я кажете относно пастирането, ръчно или на машина ..?!?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 06 май 2006 18:03

Само ръчно. Не знам кой къде ходи, и какво купува, но аз ходя за пастиране при Сашо в Люлин 7. Взема 40 - 45 лева за цял автомобил и ги прави старохтно. Работи с маркова автомобилна козметика /мисла че едното с което работи беше MaFra/ и си разбира от работата. Това става на околовръстното на Люлин, след тунела в ляво и после пак в ляво, след бившата Мототехника, сега Булвария, в дясно има една розово боядисана автомивка и масларница. Там е. Търсите Сашо

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Съб 06 май 2006 18:16

Аз пасата (комби) го пастирах на ръка с едно аверче. Отне ни около час и половина. Колата стана перфектна!. Не се узорихме много. Онзи ден като я мих на автомивката, момчетата ме питаха: "къде ходи да ти я пастират?" аз им казах, че с едно приятелче си я пастирах (на ръка) - те не повярваха, че може да е толкова добре пастирана на ръка и ме похвалиха :applause:
Ползвал съм паста ABRO (жълта кутия, пише, че има тефлон в пастата) доволен съм от нея- не пада много бързо пастирам я на пролет и на есен. Но тази есен ще я сменя с една прехвалена - зелена кутия - костенурка :gruebel да я видим що за стока е

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 06 май 2006 18:24

vesellin написа: Но тази есен ще я сменя с една прехвалена - зелена кутия - костенурка :gruebel да я видим що за стока е

Не бързай много. Аз си купих такава и пробвах на капака на багажника с трите пасти как става и не видях някаква съществена разлика. Това мисля че е вакса с която е добре да се мине колата след пастирането.

Потребителски аватар
vesellin
Контакти:

Мнениеот vesellin » Съб 06 май 2006 18:27

мерси!, значи ако искаш ще ти пратя остатъка от моята паста да пробваш и него :). Ако действаш икономично май ще можеш да пастираш едно Голфче или едно Поло :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 06 май 2006 18:35

Мерси но няма смисъл защото няма да ми стигне. Сега си търся от някаде да си купя 3М да пробвам с нея как става

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 07 май 2006 1:12

Winner25 написа:Мерси но няма смисъл защото няма да ми стигне. Сега си търся от някаде да си купя 3М да пробвам с нея как става
Докато търсих в Гугъла попаднах на този сайт- http://www.avtomivka.com/mpolishing.htm най-новия продукт на 3М явно е върха на сладоледа 8) На моята кола и трябваше възстановяване на захабен лак на предния капак- 3М,обаче не помня точно каква-доволен съм много-има траен ефект,обаче "майстора" малко си е оставил ръцете при машинната обработка,та трябваше да поправям след него с Платинум!Успех в намирането на вакса и майстор!

ivaivalito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaivalito » Пон 08 май 2006 22:14

Лично аз съм работил доста време на атомивка и мга да кажа че доста чаткам нещата .Та най добрата паста за мен това е марката кустенурка .И пастирането трябва да се прави ръчно .за шлаиф паста е много добра пастата на ЧБС ако си купите от 2те пасти ще ви струва към 20 лева а ще си пастирвате колата докато не изтече срока на годност на пастите. И пак повтарям не давайте луди пари за пастиран ес машина или на автомивка .А ако държите да е на машина цената на машината е 20 лева:)

Потребителски аватар
vesellin
Контакти:

Мнениеот vesellin » Вто 09 май 2006 7:10

ivaivalito написа:...за шлаиф паста е много добра пастата на ...

:eyecrazy
Не казвам че разбирам много, но пастите не трябва ли да са Полир-паста.
Шлайф-пастата не сваля ли голям слой боя, заради която после ще си :banghead: ?

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 09 май 2006 9:39

Четох, четох.. и мноого се обърках! :) Значи имам 1 въпрос - ще може ли да оправи паднал лак? Ето как изглежда на снимката - малко трудно се вижда. Гледайте решетката:

Изображение

ivaivalito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaivalito » Вто 09 май 2006 14:47

vesellin написа:
ivaivalito написа:...за шлаиф паста е много добра пастата на ...

:eyecrazy
Не казвам че разбирам много, но пастите не трябва ли да са Полир-паста.
Шлайф-пастата не сваля ли голям слой боя, заради която после ще си :banghead: ?

По принцип шлайф пастата трябва на първо място да е качествена много ясно 4е ако махш нещо на кола по предния капак с паста от 3 лева дето вътре има пясък драска. но аз лично съм махал на мерцедес МЛ Сребрист металик следи от асвалт .Първо се маже с шлайф паста много финна после се запечатва" с обикновенна паста Turtle Wax продават я навсякъде дори и в Метро.Също така може да с еизползва шлайф пастата за така неприятните следи от нокти по дръжките на вратите.Не може да върне лака но Лятото бях в Калифорния и там поради жегата колите им избеляват тавана и предния и задния капак.Карах червена Хонда прелюд.Пастирах половината с пастатат кустенурка забележете и в САЩ я има.И в пастираната част можех да се огледам а в не пастираната не:).И последно не пастирвайте нови коли също така не слагайте и силикон на таблото на нови коли .И найстина последно не вярвайте на WS Teleshop .

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Вто 06 мар 2007 15:27

Ползвайте търсачката, ползвайте търсачката ... и каква полза от това ... ето намерих тема за пастиране и да ви кажа чесно след 4 страници мнения съм по-объркан отколко преди да започна .... още повече сега след като си задам въпросчето едва ли разбирачите ще отговорят защото рядко някой се връща към тема, в която е писал и вече е надхвърлила 3 страници .... но все пак казват че от опит глава не боли .....

та.... така и не разбрах ... от къде да започна ....
1) закупуване на паста --> не ми стана ясно кой номер да ползвам 1,2,3,4,5 ... ок 5 е най финна, 1 е най-едра ... да ви кажа чесно това нищо не ми говори .... по колата няма забележими драскотини, но е боядисвана преди зимата и нямам идея дали и как е лакирана.
2) измивам си колата .... пастата на сухо ли се търка или на мокро
3) слагам паста ... ок разбрах, че ми трябват м/у 120 и 300 грама ... и все пак --> колко се слагат на кв.м? .... трябва ли да засъхва пастата или не ...
4) търкам --> колко продължително се търка (да не претъркаме нещо боята)
5) измиване ? --> след търкането измива ли се колата или не?
6) продължителност --> все пак трябва да се планира време ... колко да е то ... казвате 3 - 5 часа това какво включва миене, облепяне на пластмасите, мазане, търкане ... или само търкане

като погледнем въпросите отгоре може да се заключе, че единственото нещо което ясно се разбира от темата е:
- машинката струва 20лв.
- да ти я пастират някъде на ръка 40 лв.
- да ти я пастират на машина 100 лв.
- Търтъл Уакс или 3М - не особенно скъпи
и ... това е .... сега ако някой колега бъде достатъчно добър (макар тона с който съм написал моят коментар) да отговори на въпросите ми или да напише потдробно как се прави ---- > бирата е от мен.

Благодаря предварително.
ПС: ако няма отговори значи пак ще трябва да направя нова тема и да слушам "ползвай търсачката" (най-лесният отговор)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 06 мар 2007 16:20

След като постираш няма смисъл да я миеш :lol: Иначе се пастира като нанесеш пастата на малки площи и търкаш.Ползвай 3М/по-евтина и лесна за употреба-абе професионална паста/ и на Търтъл е добра ,но за полиране.

imk437
Автомобил:
Двигател:

Re: я кажете относно пастирането, ръчно или на машина ..?!?!

Мнениеот imk437 » Пон 09 яну 2012 16:30

Колеги, виждам че темата е стара, но да дам и моето скромно мнение. За ръчно полиране препоръчвам пастите на без реклама. Има ги в безреклама.bg както и в някои магазини за автоаксесоари. Вече 2-ра година полирам колата си с това чудо и мога да ви кажа че това е най-трайната паста която съм използвал! Препоръчвал съм я на доста познати и всеки е останал учуден колко траен е ефекта. Пастата е американска и е на супер изгодна цена като се има в предвид колко е трайна. Дори ми се струва че мръсотията през зимата не се лепи толкова много. Определено е нива по-добра от това което съм ползвал от turtle wax и sonax... Имат и препарат за премахване на драскотини по боята.

Последна промяна от hooligans на Вто 10 ное 2015 15:17, променено общо 2 пъти.
Причина: Прочети правилата за търговци!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: я кажете относно пастирането, ръчно или на машина ..?!?!

Мнениеот kris11 » Сря 11 яну 2012 10:24

imk437 - реклама на фирмата май.
Регистрирал си се само за да направиш реклама.

васо
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот васо » Чет 22 ное 2012 10:58

maistora_1 написа:а пластмасовите лаисни как да ги пооправя малко

има спец паста за пласмаси на вюрт но е 50 лева кутията мажеш пластмасата и става нова за поне година

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”