Пaсат 1.9tdi или Пасат 2.5tdi???
- StefanDragnev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пaсат 1.9tdi или Пасат 2.5tdi???
Има 1.9 4motion 

- CyberFiend
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
StefanDragnev написа:Има 1.9 4motion
Верно, my mistake

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега нещо ти куца търсенето.Излизат доста Пасати 1.9 4-моушън
- StefanDragnev
- Автомобил:
- Двигател:
Може би защото търси автоматик ...
- CyberFiend
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
StefanDragnev написа:Може би защото търси автоматик ...

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Грешката е моя.Вярно няма 1.9 4-моушън автоматик 

- CyberFiend
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
благодаря колеги. съгласен съм - има 1.9 4моушън автоматици. Ще го имам в предвид.
А сега, ще съм благодарен, ако някой има компетентен отговор на оригиналния ми въпрос:
Мерси.
А сега, ще съм благодарен, ако някой има компетентен отговор на оригиналния ми въпрос:
CyberFiend написа:Въпроса ми по-скоро е насочен към разликите в 2.5 ТДИ двигателя м/у Б5 и Б5.5. Ако при Б5 има така наречените "детски проблеми", не са ли отстранени в Б5.5?
Мерси.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Доколкото знам "детските проблеми" при 2,5 TDI са отстранени про следващия двигател който е 163 к.с.
Така че търси такъв мотор.
Така че търси такъв мотор.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Аз съм с 2.5 180 к.с. (2004-та година). Ако е поддържан добре преди това не се очаква да имаш проблеми, на моя обаче му бяха заминали 2 дюзи (почти 600 лева бройката), беше счупил една кобилица, оттам гърбица на един от разпределителните валове, та 24 кобилици с повдигачи и един вал и пей сърце
Разхода е малко приятен и в много натоварени часове стига до 16. На дълъг път с нормално каране 8. А за зимното каране... 4х4 ти помага при тръгване. За спирането си трябва хубави гуми. Автоматика... повече няма да си купя кола ако не е автоматик 
Късмет!

Късмет!
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Аз също съм "чувал" ( което не е миродавно ), че при новия 2.5 TDI ( 163 к.с. ) проблемите са отстранени.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Карам 2.5ТДИ 180коня (BAU) 4motion 2004 година, вече 2 години. Колата си я докарах сам от Германия. До момента нямам никакви ядове. За две години навъртях повече от 75 000 километра, освен една спирачна помпа (100 лева) и един носач (около 65 лева) съм сменял само консумативи и толкова. Колата е страшно удобна, а тези които казват, че е тромава най-вероятно никога не са карали подобен автомобил. Разхода в града при тези задръствания е около 15 на сто (колата е с типтроник), извън градско и до 5 - 5.5 на сто пада. Колкото до цената на ремъци, ролки и тн. - преди няколко дни бях в Евро 07 и останах с впечатление, че цените са намалели драстично. Разходите за поддръжка са около 1/3 по-високи от тези на 1.9, но това си е доста по-различен автомобил и определено си заслужава. Ако не пестиш от консумативи двигателя е издържлив и здрав. До колко обаче е удачен избор за млад шофьор каращ предимно в София е друг въпрос.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Konst_ko написа:Карам 2.5ТДИ 180коня (BAU) 4motion 2004 година...
Аз съм със същите характеристики, а кой е казал, че е тромав... нека да се качи и после да говори. В ниските може леко да е по-слаб, понеже турбото му е по-голямо и има малко повечко лаг, но 6-те цилиндъра са си 6

- CyberFiend
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за мненията, колеги. Явно ще трябва да се търси по-новия двигател.
А относно младия шофьор..
на дневен ред не стои въпроса за размерите на колата. Тя жената и сега си кара един Гранд Сценик, да не говорим че по-принцип ме врънка за някакъв джип... та затова съм се спрял на варианта лек автомобил с лееееки оффроуд възможности... ама много леки 
А относно младия шофьор..

аз карам 1,9TDI (AFN) Syncro (4x4) имам го от 3 месеца вече, дава ми разход 8~8,3/100км градско може и по нисък разход да даде но аз си го понастъпвам, 4х4-то е постоянно зацепено, за сега може да се каже, че съм доволен от него. Първоначалното обслужване (ангренаж,др. ремъци и ролки) към 800лв излиза. Успех в избора и дано попаднеш на нещо читаво 
пс: но може би най-доброто е субаро най-малкото от към ходова част и здравина на 4х4 системата

пс: но може би най-доброто е субаро най-малкото от към ходова част и здравина на 4х4 системата
Върни се в “Дизелови агрегати”