букса вакум компресор

Техническа и сервизна информация за Passat
aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

букса вакум компресор

Мнениеот aaaaakt » Нед 14 мар 2010 9:58

Здравейте колеги .Имам пасат В3 -арива 93г.1.8ми с АВС двигател.При закупуването му преди 2г. забелязах /е след като го купих :banghead: /че са му свили вакум компресора при това левашката направо са изрязали и буксата която отива към него.Приятел ми даде компресор от голф3 с 11пина/кабела/ колкото са и кабелите които стърчат при мен но се покриват само 3-4 кабела като цветове ,а да си правя експерименти за нещо което неразберам -нерискувам.Някой има ли схема на буксата и кабелите-по цветове които са захванати за да мога да ги напасна .Благодаря момчета.

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Re: букса вакум компресор

Мнениеот aaaaakt » Пон 15 мар 2010 20:10

aaaaakt написа:Здравейте колеги .Имам пасат В3 -арива 93г.1.8ми с АВС двигател.При закупуването му преди 2г. забелязах /е след като го купих :banghead: /че са му свили вакум компресора при това левашката направо са изрязали и буксата която отива към него.Приятел ми даде компресор от голф3 с 11пина/кабела/ колкото са и кабелите които стърчат при мен но се покриват само 3-4 кабела като цветове ,а да си правя експерименти за нещо което неразберам -нерискувам.Някой има ли схема на буксата и кабелите-по цветове които са захванати за да мога да ги напасна .Благодаря момчета.

някой колега във Люлин с пасат да сравним как са разположени кабелите на буксата :oops:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 15 мар 2010 21:38

Пич аз съм със Аrriva 93г утре ше я поразглобя и ще ти направя снимки на компресора и буксата. Има 2 вида компресори на първите пасати В3 е един вид а на последните друг вид. И буксите са различни. Макар че лично аз съм подкарвал компресор от Голф 3 във Пасат В3 88-ми набор ( който е със друга букса ) :wink:

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Вто 16 мар 2010 10:22

znainainai написа:Пич аз съм със Аrriva 93г утре ше я поразглобя и ще ти направя снимки на компресора и буксата. Има 2 вида компресори на първите пасати В3 е един вид а на последните друг вид. И буксите са различни. Макар че лично аз съм подкарвал компресор от Голф 3 във Пасат В3 88-ми набор ( който е със друга букса ) :wink:

ще съм ти благодарен :да: аз съм взел буксата към компресорчето но кабелите :banghead:

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Вто 16 мар 2010 11:45

Tака буксата е двуредова като разпределението е четни нечетни.

четни:
2-жълт
4-черен със жълта лента
6-жълт със червена лента
8-ПРАЗЕН :!: :!: :!:
10-черен със бяла лента
12-черен

нечетни:
1-червен
3-кафяв
5-син със черна лента
7-червен със жълта лента
9-син със жълта лента
11-син

а сега и снимките:
каталожен номер на компресора
Изображение
буксата:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
На тази снимка се вижда че НЕЧЕТНИТЕ са към компресора ( фиксиращите крачета на буксата които не позволяват да се обърне на обратно са от страната на НЕЧЕТНИТЕ )
Изображение
Ами това е ако има нещо свиркай :wink:

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Вто 16 мар 2010 12:07

Компресора на Passat B3 (92-93) е 100% еднакъв със Golf III по ЕТОS излизат еднакви каталожни номера :idea:
Така че нареди кабелите по реда който съм ти написал и си готов :D
п.п.пия фанта портокал :P

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Вто 16 мар 2010 16:20

znainainai написа:Компресора на Passat B3 (92-93) е 100% еднакъв със Golf III по ЕТОS излизат еднакви каталожни номера :idea:

Благодаря колега :bowdown :bowdown :applause: :applause: с нетърпение чакам да се изнеса от приемната си в 17.30 и хвърлям униформата и почвам да видя и моя пасат като хората да му бачкат екстричките :lol: :lol: дължа услуга ако мога да съм полезен има да връщам :BBQ

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Вто 16 мар 2010 19:23

aaaaakt написа:
znainainai написа:Компресора на Passat B3 (92-93) е 100% еднакъв със Golf III по ЕТОS излизат еднакви каталожни номера :idea:

Благодаря колега :bowdown :bowdown :applause: :applause: с нетърпение чакам да се изнеса от приемната си в 17.30 и хвърлям униформата и почвам да видя и моя пасат като хората да му бачкат екстричките :lol: :lol: дължа услуга ако мога да съм полезен има да връщам :BBQ

мисля че темата е много полезна и трябва да се премести на подходящо място колега всичко е супер системата работи :да: :да: :да:

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Вто 16 мар 2010 19:31

Радвам се че помогнах :wink:

Върни се в “Passat”