Ел. прозорец на Пассат В5.5 НЕ работи - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
radonsa
Автомобил: VW Passat B5.5 [] VW Passat B3
Двигател: ALZ 2002 [] RP 1988

Ел. прозорец на Пассат В5.5 НЕ работи - РЕШЕНО

Мнениеот radonsa » Вто 16 мар 2010 15:19

Колеги помагайте, предния ляв (демек шофьорския) прозорец се бъгна нещо. :( :( :( Вчера както си карах и реших да си го сваля..обаче по средата спря все едно застърга в нещо...опитах да го вдигна и се чу нещо като хрупване или скъсване и от тогава прозореца е свободно подвижен. :bishop :bishop
Като натисна бутона се чува ,че машинката работии обаче нещо стърже и джама не мърда. Пасата е В5.5 2002 година
Ако някой има предположения или някакви схеми на вратата поне да видя как е механизма(че в интернет нищо не мога да намеря)да помага.
Пък ще се черпим на 27-ми март. :wink: :wink: :wink: :banana :banana

Последна промяна от radonsa на Сря 07 апр 2010 21:09, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
Yoda
Автомобил:
Двигател:

Re: Ел. прозорец на Пассат В5.5 НЕ работи

Мнениеот Yoda » Сря 17 мар 2010 1:49

Здравей колега, имам същия проблем като теб (същата кола), но със задните прозорци. Доколкото знам става въпрос за някакви щифтове, които свързват механизма със стъклото и те се чупят. Преди месец имах абсолютно същия проблем и на другата ми кола - Октавия II, в Еуратек ми обясниха точно същото. Предстои да ходя в Сакар да питам колко струват въпросните "джаджи" и ако не си решил проблема ще пиша.

Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vencisto » Сря 17 мар 2010 11:49

Имах този роблем на пасат В5 и ми се беше скъсало жилото. Имам няколко снимки на разглобената врата. Ако искаш като се прибера довечера ми напиши един имейл да ти пратя ако не си си свършил работа. Иначе пластмасите дето вървят вътре по водачити и тях ги има и струват по около 5лв бройката и такова си купих от един приятел. Жилото също може да се сменя, малко е трудно да закачиш адекватно едни железца дето дърпат стъклото на горе на доле, но с :bishop ще успееш. Иначе в Хобикар Русе ПЕДЕРАСИТЕ ми казаха нова кора за 180 лв мисля беше.
DJOINER@ABV.BG

Потребителски аватар
radonsa

Мнениеот radonsa » Сря 17 мар 2010 14:02

Мерси много! :bowdown :bowdown
Пратил съм ти имейл, и чакам снимките ;)

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Сря 17 мар 2010 16:07

Колега vencisto, можеш ли да пуснеш снимките в темата? Имам същия проблем и ми се иска да погледна за какво става дума преди да карам колата на майстор

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Сря 17 мар 2010 22:47

просто счупени водачи , те са от PVC и с времето пластмасата прегаря и става чуплива, по два на стъкло са и ги продават почти навсякъде. Смяната не е нещо особено - чиста механика, въпроса е да си махнете двете кори на вратата /има много теми за разглобяването/ и да ги смените, те си седят на местото но отчасти са счупени и просто слагате новите на тяхно място. Врътня си е и ако нямате нерви идете при някой алармаджия да ви ги смени. :да:

с няколко думи се разглобява така:
махате декорацията на дръжката на вратата /първо отзад, после отпред/ вадите цели блок с бутоните, махате му буксата; развивате болтовете
отдолу има още една /две/ видии с торкс
после дърпате рязко няколко пъти да се откопчеят щипките и повдигате кората нагоре да се овободи и от уплътнението на стъклото, откачате кабелите за диода, говорителя и жилото за отваряне. мяткате я на покрива на колата :D
махате двете гумени тапи и пускате стъклото в такова положение че да се видят болтовете за закрепяне на стъклото към механизма, развивате и тях и вдигате на ръка стъклото най-горе и му забивате една отверка да не пада /тази манипулация може и с нагаждане на ръка да стане ако се е откачило стъклото от водачите/
после развивате с 10 ключе всички болтове на металната кора, освобождавате всички скобички, щипки, жилото за отваряне /навътре/, откачате лоста за заключване /само хоризонталния/, избутвате двете черни втулки дето държат бравата към кората да паднат във вътрешността на вратата /после при сглобяване си прекарвате направо една свинска опашка на тяхно място/ и с помощта на права широка отверка придърпвате кората да се отлепи от вратата.
самия механизъм и машинката са на кората, оттам нататък ще се сетите сами какво да правите.

стъклото дори не го вадете, а само развийте болтовете за стягането му към механизма за да си поставите леглото му на металната кора.
после първо сглобявате металната кора изцяло в обратен ред и тогава пускате бавно стъклото да падне до отворите за стягане през металната кора, стягате внимателно /не прекалено силно/. поставяте декоративната кора /от покрива на колата :D / стягате всичко и сте готови.

ориентировъчна цена за манипулацията 40-60лв. вие си решавате дали да ги спестите или да ги прежалите в тая криза :да:

Потребителски аватар
radonsa

Мнениеот radonsa » Чет 18 мар 2010 3:35

Страшен си колега! :bowdown :bowdown
Благодаря на всички за отговорите и снимките. В петък или събота ще я отварям и ще направя снимки за интересуващите се.
:beer :beer

Потребителски аватар
radonsa

Мнениеот radonsa » Вто 23 мар 2010 0:55

Отворих вратата по описанието на gicho76 :bowdown :bowdown
Проблема се оказа жилото което движи водачите (те са здрави) . :(
Беше се скъсало и се беше навъртяло около пластмасовото колелце което се върти от машинката и съответно навива или развива жилото.
Всичко друго си е наред.

Въпроса е от къде мога да намеря само жило и това колелце (понеже е пластмасово и каналчета където се навива жилото са отишли).
Мислих за автоморга но надали ще ги продават отделно
Другите варианти са магазин (като пак не съм сигурен че ще ги продават отделно) или да купя обикновенно въже стоманено и да го побългаря а колелцето на стругар примерно. :?: :?: :?:
Дайте някакви предложения. :P :P

П.С.: Много благодаря на колегите:
gicho76- За описанието (оказа се много точно и изчерпателно)
vencisto- За снимките
:beer :beer :beer :beer

Потребителски аватар
vencisto
Автомобил:
Двигател:

Re: Ел. прозорец на Пассат В5.5 НЕ работи - РЕШЕНО-търся части

Мнениеот vencisto » Чет 25 мар 2010 17:01

жилото от практикер, бриколаж или дори от някой пазар. Гледай да е меко, а не стоманизирано. Баща ми беше стругар и ми беше удялкал нови накрайници и железцата дето се зацепват в пластмасовите водачи. запоявах и малко с чука и секача да се затиснат щото се изпързалват от жилото и вече година съм така. радвам се че бях полезен на някого! Снимките да ги кача ама като незнам как. :oops: на някой дето съм ги пратил ако знае как да ги качи

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 25 мар 2010 19:29

За жилото си лесен-ако е 1.5мм си купуваш от Практикер жило за Велосипед(около 2лв за ролка 1,7-1,8м)!Ролката ,ако не е с много размазани канали, става с разпилване чрез финна кръгла пиличка на каналите!Това последното дали го разбра... :oops:

Потребителски аватар
radonsa

Мнениеот radonsa » Чет 25 мар 2010 20:34

За жилото съм съгласен! Но има един проблем- на няколко места е с едни пломбички (например в двата грая за да се задържа в колелцето и на още две места който влизат в пластмасовите водачи на стъклото) и незнам как да ги направя. А колелцето е доста смачкано и незнам дали ще стане с пиличка.
Утре ще ударя някоя снимка на системата.
:да: :да: :да:

Потребителски аватар
gicho76

Мнениеот gicho76 » Чет 25 мар 2010 21:13

щом е такава работата не се впускай във филми, има си хора и затова:
http://www.mikrondocev.com/uslugi.htm

иначе пробвай и по моргите,
и в този раздел: viewforum.php?f=45
и най-вече тук: viewforum.php?f=57

Потребителски аватар
radonsa

Мнениеот radonsa » Пет 26 мар 2010 0:27

ЗЛАТЕН си бе човек.Там ще да я правя тая работа.
Ти ползвал ли си я тая фирма. Имаш ли някакви отзиви,цени..как работят? :?: :?: :?:
:обичам ви :обичам ви

Потребителски аватар
gicho76

Мнениеот gicho76 » Пет 26 мар 2010 21:22

radonsa написа:....Ти ползвал ли си я тая фирма. Имаш ли някакви отзиви,цени..как работят? ...

Да, преди години на тройката ми правиха подобно жило, но чрез куриер им я пращах и непомня цени, но до последно си работеше перфектно!

Потребителски аватар
vladohist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladohist » Нед 28 мар 2010 0:35

аз си взех цял механизъм с алуминиевата кора без ел.моторчето за 70лв. с отстъпката, иначе има и водачи и жила по магазини ама на мен лично жилото не пасна равномерно и единия водач беше на различно ниво от другия, а ролките малко трудно се намират ама с търсене ще стане работата, ако мога да помогна с нещо пиши

Върни се в “Passat”