nurv написа:Здрасти колега,
Виж си папката СПАМ. Има вероятност писмото да е там поради начина му на форматиране. Не че се правя на умен ама vwclub.bg е листнат ви ако abv.bg ползваКод: Избери всички
blacklist.spambag.org
или някой друг софтуер с rbl листи е вероятно това също да е причинило проблема.Код: Избери всички
spamassassin

ми аз предлагам да направиме и спамвлак ! Няма да казвам колко НАПЪЛНО НЕИЗВЕСТНИ "блок" листи се използват! А това че са блокирали smtp на чичко гугъл. Направо да отрежат всички обществени пощенски услуги. Какво си играят с някъв си гугъл! Да вкарат в листа и абв и да закрием официално интернет!
За пример - преди няколко години разни експерти кратунковци из държавните ИТ /не помня коя институция/
си беше набил да използва "блок лист", на сайта пише че към дадения момент проекта не се поддържа от повече от година и НЕ СЕ препоръчва да се използва. Е нашия държавен ИТ експерт го ползва. Познайте как работеше тоя лист? Ако някой направи репорт за спам за 2-3 адреса, пичовете блокират целия нет-блок.
Ми тоя нет-блок ако е 1000 адреса ? колко ли умират - МНОГО. А така. И примерно някой подал ИП на някъв адсл в шумен. И на мен тогава ми се наруши обмена на поща с онзи малоумник експерт. И има нахалството да играе играта с прехвърляне на топката

Сега като пояснение, алгоритмите за разпознаване на спам на големите abv, mail и dir
са непонятни. Знам само, че ентусиастите изгарящи от желание да поддържат собствени пощенски услуги си слагат таралеж в гащите. Знам и че с mail.bg няма проблем. dir.bg ги няма на картата.
abv.bg - щом ползвате безплатна услуга при тях - оправяйте се там. за да яздиш камилата трябва да и търпиш миризмата. и арабите имат умни приказки.
АБВ като виждат че имат повече трафик от vwclub.bg да не би да са ни облекчили при проверките ?
НЕ МИСЛЯ!
1. Спамубиеца е софтуер, който се от преди време е измислен и се поддържа в извънработно време от един от хората стоящи зад Ironport. Има и други то е ясно, само че като поразгледаш какво прави Ironport...вярно че и пари искат за него

2. Проблема конкретно с abv. Не им знам критериите, достатъчно е да си провериш папката СПАМ. Да маркираш че НЕ Е СПАМ. Няколко такива интелигентни действия биха ни поставили в една по-добра светлина.
Отделен е въпроса ако някой получава мейлове от vwclub.bg /всъщност от Gmail/ и маркира писмото като спам.
Много неизвестни има за да се изказва който и да е толкова категорично.