Губя спирачна течност!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Губя спирачна течност!

Мнениеот sodata1 » Пет 12 мар 2010 23:08

Колата е Пасат б3 1.8 моно 91 година!Преди 3 седмици и долях спирачна течност и сега и долях около 200г.Няма видими течове,няма потъване на педала общо казано работи си нормално,но все пак има видим спад в количеството на спирачна течност!Ако някой може да помогне нека помогне,че ме чака пътуване,а нямам сега парите да я водя на майстор! :banghead: Благодаря предварително!

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Re: Губя спирачна течност!

Мнениеот lacezarasia » Пет 12 мар 2010 23:34

при мен изпускаха задните цилиндърчета, а теч също не се виждаше и педала не пропадаше.

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Пет 12 мар 2010 23:47

Ами явно някъде тече. :-)
Хубаво ли огледа колелата - в смисъл - и отвътре?
Може да тече и от т.нар. кантар на задния мост, намира се откъм шофьорската страна, пред моста.
А може да тече и от съединителя - той би трябвало да ти е хидравличен. Ако тече от долната му помпа, течността изтича в картера на съединителя, и оттам на земята, не си личи много.
Помпите за съединителя са с цени над 100лв. :-(
Може и да влиза в сервото, от задните уплътнители на помпата. Постепенно сервото се пълни.
Проверява се с маркуче през отвора на сервото за вакуум и смучене с уста.

Потребителски аватар
sodata1

Мнениеот sodata1 » Съб 13 мар 2010 0:05

Много съм бос в спирачната система,но както казваш,ако е помпа ще ми се изправят косите :Mr Green Fun Май ще си я карам за сега така и като посабера малко пари ще я правя,пък дано не става по зле!Аз имах едно съмнение,бях пипнал серво апарата от задната страна и беше мокър,но си помислих,че може да е вода ама май не е било,защото си беше мазничко mhihi

Потребителски аватар
slavi_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi_tdi » Пон 15 мар 2010 8:50

И на мен ми се губеше.И накрая като ми падна са съединителя разбрах от каде е.Ако съединителя ти е с помпи погледни ги и тях.На мен ми испускаше долната и няма как да я видиш че течев без да я свалиш.

Потребителски аватар
sodata1

Мнениеот sodata1 » Пон 15 мар 2010 16:12

slavi_tdi написа:И на мен ми се губеше.И накрая като ми падна са съединителя разбрах от каде е.Ако съединителя ти е с помпи погледни ги и тях.На мен ми испускаше долната и няма как да я видиш че течев без да я свалиш.

Той ти е потънал,защото нямаш достатъчно спирачна течност и като засмуче въздух и пропада съединителя!На мен ми се случи да пропадне и голям зор беше с обезвъздушаването!Благодаря за съвета,май ще сменям помпа ми се струва! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vankoni
Автомобил: VW passat B3 B5.5
Двигател: PF1991 ALT2003
Контакти:

Мнениеот vankoni » Пон 15 мар 2010 20:46

Колега голяма е вероятноста да теча да ти е от долната помпа на съединителя, при мен беше от него, по принцип трудно се хваща, ако нивото ти спада до тръбчката на помпите 100% е от тях...
тук има доста писано viewtopic.php?f=6&t=177936

Потребителски аватар
sodata1

Мнениеот sodata1 » Пон 15 мар 2010 22:40

Мерси колега,възможно ли е само да е от гумичките,ако е от тях ще е добре!И при свалянето на помпата нужно ли е да се обезвъздушава системата и долива ли се течност!Благодаря за съвета!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 16 мар 2010 9:44

sodata1 написа:Мерси колега,възможно ли е само да е от гумичките,ако е от тях ще е добре!И при свалянето на помпата нужно ли е да се обезвъздушава системата и долива ли се течност!Благодаря за съвета!

1.Сменяй каквото и да е след като се убедиш , че проблема е там , иначе ....
2.Ако ти изпуска помпа - смени цялата , а не само гумичките , на мен ми трябваше опит за да повярвам mhihi , но е така , не се занимавай с гумички .
3.Ако е от съединителя - могат да изпускат и двете - и долната , и горната . Така че огледай добре : горната изпуска вътре в купето , повдигни стелките и огледай около помпата откъм педала , т.е. отвътре откъм купето .Долната - колега по-горе каза , че не се разбира лесно .
4. За обезвъздушаването - ако не допуснеш изпразване на цялата система (запушиш тръбата/маркуча някак си ) и напълниш предварително подлежащия на монтиране елемент , то можеш да минеш без обезвъздушаване . Дори и да остане едно-две мехурчета - не е проблем , съединителя се самообезвъздушава много бързо .

Потребителски аватар
slavi_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi_tdi » Вто 16 мар 2010 10:41

Ктао свалиш помпата ще видиш.Тя ако испуска ще е омаслила дори и малко.Аз си купих само гумичките и ги смених.За сега няма грешка.Те си се продават такива ремонтни комплекти.Макар че аз моята я купих от един магазин за всякакви гумички.Занесох старата и пича в магазина ми намери сащата.
Поздрави.

Потребителски аватар
sodata1

Мнениеот sodata1 » Вто 16 мар 2010 13:52

А знаете ли колко струва една помпа,за да знам за какво става дума!За сега май ми се налага да карам така с повреда,проблем ли ще е ако се отложи ремонта временно!И ако може някой да качи снимки,какво представлява точно помпата ще съм много благодарен! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
slavi_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi_tdi » Вто 16 мар 2010 16:29

Караш докато не почне да испуска по много и да губи барзо течност.Че тогава педала пада.Аз купувах нова горната и мисля че беше кам 70-80 лв от ауто+.Като това беше наи евтината.Имаше и по 160 лв.

Потребителски аватар
sodata1

Мнениеот sodata1 » Вто 16 мар 2010 18:11

slavi_tdi написа:Караш докато не почне да испуска по много и да губи барзо течност.Че тогава педала пада.Аз купувах нова горната и мисля че беше кам 70-80 лв от ауто+.Като това беше наи евтината.Имаше и по 160 лв.
Проблема се оказа в задните цилиндарчета,на помпите нищо им няма за сега!Изолирах задна дясна спирачка,поне да не ми изтича течноста и като събера малко пари ще я правя!Че то не е едно,което има да се прави по тая кола! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
DIY4ever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DIY4ever » Вто 16 мар 2010 18:33

Задните цилиндърчета не са скъпи, така че може и да не чакаш.

Ако не ме лъже паметта съм купувал за моя навремето "bendix", алуминиеви (не ръждясват отвътре за разлика от оригиналните железни) - вече 7 години оттогава и няма ядове отзад.

По-добре е да ги сменяш комплект и от двете страни, иначе може след някой месец да текне другото - най-вероятно и двете са в идентично състояние, едното просто винаги е първо.

И "смяна на течността на всеки 2 години". :-)

Потребителски аватар
sodata1

Мнениеот sodata1 » Вто 16 мар 2010 19:12

Колко долу горе струват,поне ориентировъчно?

Върни се в “Passat”