOLF 3
Двигател: ABF-TURBO

Мнениеот MITKOGOLF » Сря 24 мар 2010 22:10

колеги как най лесно да да замеря бензиновата помпа да ли работи в нормите ,все още не мога да го изчистя този проблем обедня ването на сместа на празен ход

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 24 мар 2010 23:42

има го описано ,но най лесно е с манометър и различни накрайници за присъединяване към горивната система.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 25 мар 2010 9:00

MITKOGOLF написа:колеги как най лесно да да замеря бензиновата помпа да ли работи в нормите...

Като дойдеш довечера на сбирката :lol: :lol:
Манометъра ми седи в колата, само си донеси едно шишенце от 0.5л мин вода, за да видим колко гориво ще изплюе ;)

Демек - първото е за налягането, а второто - за дебита. Неща, дето толкова спор предизвикаха в тази тема :lol:

Потребителски аватар
MITKOGOLF
Автомобил: VW GOLF 3
Двигател: ABF-TURBO

Мнениеот MITKOGOLF » Чет 25 мар 2010 20:23

колега няма да мога да доида какво налягане трябва да даде и каде се закача манометара точно на входа на помпата ли или каде а за дебита колко милиграма и за колко време и на помпата какво напрежение се подава директно от акумолатора ли.мерси предварително колега

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 26 мар 2010 0:01

проблема няма да ти е от помпата.
но обикновено замерванията се правят :
- веднага след помпата
-веднага след филтъра
- преди и след рампата (моното)
- при изгасен мотор да се установи дали няма изтичане в системата!

успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”