Здравейте колеги!
Искам и аз да запитам за моят така наречен "проблем"
Понякога 3-та предавка не иска да се включи, трябва да изчаквам оборотите да паднат хубаво за да влезне 3-та (това не гоправи винаги) ако не са паднали оборотите все едно нещо запъва включването на предавката!
Понякога се получава и много странно нещо на задната предавка - при включването и понякога или и тя като 3-та не може и трябва да отпусна съединителя и пак да го натисна за да се включи или да пусна първа и веднага след това задна !
Понякога като натисна за задна и леко като че ли пристържва .......
Дано да ме разбрахте какво искам да Ви кажа !
Майсторът ми погледна маслкото в скор.кутия иказа, че си има .
Някой имал ли е подобен проблем?

Скорости на голф 4 - въпрос
- banushev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скорости на голф 4 - въпрос
колега мойта задната и тя прави понякога такива проблеми.трябва да пусна съеднителя и пак да го натисна(но много рядко).
и аз не знам от кво е но ще следя темата.дано да не е нещо много лошо
поздрави
и аз не знам от кво е но ще следя темата.дано да не е нещо много лошо
поздрави

- junakov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги намирисва ми на съединител , стягаите се и двамата 

- banushev
- Автомобил:
- Двигател:
junakov написа:Колеги намирисва ми на съединител , стягаите се и двамата
ее колега да не бъдем черногледи

- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
Колеги и при мен го има от време на време и мисля че това е от синхронизаторите!
-
- Автомобил:
- Двигател:
vaskog написа:Колеги и при мен го има от време на време и мисля че това е от синхронизаторите!
най-вероятно е от синхронизаторите.но задна не е синхронизирана.а при печките тоя маховик понякога "омотава"играта на ск.кутия.тъй че първо сменяш съединитела комплект с маховика и ако не се оправи......тогава ск.кутия
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
SACHO7803 написа:vaskog написа:Колеги и при мен го има от време на време и мисля че това е от синхронизаторите!
най-вероятно е от синхронизаторите.но задна не е синхронизирана.а при печките тоя маховик понякога "омотава"играта на ск.кутия.тъй че първо сменяш съединитела комплект с маховика и ако не се оправи......тогава ск.кутия
Да бе,направо да си смени колата щото понякога неможе да му влезне 3-тяа и незнае как да вкарва задна.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ludiq написа:SACHO7803 написа:vaskog написа:Колеги и при мен го има от време на време и мисля че това е от синхронизаторите!
Да бе,направо да си смени колата щото понякога неможе да му влезне 3-тяа и незнае как да вкарва задна.....

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
ами съединителя си е здрав не показва никакви признаци че е за "смяна"
Моят Вуйчо например има поло 1.4 бензин и при него се среща същият проблем с задна ... и на него ли трябва да се сменят ск. кутия със съединителя - не мисля
Моят Вуйчо например има поло 1.4 бензин и при него се среща същият проблем с задна ... и на него ли трябва да се сменят ск. кутия със съединителя - не мисля
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай да вкарваш задната като първо включваш първа.
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Ludiq написа:Пробвай да вкарваш задната като първо включваш първа.
тогава е добре включва се нормално !
Ама то пристъргването не го прави всеки път - а тук имаше един тест за съединителя в които трябва да се включи на 3-та и при повече от 2 хил оборота се отпусне съединителя на вдигната ръчна - колата изгасна както е обяснено за здравите съединители!
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Ако съединителя ти е пътник ще го усетиш и без да правиш такива извращеня с колата си.Задна през първа(ще ти стане като навик).И третата ще почне да ти влиза като посвикнеш с колата.
Карай и се кефи.
Карай и се кефи.

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
SACHO7803 написа:vaskog написа:Колеги и при мен го има от време на време и мисля че това е от синхронизаторите!
аха казваш ако не стане като се смени съединителя да сменя ск кутия .........
Колеги някои защо си мислят, че ск. кутии и тези толкова прочути съединители на 4-ката се сменят с "маслото" не мога да го проумея
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
shemkov написа:SACHO7803 написа:vaskog написа:Колеги и при мен го има от време на време и мисля че това е от синхронизаторите!
аха казваш ако не стане като се смени съединителя да сменя ск кутия .........
Колеги някои защо си мислят, че ск. кутии и тези толкова прочути съединители на 4-ката се сменят с "маслото" не мога да го проумея
Ами колега тва са възможните причини поради които може да не ти влизат скоростите както трябва, верно е че не се сменят с маслото, но не си мисли че колата ти е на 100 - 150000 км и няма как да знаеш как е карана преди това!
Върни се в “Дизелови агрегати”