има ли фабрично стабилизираща щанга..?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: има ли фабрично стабилизираща щанга..?
Логично е да е така. Не знам как му хрумна на колегата, че е за по-комфортно возене, което е абсурд... Нали се казва стабилизираща щанга, инак щеше да е комфортизираща 

стабилизиращата щанга самама по себе си говори с името си . неината работа е да предотвратява не стабилноста на автомобила в завой и да противодеиства на центробежните сили който ако някой е забелязал по просто казано автомобила са повдига към външната част на завоя именно тя не позволява да се случва това. спомага и за по добро синхронизиране на окачването през неравности. при някой автомобили особено при голф с независимо окачване (макверсън) конструктивно не слагат причина за това немога да ви кажа но съм срещал и 1.4 с ст. щанга вероятно има някаква спецификация на някое испълнение на тип копе в което не се поставя. ако заводски няма няма какво да се претесняваш хората са го имали в предвид и сигорно си с по меко окачване защото при газовите направо ще те разбие на пътя тази кола. а каква е причината да се заисляш за това дали имаш или не?
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
radi_nrj написа:1.4 ABD, АЕХ (60кс) и 1,6 ABU, AEE, АЕА (75кс) нямат, това е сигурно за Голф хечбек. При комбито и Вентото има 1,6 75кс с щанга.
Ето това е истината за Голф3
- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
И моят 1.6 АБУ нямаше 
Голф 1.6 AEA 75к.с. 94г. и аз нямам.И тука е момента да попитам може ли да се сложи според вас?
- vrangel
- Автомобил: vw golf3
- Двигател: ABU
И при мен на ABU то нямаше но му сложих, не осетих някаква разлика само в завойте стана по устойчив а инак пак се полулява странично по дупките.Ако имаш излишни пари слагай.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
stefan4o написа:Логично е да е така. Не знам как му хрумна на колегата, че е за по-комфортно возене, което е абсурд... Нали се казва стабилизираща щанга, инак щеше да е комфортизираща
autoted написа:не стабилноста на автомобила в завой и да противодеиства на центробежните сили който ако някой е забелязал по просто казано автомобила са повдига към външната част на завоя именно тя не позволява да се случва това. спомага и за по добро синхронизиране на окачването през неравности.
И това не ти говори за по-комфортна возия и факта че обира вибрацийте също?

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Честно да ти кажа съм се возил в бая голфове, и в по-слаби варианти като 1.3 и 1.6 и не виждам разлика във возията с моята, която има такава щанга. На книга с тая щанга просто колата е една идея по-стабилна на завоите, ама чак да носи комфорт 

- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
джета мк2 1.6пн 90г.има ст.щанга
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
stefan4o написа:Честно да ти кажа съм се возил в бая голфове, и в по-слаби варианти като 1.3 и 1.6 и не виждам разлика във возията с моята, която има такава щанга. На книга с тая щанга просто колата е една идея по-стабилна на завоите, ама чак да носи комфорт
Ооо от мухата слон няма да правя
Може и да се лъжа щото сравнявам 2 коли с очевидно различно състояние на окачванията - като на едната и липсва задната стабилизираща щанга - ама колицата си и изглежда по клекнала (а е сток окачване 100%). Но все пак - да не се лашкаш по завойте си е предимство - клонящо повече към сигурнос от колкото към комфорт - сиреч прав си .

- Jus7_Craz1
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз имам 1 такъв въпрос може ли на моето голфче 1.9Д 94г. 65Кончета да му се сложи стабилизираща щанга със биалетки ?
И ако може какво точно трябва да се направи ?
И ако може какво точно трябва да се направи ?
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Ми да си вземеш стабилизираща щанга,биалети за нея и тампоните за нея дето я държат към купето.Все пак провери дали има възможност за слагане/погледни си моста дали има заготвено за тампони и носачите за биалети/Тампоните и биалетите се взимат в зависимост от диаметъра на стабилизиращата щанга.Разбери на кой голф му е еднакъв предния мост с твоя и съответно с каква стабилизираща щанга е.
Приготви си едно 50лв за биалети комплект,15-20лв стабилизираща щанга 2ра ръка и 10лв за тампоните на стабилизиращата щанга комплект.С монтажа всичко би трябвало да си излвзне около 100лв.И... се готви през 1-2години 50лв за нови биалети мнооо се арчат по нашите полета/пътища/.Дано съм помогнал.
Приготви си едно 50лв за биалети комплект,15-20лв стабилизираща щанга 2ра ръка и 10лв за тампоните на стабилизиращата щанга комплект.С монтажа всичко би трябвало да си излвзне около 100лв.И... се готви през 1-2години 50лв за нови биалети мнооо се арчат по нашите полета/пътища/.Дано съм помогнал.

- Jus7_Craz1
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой специалист от форума се навие да ми погледне колата и да ми го направи съм съгласен , че от "добри майстори" до гуша ми е дошло !
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
koci101 написа:Голф 1.6 AEA 75к.с. 94г. и аз нямам.И тука е момента да попитам може ли да се сложи според вас?
Слага се без никакви проблеми...
На всички носачи има място за биелетки..
по същия начин са и мостовете (магаретата, имат чупка за щангата).
Стария Голфи АБД нямаше като го купих,
но след 1 месец му порасна една щангичка за 20 лв.
Возията малко се промени...взе от комфорта и прибави към
стабилността една идея..

- BOCOO
- Автомобил: golf3
- Двигател: AEE 1996
за да си сложа стабилизираща щанга колко пари ще ми трябват нови тампони скоби и т.н.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”