Търси се добър майстор на окачване и ходова част

Техническа и сервизна информация за Passat
One
Автомобил:
Двигател:

Търси се добър майстор на окачване и ходова част

Мнениеот One » Пон 08 ное 2004 9:53

Здравейте приятели,
Търси се добър майстор на окачване и ходова част.На моя Passat имам някакво потропване при потегляне и спиране. След посещение в сервиза на D&N ми казаха , че по здрава кола дори и нова не били виждали, и че колатае перфекна. Тъй или иначе тропане сиго има и ме дразни, щот съм свикнал всичко по колата да ми е ОК или поне да знам какво и има. предварително Ви благодаря

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Пон 08 ное 2004 15:43

аз лично съм доволен от момчето което се намира в ПАВЛОВО в локалното посока Княжево

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 08 ное 2004 17:10

ако в D&N са те "подрусали"на тестера и са ти казали ,че няма проблеми с окачването.търси проблема другаде.
например изпускателната система,гърнета,тръби,тампони?
тампони на двигателя?

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 08 ное 2004 20:02

Само като потвърждение на това което каза колегата.
Първи път...... гадно прискърцване при десен завой. В последсвие по време на движение нещо изтропа здраво и яко скърцане постоянно. Оказа се счупена и изпаднала или само изпадванала скоба крепяща ауспухната тръба към изп. колектор. Добре че съвсем изпадна та да се разбере проблема.
Втори път........ тропане неприятно по принцип по често при натоварена кола. Без малко да хукна да сменям задни тампони на амортисьорите. Случайно забелязах че качествените гърнета на крафт не могат да "вземат" завоя и опират в гредата на задното окачване.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 12 ное 2004 9:36

Мдаааам ама не
в D&N като бях и вдигнаха колата на крика, лично се завирах след майсторите и гледах всичко наред - гърнета мърнета н.п. Тампони на предни носачи - чисто нови, тампони на двигател - чисто нови, амортисори и тампони SACHS н.п., носачи, шарнири, карета всичко ОК... абе колата чук. Ама нещо тропка и супер ме нерви. майсторите викат- внушаваш си:))) Дайте моля Ви някой дето повече разбира и може да му се има вяра

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Пет 12 ное 2004 10:17

One написа:Мдаааам ама не
в D&N като бях и вдигнаха колата на крика, лично се завирах след майсторите и гледах всичко наред - гърнета мърнета н.п. Тампони на предни носачи - чисто нови, тампони на двигател - чисто нови, амортисори и тампони SACHS н.п., носачи, шарнири, карета всичко ОК... абе колата чук. Ама нещо тропка и супер ме нерви. майсторите викат- внушаваш си:))) Дайте моля Ви някой дето повече разбира и може да му се има вяра
аз лично съм имал подобен проблем и се оказаха тампоните на стабилизиращата щанга независимо че изглеждаха на външен вид здрави

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Пет 12 ное 2004 10:21

One написа:Мдаааам ама не

Да не ти тропат накладките нещо?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 12 ное 2004 13:07

Eeeeee не така де чак толкова сега да съм зле и да не разбера поне това - не съм. притропва при потегляне но не в завой - не са карета, като го прави се усеща на педала на съединителя и на скоростния лост - но не е съединителя - що е то :))))))))))))

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Пет 12 ное 2004 14:36

тампон скорости?

tara1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tara1 » Нед 23 яну 2005 13:37

Искам да ти кажа, че тия момчета в локалното до Горнобански път по посока Княжево ме одрха здраво. Преди година ми смениха горните опори на макферсоните. Изръсиха ме 130лв. След една година отидох за реглаж и познай,какво ми казаха ОПОРИТЕ ПАК СА ЗА СМЯНА. Хем бяха от по хубавите.През цялата тази година имах и особено потропване отпред. Карам си колата много внимателно и за това се усъмних, че ме работят.След като отидох в сервиз се оказа че тези горни опори на макферсоните не са за моя пасат. Хората от D&N в Овча Купел. ги смениха с такива каквито трябва и два пъти по- евтино. Повече в това локално няма да стъпя.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 24 яну 2005 10:07

Ха !!! Бях забравил . че съм писъл по този ми проблем. Ето какво се оказа всъщност. бях се примирил с този проблем и карах докато се усили тропането или стане друго. Отивам аз един ден в Експрес Сервиз с/у Зоопарка бившия Фулда - да ми направят реглаж на преден мост. И докато регулираха аз се мушнах нахално отдолу и започнах да зяпам по колата. И какво да видя болта който закрепя тампона на предния носач - виси полуразвит. Преди това както бях писал бях ходил в D&N за смяна на тези трампони и момчетата там просто на се го стегнали и от там това тропане. В D&N като ходих да си оправят бакиите просто не можеха да го установят защото като вдигнат колата - предницата увисва и натиска надолу и все едно всичко е ОК. Нещо в D&N поне този ж Младост доста зле работят. И от други колеги чувам оплаквания от подобни недоклатени работи.
Хайде със здраве
P.S. Доста съм впечатлен от Експрес Сервиз-а имат нова техника и инструменти и май си разбират от работата

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 25 яну 2005 10:27

Колко ти струваше реглажа на предния мост, защото и на мене ще ми се наложи да ходя да го правя... нещо ми се струва, че е за смяна, но понеже не разбирам, не мога да кажа какво точно. Само мога да кажа, че при рязко спиране и потегляне на сняг или моър асфалт предницата тегли надясно... то даже не знам дали е за реглаж...
Освен това предните гуми ми изглеждат криви, не сочаг право напред така | | , ами са ето така --> \ / . Това нормално ли е?

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 25 яну 2005 10:42

VW_FEN написа: ами са ето така --> \ / . Това нормално ли е?

не е нормално!сигурно и гумите са износени неравномерно.
нормалната сходимост е така : / \ . е не чак толкоз mhihi

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 25 яну 2005 13:58

Цената за реглаж на преден мост е като навсякъде - 15 лв

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 25 яну 2005 18:35

ОК, благодаря. А дали ще се оправят гумите с този реглаж?

Върни се в “Passat”