Здравейте, приятели. Като начало благодаря за този хубав сайт.Значи имам следният проблем: имам пасат б3, но когато отварям и затварям вратите не ми свети вътре лампата.Смених тези джаджи отстрани на вратата,но отново нищо не се промени.Моля ви за помощ, ако сте имали подобен проблем.
П.С Потърсих чрез търсачката, но не открих подобна тема.Ако все пак такава съществува моля да бъда пренасочен и да бъде изтрита темата ми.
Благодаря предварително!
Проблем с плафона на Passat B3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с плафона на Passat B3
Последна промяна от Sunny на Пон 15 мар 2010 16:48, променено общо 1 път.
Причина: корекция на заглавието
Причина: корекция на заглавието
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Проблем с плафона на Passat B3
Какво си сменил?Лампата здрава ли е?
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Провери дали до плафончето идва ток, дали крушката не е изгоряла, дали ключовете на вратите правят контакт и винтчетата не са силно ръждясали и от там работещият ключ не работи, защото не се затваря веригата, дали ключето на самия плафон не е натиснато в средно положение - т.е. да не свети изобщо лампата. Виж дали при отворена врата или багажник свети лампата в багажника.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
И аз имам същия проблем с НЕ светенето на тоя плафон в положение отворена врата, иначе като го пусна от копчето си свети. При мен проблема се корени някъде между алармата и времевото закъснение на плафона. Слагахме му някакъв диод да не връща ток при заключване към алармата и да я лъже че се отваря врата, обаче или диода не е какъв трябва или сме му обърнали посоката. Времето обаче не предразполага лепене с поялник в колата отвън и все още не сме го борили /в мн.ч. щото аз съм по развалянето, други бачкат с поялника
/

-
- Автомобил:
- Двигател:
Infernal написа:Здравейте, приятели. Като начало благодаря за този хубав сайт.Значи имам следният проблем: имам пасат б3, но когато отварям и затварям вратите не ми свети вътре лампата.Смених тези джаджи отстрани на вратата,но отново нищо не се промени.Моля ви за помощ, ако сте имали подобен проблем.
П.С Потърсих чрез търсачката, но не открих подобна тема.Ако все пак такава съществува моля да бъда пренасочен и да бъде изтрита темата ми.
Благодаря предварително!
смени си лампата
bilbo4ev написа:смени си лампата
Да бе! Да си смени и колата а?

В последно време и шофьорската врата като отворя светва

Колегата не е казал все пак дали изобщо в някакво положение светва плафона, но така категорично не е хубаво да му казваме какво е!
-
- Автомобил:
- Двигател:
С плафона нямам проблеми всичко е наред.Когато отворя шофьорската врата и натисна с ръка няколко пъти тази джаджа светва, а от другата страна изобщо, каквото и да правя. Не е и от кабелите, вероятно остава да е от ръждясали болтчета откъдето не прави маса.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Infernal написа:С плафона нямам проблеми всичко е наред.Когато отворя шофьорската врата и натисна с ръка няколко пъти тази джаджа светва, а от другата страна изобщо, каквото и да правя. Не е и от кабелите, вероятно остава да е от ръждясали болтчета откъдето не прави маса.
Ако ключът работи добре може да е от самия гумен тампон, който покрива ключето отвън. С времето гумата се втвърдява и пружинката не може да го разтегне до край, за да направи контакт пластинката вътре. Пробвай без гуменото тампонче дали пак ще прави мизерии.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление пак прави...
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Infernal написа:За съжаление пак прави...
Свържи кафявия кабел, който влиза в ключа направо към метална част на купето и пак пробвай. Може самата крушка да не прави добър контакт - развърти я, почисти двете контактни пластинки в плафончето. И все пак мисля, че проблемът е в ключа и че прави контакт когато си иска, защото на другото няма какво да му се развали, а той се мокри, цапа и т.н.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Кабелът за "отворена врата" е КАФЯВ СЪС БЯЛА ЛЕНТА
Колегата със проблема пишеш че си сменил бутоните но със нови ли втора употреба? Щото ако са втора употреба не е гаранция че са редовни
Развий всеки един и му подай маса като другите врати през това време са затворени. Ако проблема е във бутона лампата ще светне и така на всяка врата. Ако не светне търси проблема при плафона със пробна лампа (откачаш буксата на плафона) и мериш между червен и кафяв със бяло
Ако светне значи проблема е във самият плафон ако не по трасето. Може да е клеясала буксата в краката на шофьора (пада се зад ръчката за отваряне на капака под пластмасата) а ако не реагират десните врати под задна лява седалка има една букса която е за тях 

Колегата със проблема пишеш че си сменил бутоните но със нови ли втора употреба? Щото ако са втора употреба не е гаранция че са редовни