Обтегач пистов ремък Поло 1.9д 96-97г. подлежи ли на ремонт

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
yotov_uktc
Автомобил:
Двигател:

Обтегач пистов ремък Поло 1.9д 96-97г. подлежи ли на ремонт

Мнениеот yotov_uktc » Сря 17 мар 2010 10:15

здравейте колеги,
от известно време ми свири пистовия ремък.смених лагера на обтяжната ролка, но се оказа че не той е проблема, а самия обтегач.проверих информативно и се оказа че нов е 200лв :horror:
та реших да попитам Вас, по компетентните, има ли шанс да се свали и отремонтира(ако не е капсулован)..аз доколкото го загледах прилича на лагер..вътре трябва да има пружина която да бута зъбче което пък да натяга ролката(или нещо от сорта)..просто искам да знам може ли да се смени пружината и воубще подлежи ли на някакъв ремонт..също така ако някой знае колко пари върви този обтегач втора ръка по моргите..
предварително благодаря... :bowdown

Потребителски аватар
stanko1.9
Автомобил: Фолксваген Пасат б3 TDI
Двигател: afn 91г

Re: Обтегач пистов ремък Поло 1.9д 96-97г. подлежи ли на ремонт

Мнениеот stanko1.9 » Вто 23 мар 2010 11:41

НОВА! За съжаление нищо не може да се направи според мен. Но какво може да и стане на една пружина освен да се счупи? Има ли вибрации ролката да не е от съединителната ролка на алтернатора.Поне при мен беше така. Чува се доста неприятно и ремъка бие.Свали ремъка и мушни отверка в динамото да застопотиш ротора (внимателно), след което виж дали се движи свободно в обратна на въртене посока, ако е блокирала смени я (не че е евтина но няма да сменяш напразно обтегач).Дано да съм познал, добър съм на боб, само на мен си не мога да гледам :Mr Green Fun

Върни се в “Дизелови агрегати”