гърне за б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Fendt
Автомобил:
Двигател:

гърне за б3

Мнениеот Fendt » Вто 16 мар 2010 10:15

колеги какво средно гърне ще ме посаветвате да сложа на моя б3 понеже старото се е поизданило и ручи пак и друго ме интересува като се смени гърнето и се направи добра изолация отсякаде въздеиства ли на разхода на гориво и дали качва малко мощноста

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: гърне за б3

Мнениеот kbot » Вто 16 мар 2010 15:57

За разхода на гориво - по-скоро ще го дигне защото като е тиха натискаш повече.
За мощността ефекта е по-скоро психологически - "по-малко бръмчи, а върви повече" :)

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Вто 16 мар 2010 20:47

Fendt написа:колеги какво средно гърне ще ме посаветвате да сложа на моя б3 понеже старото се е поизданило и ручи пак и друго ме интересува като се смени гърнето и се направи добра изолация отсякаде въздеиства ли на разхода на гориво и дали качва малко мощноста

Вземи си оригинално , втора употреба - по добре отколкото ново алуминизирано гърне с обикновени тръби които след около 18 месеца колкото им е гаранцията заминават от ръждата .

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 16 мар 2010 23:50

red rider написа:
Fendt написа:колеги какво средно гърне ще ме посаветвате да сложа на моя б3 понеже старото се е поизданило и ручи пак и друго ме интересува като се смени гърнето и се направи добра изолация отсякаде въздеиства ли на разхода на гориво и дали качва малко мощноста

Вземи си оригинално , втора употреба - по добре отколкото ново алуминизирано гърне с обикновени тръби които след около 18 месеца колкото им е гаранцията заминават от ръждата .

Колега а в това какъв е смисъла като не се знае дали на 5ти месец ще се продъни ?
Все пак вече караме коли на близо 20години , няма смисъл от такава интервенция.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 16 мар 2010 23:58

Проблема е че като вземеш евтино ново, на вид е добре, но вътре може да няма каквото трябва.
Оригинално втора употреба също е нож с две остриета защото не знаеш дали катализатора не се е настанил вътре :Mr Green Fun
Най добре е качествено ново.
Ако аз трябва да избирам между евтино ново и оригинално втора употреба бих взел второто :wink:

Върни се в “Passat”