Към администраторите!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Към администраторите!
Здравейте!
За момента съм най-новият форумник. Мога да Ви кажа, че сте поставени в черния списък на abv.bg, което означава, че всички, които се регистрират с поща от abv.bg, не могат да получат потвърждаващ линк, както се случи с мен.
Работя във фирма, която се занимава с информационни технологии и много добре зная какво значи това. Всичко се дължи на линковете, които изпращате в писмото. Смятат се за спам. Когато повторих (с малки изменения) регистрацията си, но с друга поща, нямаше проблем. Писмото пристигна на мига. А в abv.bg чакам вече 5-6 часа.
За момента съм най-новият форумник. Мога да Ви кажа, че сте поставени в черния списък на abv.bg, което означава, че всички, които се регистрират с поща от abv.bg, не могат да получат потвърждаващ линк, както се случи с мен.
Работя във фирма, която се занимава с информационни технологии и много добре зная какво значи това. Всичко се дължи на линковете, които изпращате в писмото. Смятат се за спам. Когато повторих (с малки изменения) регистрацията си, но с друга поща, нямаше проблем. Писмото пристигна на мига. А в abv.bg чакам вече 5-6 часа.
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Към администраторите!

.. другото е без значение ...

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Добре дошъл във форумът, със сигурност тука ще има какво да научиш.. Приятни моменти ти желая...
п.п Засега влезе в бисерите макър с 1 мнение

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Винаги съм смятал администраторите за най-големите спамери, официално се доказа
Иначе добре дошъл

Иначе добре дошъл

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
rosy написа:Винаги съм смятал администраторите за най-големите спамери, официално се доказа![]()
Иначе добре дошъл

Добре дошъл колега!

- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
Добре дошъл колега!сам ще се убедиш че тези от abv пощата грешат много за нашия форум! 

- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Здрасти колега,
Виж си папката СПАМ. Има вероятност писмото да е там поради начина му на форматиране. Не че се правя на умен ама vwclub.bg е листнат в и ако abv.bg ползва или някой друг софтуер с rbl листи е вероятно това също да е причинило проблема.
Виж си папката СПАМ. Има вероятност писмото да е там поради начина му на форматиране. Не че се правя на умен ама vwclub.bg е листнат в
Код: Избери всички
blacklist.spambag.org
Код: Избери всички
spamassassin
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Добре дошъл колега !
Другото е без значение...

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Dead man написа:Добре дошъл колега !
или пък..
не е важно, че си добре дошъл, другото е от значение

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
А Аз се чудех защо вече не ми идва мейл при ново съобщение 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chakarov написа:Здравейте!
постни писмото за потвърждаване и веднага мога да ти кажа колко точки удря на филтъра за спам. abv като цяло са мн. некомпетентни и ме съмнява да са избухнали с невероятен спам филтър различен от

vwclub.bg. 86400 IN MX 30 ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM.
vwclub.bg. 86400 IN MX 30 ASPMX4.GOOGLEMAIL.COM.
vwclub.bg. 86400 IN MX 30 ASPMX5.GOOGLEMAIL.COM.
vwclub.bg. 86400 IN MX 10 ASPMX.L.GOOGLE.COM.
vwclub.bg. 86400 IN MX 20 ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
vwclub.bg. 86400 IN MX 20 ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.
vwclub.bg. 86400 IN MX 30 ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM.
няма много логика да блокира гоогъл поща, освен ако сървъра изпраща писмата директно.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nurv написа:Здрасти колега,
Виж си папката СПАМ. Има вероятност писмото да е там поради начина му на форматиране. Не че се правя на умен ама vwclub.bg е листнат ви ако abv.bg ползваКод: Избери всички
blacklist.spambag.org
или някой друг софтуер с rbl листи е вероятно това също да е причинило проблема.Код: Избери всички
spamassassin
колега, съмнява ме да ползват RBL, тъйкато там може да има false positive и само ще им носи главоболия. тях не ги боли фара да ти блокират спама. тях ги боли да ти доставят всяко едно съобщение. вече ако го детектнат като спам само ще го сложат в папка СПАМ и толкова. същото правят и gmail.
виж аз от друга страна, заплатата ми зависи от това дали влиза спам или не, така че аз си прилагам стриктна RBL+GREYLIST, HELO, FQDN, rDNS и каквито още политики са измислени. и да се получи false positive, правя ръчен whitelist и живота продължата. аз това го правя 1 път на 2 седмици при персонал 300-500 ч. и 60 домейна. я си представи те ако трябва да отблокират на 1мил. пощенски кутии грешно блокирания спам от RBL. аз лично не бих им бил админ в такъв случай.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Чакам още информация, ако някой има няма да му се разсърдя да я сподели.
А за abv.bg - да ни махнат от блеклиста им, аз отдавна съм казал, че те не струват като е-мейл провайдър.
А за abv.bg - да ни махнат от блеклиста им, аз отдавна съм казал, че те не струват като е-мейл провайдър.
- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:Добре дошъл във форумът, със сигурност тука ще има какво да научиш.. Приятни моменти ти желая...

всъщност,опцията за която говори новия колега е безсмислена и мисля,че малко употребявана

Върни се в “ОФФ-Топик - други”