За триене...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Абе хора 500 лв общински акт глоба за паркиране

Мнениеот kristianatanasov » Чет 11 мар 2010 14:46

Нека първо да си изясниме понятието "зелена площ" и колко места отговарят на това описание.....Защото тука знаещи и незнаещи пишат глупости,без да познават въпросния район на Т.Каблешков и доколко той отговаря на "зелена площ"....Според мен колегите който дават акъл в темата без дори да знаят за какво иде реч по добре да си мълчът,невиждам защо тук незапознати хора дават мнения че чак и обиждат....Трупането на мнения няма да ви направи по големи шофйори или по запалени фенове на VW....
А за размера на глобата....тя е от 200 до 500лв.Ако се правиш на терикат и не си платиш при първото писмо глобата ще ти стане 500лв.Аз платих 200лв. и даже получих нещо като благодарствено писмо и известие че не дъжла нищо на община"Красно село" ;)
Като се пооправи времето ще направя една снимка на местото кадето бях спрял и точно как бях спрял за да видя тогава всезнаещите какво ще кажат.....и само за протокола:там в района не е само една изоставена шкода ами още един автомобил и един бус които са на 2-3м. в "зелената площ"...ама са си още там..а аз бях вкарал само десните колела в калта и ме вдигнаха!!!!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 12 мар 2010 21:05

kristianatanasov написа:Нека първо да си изясниме понятието "зелена площ" и колко места отговарят на това описание.....Защото тука знаещи и незнаещи пишат глупости,без да познават въпросния район на Т.Каблешков и доколко той отговаря на "зелена площ"....Според мен колегите който дават акъл в темата без дори да знаят за какво иде реч по добре да си мълчът,невиждам защо тук незапознати хора дават мнения че чак и обиждат....Трупането на мнения няма да ви направи по големи шофйори или по запалени фенове на VW....
А за размера на глобата....тя е от 200 до 500лв.Ако се правиш на терикат и не си платиш при първото писмо глобата ще ти стане 500лв.Аз платих 200лв. и даже получих нещо като благодарствено писмо и известие че не дъжла нищо на община"Красно село" ;)
Като се пооправи времето ще направя една снимка на местото кадето бях спрял и точно как бях спрял за да видя тогава всезнаещите какво ще кажат.....и само за протокола:там в района не е само една изоставена шкода ами още един автомобил и един бус които са на 2-3м. в "зелената площ"...ама са си още там..а аз бях вкарал само десните колела в калта и ме вдигнаха!!!!

да беше паркирал по-често пред училище едно време... :неграмотно

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 14 мар 2010 10:36

Ludia написа:да беше паркирал по-често пред училище едно време...

Айде ако обичаш си запази намеците за себеси....защото поста ми е доста по грамотен от по големия процент постове във форума,господин филолог!!!
kristianatanasov написа:Трупането на мнения няма да ви направи по големи шофйори или по запалени фенове на VW....

Това се отнася за теб,айде бЕгай да си играеш...
Честито ти мина 6000мнения :applause: :applause: :applause: печелиш две дйодни крушки и лепенка -TURBO SPORT !!!
p.p.-Скоро разглеждал ли си си мненията?Защото аз ги разгледах,"Присмял се хърбел на щърбел".... ;)

Последна промяна от IvanMan на Нед 14 мар 2010 21:06, променено общо 1 път.
Причина: 7. Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерират.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пон 15 мар 2010 12:52

Как искам всички глоби да станат по над 200лв. За най-малкото нещо да се плащат поне 200. Само тогава българина ще се научи да спазва правилата.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 15 мар 2010 13:10

kickd0wn написа:Как искам всички глоби да станат по над 200лв. За най-малкото нещо да се плащат поне 200. Само тогава българина ще се научи да спазва правилата.

Малко неподготвен се изказа в случая ми се струва!
Преди всичко, включително и преди налагането и събирането на глобите мисля трябва да се осигурят начини и методи за спазване на правилата, сини зони,зелени зони, оранжеви зони, покрити паркинги, подходящ градски транспорт /простакоустоичив за такива като мен/ и чак тогава да се налагат глоби, а пък наложените глоби требе да има кой да ги събира и като ги събере да ги използва за осигуряването на горните блага!
Иначе най - лесното е да кажем 200 лева минимална глоба за каквото и да е и който както може да се оправя!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 15 мар 2010 23:08

Аз съм за високите глоби и спазването на правилника, НО когато живеем в уредена държава която се е постарала да осигури на гражданите достатъчно и удобни начини да паркират,когато не те е яд че си си купил кола а не каруца за да не я разбиваш.Всичко друго мога да го нарека рекет и те правят на идеот.И най-вече когато законът е еднакъв за сульо и пульо,а не онзи да ми паркира с ламбото на пешеходна пътека/това ако не е израз на върховна селяния.../ и смотания полицай да се прави че не вижда,а бъдете сигурни че ако беше колегата нямаше да се оттърве.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Вто 16 мар 2010 12:54

Как българчето с туарега си спазва ограниченията в Гърция примерно? Само солените глоби го стимулират. Спри си го в България с 50 над ограничението, напиши му 300 евро фиш, който след 2 седмици ще стане 500 евро, да видиш как ще се научат. Но няма контрол. Куките са силно корумпирани и това си е.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 16 мар 2010 15:42

kickd0wn написа:Как българчето с туарега си спазва ограниченията в Гърция примерно? Само солените глоби го стимулират. Спри си го в България с 50 над ограничението, напиши му 300 евро фиш, който след 2 седмици ще стане 500 евро, да видиш как ще се научат. Но няма контрол. Куките са силно корумпирани и това си е.

абсЕлютно !
това е истината !
глоби глоби и пак глоби
и то дебели да са - ако прегрешиш - 2 месеца само за глобата да работиш минимум - да те питам после пак тарикат ли си, какъв си

ама нема

от КАТ по корумпирано животно нема !

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 16 мар 2010 15:48

както се вижда от поста в другата тема,оправя няма да има:

dnn написа:колеги хубаво,че живеем в булгаристан
едно аверче се обади в общината на някаква негова позната
и продиктува номера на колата и акта изчезна няма нищо да плащам
:banana

Докога ли ще минава тоя номер

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 16 мар 2010 16:12

LILO&STICH написа:както се вижда от поста в другата тема,оправя няма да има:

dnn написа:колеги хубаво,че живеем в булгаристан
едно аверче се обади в общината на някаква негова позната
и продиктува номера на колата и акта изчезна няма нищо да плащам
:banana

Докога ли ще минава тоя номер

После искаме пътищата да ни са хубави и всеки да кара възпитано и да не се краде в държавата ни... Да ама всеки гледа неговата изгода да върви, ма кво да се прай ние си го правиме сами :screwy

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 16 мар 2010 17:14

От общината правят просототии. Като минат през някоя квартална градинка веднъж в годината какво? Глобяват 1-5 човека, след това други спират там и продължава да е кал. Колчета, високи бордюри - нема такива екстри. Зад блока ми тротоара направо се скоси от износване и градинката се превърна на кален паркинг. Но това няма да го оправят, а ще глобяват случайни хора...

Виждал съм го по разни малки градове. Където има градинка - тротоар по 1 педя и колчета - айде паркирай там...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 16 мар 2010 17:26

theultimate написа:От общината правят просототии. Като минат през някоя квартална градинка веднъж в годината какво? Глобяват 1-5 човека, след това други спират там и продължава да е кал. Колчета, високи бордюри - нема такива екстри. Зад блока ми тротоара направо се скоси от износване и градинката се превърна на кален паркинг. Но това няма да го оправят, а ще глобяват случайни хора...

Виждал съм го по разни малки градове. Където има градинка - тротоар по 1 педя и колчета - айде паркирай там...

пускай жабли бе вуйче, през сайта на общината - всеки месец - от общината са длъжни да реагират - да видиш как за норматив ще се отучат да правят зелените площи на кални !!! около мен почнаха да се научават да паркират, ама ще требе още бая народ да заборчлее с по 500 лв :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 23 мар 2010 20:29

Градинката пред блока беше заприличала на автопарк. Започнах така случайно като срещна някой съсед, който паркира там да го информирам за новата глоба и има резултат. В момента там има три коли от десетината, които паркираха в градинката. Скоро и тея три ще изчезнат :D

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 23 мар 2010 22:04

Може да е клише, но аз никога не паркирам на тротоара или в тревата. Ако няма място търся пред другия блок. Аман от простотия, всеки да си спре под прозореца. Всекидневно виждам коли на тротоарите и по градинките и категорично съм за това да ги глобяват. Само в България е законно да си качиш джипа на тротоара.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 23 мар 2010 22:16

radi_nrj написа:Градинката пред блока беше заприличала на автопарк. Започнах така случайно като срещна някой съсед, който паркира там да го информирам за новата глоба и има резултат. В момента там има три коли от десетината, които паркираха в градинката. Скоро и тея три ще изчезнат :D

И това е вярно и може би е единствената полза от тази глоба. Вдигна се много шум и доста хора се замислиха че е по оферта да походиш 1-2 минути пеша, отколкото да изгориш с 500лв.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”