питане за актуатора на турбото?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
fatix
Автомобил:
Двигател:

питане за актуатора на турбото?

Мнениеот fatix » Сря 17 мар 2010 8:19

Колеги искам дапопитам за въпросния актуатор,значи хода му на ръка е някъде около 10-12мм малко е стегнат при дърпане и се чува скърцане в него геометрията си се движи свободно но когато запаля колата и подавам газ въпросната джаджа започва да се мърда едва около 1мм и то при 5000об.Питането ми е от актуатора ли и идва цялата работа с невървежа на колата понеже вече смених нов Н75,температурен датчик,свещи,разтоварващия клапан на турбото и нищо.вече съм на път да я намразя тази кола дайте съвет или човек който разбира от тези неща и може да каже със съгурност какво е и да я оправи.
Колата е new beetle 1,8T AVC мотор.
Да подчертая че колата със съвсем малко подаване на газ върви но при натискане на педала до долу забива и нереагира,бях пускал тема че ми дава грешка свръх налягане,някои колеги ме ориентираха към сваляне и чистене на турбото но аз мисля че въпросния актуатор прави цлата работа.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: питане за актуатора на турбото?

Мнениеот fox_vt » Сря 17 мар 2010 17:50

Колега в актуратора има пружина която го връща в изходно положение след като няма вакуум ,така че е нормално да не можеш лесно да го мърдаш.Друг въпрос е ако си го откачил и мърдаш само геометрията там трябва да се движи леко в границите които си казал(10-12мм).Можеш да пробваш да му подадеш директен вакуум -не с уста mhihi - и да видиш дали ще се мърда,а по принцип на празен ход май не се движи много даже и на пълна газ.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 18 мар 2010 3:05

На място и 10 000 оборота да дигнеш пак няма да мърда актуатора :) Както е казал колегата преди мен трябва да му дръпнеш директен вакум за да видиш дали е здрав клапана - съединяваш маркуча от вакумпомпата с този дето идва от актуатора и гледаш дали се движи /трябва да седи долу докато маркучите са съединени и да се връща като ги разделиш/ ! Ако се движи значи проблема не е в него !

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Чет 18 мар 2010 7:38

Колега моята кола е дизел и на място си марда клапата като я форсирам.

Върни се в “Дизелови агрегати”