Проблем с газовото моля за помощ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
max007
Автомобил:
Двигател:

Проблем с газовото моля за помощ

Мнениеот max007 » Пон 15 мар 2010 20:18

Извинете но аз имам проблем, карам Голф 3 95-та комби 101 коня пълна инжекция с газово което автоматично си превключва и има само два режима или на бензин или пали на бензин и после на 2000 оборота превключва.Проблема ми е следния в началото си работеше перфектно, но след известно време като загрее колата и не превключва на газ а само показва че е превключила, защото е комби и бутилката е в купето и се чува как отваря клапана на бутилката а сега нищо не се чува а показва че е на газ. Както и да е реших да я покарам известно време на бензин само и когато е студена само тогава да превключвам а сега когато превключи и започва да придърпва и гасне. аз мисля че клапана е развален или някое реле. може ли малко помощ защото не ми се дават пари за майстори моля ви се.

Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с газовото моля за помощ

Мнениеот chakarov » Пон 15 мар 2010 21:00

Ако е със стъпково моторче за регулиране на въздуха, може да е блокирало. Откачи го и с помощта на някой друг запали колата и регулирай въздуха с ръце. Ако няма проблем, значи е от моторчето. Лошото е, че са доста скъпи.

petar_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petar_76 » Пон 15 мар 2010 21:39

колега огледаи ключето което е за превключване газ-бензин наи често то дава дефект

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 16 мар 2010 0:32

Виж отзад на бутилката къде е клапана и премери идват ли +12в до него... виж да няма някое скъсано кабелче, окислена маса... такива неща..

max007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот max007 » Вто 16 мар 2010 21:14

Много благодаря ще ги погледна тия неща но незнам дали е с моторче за въздуха.

Върни се в “Автогазови уредби”