Кабели

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
rimisark
Автомобил:
Двигател:

Кабели

Мнениеот rimisark » Вто 16 мар 2010 6:31

Колеги трябва ми съвет за кабели които да си взема за следните компоненти, ако може онлайн магазинче да ми кажете или къде да търся в Пловдив

Усилвател:
BLAUPUNKT EMA-260
Колонки в таблото:
BLAUPUNKT BGX 402
Колони в предни и задни врати*(т.е. имам 4 такива):
BLAUPUNKT GTX-652 MYSTIC
CD:
BLAUPUNKT STOCKHOLM 100
Subwoofer:
BLAUPUNKT EMb 800A

Благодаря

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Кабели

Мнениеот radi_nrj » Вто 16 мар 2010 9:56

Моля те кажи, че тези Blaushits не си ги купил.

Ако си ги купил ти идват едни в повече - Тези на таблото и тези на предните врати се падат 2 отделни 2 лентови системи т.е. за тях ти трябват 4 канала.

Ако толкова държиш да си хвърляш парите за Blaushit за предна линия ти трябва таквоз:
Изображение

Събуфера е активен, не му трябва усилвател има си вграден. Кабели за събуфера тези ще свършат работа макар, че и те са му много. Ама за по-евтини в on line магазин не се сещам.

Потребителски аватар
rimisark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rimisark » Сря 17 мар 2010 14:44

#radi_nrj
Ми мен, като цяло грам не разбрах какво искаш да ми предложиш.?
Разбрах за Викиват, в момента се чудя дали да ида до там да си взема кабели и сам да ги направа или да ида до сервиза на техномаркет? В случай, че взема аз кабелите от викиват ще ми трябва информация тук в темата какви кабели да търся?
В Техномаркет някой ходил ли е в сервиза колко ли пари ще ми вземат и там имат ли си кабели или ще трябва да си купя преди това?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 17 мар 2010 17:19

Силно се надявах да не си си хвърли парите на вятъра купувайки Blaupunkt. Качеството им е под всякаква критика и свирят ужасно. Но ако държиш да си купиш Блаупункт ето какво да направиш:

Кабели вече ти показах какви ти трябват ама май линка не се е получил. Както и да е ето го
http://www.aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=17&style_id=60&substyle_id=1655
Това са кабели за сигнала и захранването на събуфера. За тонколоните може да ползваш заводските кабели (ако имаш).

Вместо да вземаш 2 отделни коаксиални 2-ленотви системи за предните врати и таблото взимаш една компонентна като тази на снимката горе (Басчето на вратата и пищялката на таблото).

Усилвателя, който си избрал е двуканален и логичното е да ги го гласил за събуфера. Да ама Събуфера, който си избрал си има вграден.

Потребителски аватар
NIKeSh0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NIKeSh0 » Сря 17 мар 2010 20:56

Принципно ако тези в таблото можеш да ги орежеш с кондензатор а във вратата да свирят на фулл..

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 18 мар 2010 10:55

NIKeSh0 написа:Принципно ако тези в таблото можеш да ги орежеш с кондензатор а във вратата да свирят на фулл..

Тези дето колегата ги гласи за таблото са 2 лентови. Те на пищялката имат вързан един кондер. И като вържеш още един ще стане още по-голямо мазало.

Потребителски аватар
rimisark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rimisark » Чет 18 мар 2010 14:42

на задните врати имам две пищялки дето не съм ги свързал. Аз исках да вържа 2те на таблото + 2те на предните врати към CDто, а тези на задните врати към усилватела, да знам, че буфера е активен, затова го взех него.
Ся ми казвате, че трябва да взема тези от задните врати, да ги сложа отпред на таблото... но всъщност така няма ли да изгубя 2 канала от СД-то?
В момента се чудя само как да го вържа защото в упътването не можах да открия нищо по въпроса и ся чета разни ръководства от интернет... но ще видим ;)

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 18 мар 2010 16:11

rimisark написа:Ся ми казвате, че трябва да взема тези от задните врати, да ги сложа отпред на таблото... но всъщност така няма ли да изгубя 2 канала от СД-то?

Това никой не го е казал. тези в задните врати може да си ги оставиш. Като тези от които си гласил за предни врати и табло ги разкарваш и на тяхно място:
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09066290
Връзваш го това към прдна линия на ЦД-то, задните колони към задна линия на стъбуфера му подаваш само точи от акумулатора и сигнал от ЦД-то и си готов.

Потребителски аватар
rimisark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rimisark » Чет 29 апр 2010 21:21

Здравейте, за да не пускам нова тема, ще може ли да ми кажете какви кабели ми трябват за субуфера, каква дължина, дебелина и дали освен кабелите ще ми трябват други аксесоари. не искам комплекти, трябва ми информация за кабелите, кабел по кабел.
Забелязах, че в багажника имам кабел 5мм до сд-то, чудя се дали той би ми свършил някаква работа(от сд чейнджър е останал).
Благодаря за информацията!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”