Метан на Passat 1.8i 1999 - 2004 год .

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Метан на Passat 1.8i 1999 - 2004 год .

Мнениеот pensiq » Чет 11 мар 2010 21:16

Тези дни ще си взимам въпросния автомобил и ще помоля , някой да сподели какъв разход му прави колата и имал ли е проблеми със слагането уредбата . Интеренсувам се също има ли значение дали колата ще има турбо или не . Дано някой сподели за да не си блъскам после главата с високия разход на бензин .

P.S. Нов съм тук , но така или иначе явно ще влизам в клуба . :D

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: Метан на Passat 1.8i 1999 - 2004 год .

Мнениеот The_Machine » Чет 11 мар 2010 23:11

Личен съвет - сложи си пропан-бутан...

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 12 мар 2010 0:26

В момента съм с pasat 1993 год. който е на метан . Много съм доволен от разхода ( около 5 на 100 ) и затова питам как стоят нещата с по - новия модел . А като гледам и цената на газта как скача постоянно , не ми се струва удачно да влагам пари в LPG . Все пак навъртам доста километри на година и ми трябва нещо по - евтино като гориво . Дай ми поне няколко довода в защита на съвета ти - може и да си сменя мнението .

П.С. Да не би аз да съм първия човек , който иска да си слага на пасатчето метан ?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 13 мар 2010 2:50

Доводите - метана е доста по-слабокалоричен от пропан-бутана, да не говорим от бензина.
Гори по-бавно, което обуславя проблеми със изпускателните клапани и леглата им (прегарят).
В момента 1 кг. метан е около 1,40 - финансово не е много по-изгодно...
Метан-станции има далеч по-малко, отколкото пропан-бутанови.
Бутилките са обемисти и тежки.
Първоначалната инвестиция е далеч по-висока.

С това се занимавам - имам автогаз сервиз, та вярвай ми - наясно съм... годишно навъртам над 50 хил. км и все пак карам на пропан-бутан!

Колкото до това дали ще стане - с газов инжекцион + тап би трябвало горе-долу да движи колата, за ставането ще стане,ама... :)

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Съб 13 мар 2010 22:29

Аз попринцип рядко натискам колите които карам , така че ще е малко спъната не ми пречи . За разхода - днес обикалях да си търся посоченото пасатче и навъртях с моментния ми стар пасат 550 км . Дърпам чертата и гледам че съм дал 36 лева за гориво = > за мен това е доста евтино . Метан станции вече има доста , а и аз както казах много обикалям по принцип и ги знам къде са . За бутилката си прав , но ако може да те попитам колко долу горе струва поставянето на метан и газ на такава кола .

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Съб 13 мар 2010 23:11

Метана хич не го обичам и въобще не монтирам. Рядко и ремонтирам...

ГИ за този мотор при мен започва от 960 лв, та докъм 2200 :)
Метановия инжекцион горе-долу е около 100-200 лв над цената на пропановото ГИ и това е цена БЕЗ бутилки и кранове!

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Съб 13 мар 2010 23:21

Разбирам от думите ти , че за около 1300 1400 лева ще си взема долу - горе добрър ГИ и за около 650 лева една 60 литрова бутилка . Груба сметка около 2000 2100 което за мен е приемливо . Ще си позволя да те занимавам още малко и да ме посъветваш и коя марка инжекциони да сложа , тъй като изобщо не съм запознат , за разлика от теб . И нека съвета ти е съобръзен с моя тип на каране ( 120 - 140 за мен са максимални скорости важното да е икономично ) .

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 14 мар 2010 22:32

Принципно с каква скорост караш не е от значение за мен или за газаджията... инжекциона трябва да се програмира така, че разхода да е като при бензина - като караш бавно ще харчи малко, като настъпваш ще се увеличи, нормално :)

От значение всъщност е колко хил. км годишно изминаваш, за да видя към какво да те насоча като система - приблизително разликите между различните уредби (при технически грамотен монтаж) е в живота на компонентите.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Нед 14 мар 2010 23:33

Занимавам се с реклама и строителство в региона Бяла - Варна - Дуранкулак - Русе - Велико Търново ( една четвърт от България ) . Миналите 2 години сън навъртял около 150 хил . километра . Ако ми кажеш и колко долу - горе би трябвало да ми струва с посочения от теб ГИ , а също така и ако си запознат с цените и на карбоновите бутилки ? Те нали са по леки = > да " намаля " проблема с теглото ?

П.С. Ако съм станал досаден с въпросите си кажи - все пак мога и да пообиколя малко из региона да разпитам. Виждам , че си в час , а и аз едва ли съм ти бъдещ клиент така , че се надявам да си обективен .

Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chakarov » Пон 15 мар 2010 20:25

Утре смятам да поставя метанова уредба на новия си Пасат. Преди имах Пежо 306 на метан, поставен в Италия. Проблеми не съм имал. На година навъртам по 50 000км. Смятам, че е добра инвестиция. Просто се налага по-честа смяна на свещи, както и редовно почистване на дюзите с ултразвук. Иначе цената си струва.
Колкото до това, КАКВА трябва да е системата, смятам, че спор няма - метанов инжекцион.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 16 мар 2010 0:24

pensiq написа:Занимавам се с реклама и строителство в региона Бяла - Варна - Дуранкулак - Русе - Велико Търново ( една четвърт от България ) . Миналите 2 години сън навъртял около 150 хил . километра . Ако ми кажеш и колко долу - горе би трябвало да ми струва с посочения от теб ГИ , а също така и ако си запознат с цените и на карбоновите бутилки ? Те нали са по леки = > да " намаля " проблема с теглото ?

П.С. Ако съм станал досаден с въпросите си кажи - все пак мога и да пообиколя малко из региона да разпитам. Виждам , че си в час , а и аз едва ли съм ти бъдещ клиент така , че се надявам да си обективен .

Казах ти отначало още - ненавиждам пръднята и рядко се занимавам с нея mhihi
Цени не мога да ти кажа, защото последно метанова уредба съм монтирал преди повече от 5 години, когато работех за други хора в един газ сервиз...

Върни се в “Автогазови уредби”