Перката за охлаждане не се включва Golf 3
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Перката за охлаждане не се включва Golf 3
Явно при тебе на датчика имаш нагар и вече включва при по-висока температура. Като изгасиш колата топлината се качва нагоре и това е причината да включва перката на изгасена кола. Като стигне 90 градуса колата я изгаси и я остави на контакт и ще видиш че температурата на водата ще се покачи над 90 градуса. 
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
ako всичко по охладителната система е наред и радиатора не е запу6ен перката в движение нетрябва да се вклзчва.ако при кране извън града ти се включи перката подч4и сигурно е 4е радиатора е запу6ен.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Последно в движение или на изгасена е правилно да се включват???
На един пасатор същото го забелязах,като изгаси тогава се включи неговата,при мене са две бройки,ако ма някакво значение.
На един пасатор същото го забелязах,като изгаси тогава се включи неговата,при мене са две бройки,ако ма някакво значение.
vinixxx написа:Последно в движение или на изгасена е правилно да се включват???
Включва се при достигане на определена температура(не двигателя ,а самия датчик)
-
kornomana
- Автомобил:
- Двигател:
Оправих проблема, оказа се термостата. Смених го с нов, върнах си антифриза и като загря до 90C, перката се включи.
Благодарен съм на отзовалите се.
Благодарен съм на отзовалите се.
- Milanski
- Автомобил: VW Golf 4 110
- Двигател:
Последно в движение или на изгасена е правилно да се включват???
Колега ако имаш на предвид , че понякога ( когато колата е загряла на 90 градуса , най - често лятото ) се включва перката точно след като угасиш колата , това ми се е случвало и на мен на голф 3 . Според мен , когато колата е загряла почти до пускането на перката и изгасиш колата вентилатора се включва за да охлади радиатора , въпреки че по - този начин ефекта е почти никакъв ( водната помпа не върти водата и се охлажда само радиатора ). Иначе перката трябва да си се включва когато мотора работи .
- vinixxx
Milanski написа:Последно в движение или на изгасена е правилно да се включват???
Колега ако имаш на предвид , че понякога ( когато колата е загряла на 90 градуса , най - често лятото ) се включва перката точно след като угасиш колата , това ми се е случвало и на мен на голф 3 . Според мен , когато колата е загряла почти до пускането на перката и изгасиш колата вентилатора се включва за да охлади радиатора , въпреки че по - този начин ефекта е почти никакъв ( водната помпа не върти водата и се охлажда само радиатора ). Иначе перката трябва да си се включва когато мотора работи .
Демек в движение?
демек по всяко време, и на всяко място
стига да е 90++ гр., а иначе това което казваш няма никаква логика, като си сменил термостата и перката работи ? е аджеба показва ти 110 и не включва перката -перка(моторчето),датчика или бушон или нещо по кабелите..,казваш че като дадеш на късо -върти,значи датчик, или въздух в системата,а щом си го оправил с термостата само ,БЕЗ смяна на датчика за мен е 300% въздух, вземи си термостата(стария). най-вероятно си е наред
ПС: не е ли съция датчик който вкл перката,този от който таблото черпи инфо ????
ПС: не е ли съция датчик който вкл перката,този от който таблото черпи инфо ????
Не е сьщия,а термостата,като не отваря на датчика му е студено .
- vinixxx
ahhi написа:демек по всяко време, и на всяко мястостига да е 90++ гр., а иначе това което казваш няма никаква логика, като си сменил термостата и перката работи ? е аджеба показва ти 110 и не включва перката -перка(моторчето),датчика или бушон или нещо по кабелите..,казваш че като дадеш на късо -върти,значи датчик, или въздух в системата,а щом си го оправил с термостата само ,БЕЗ смяна на датчика за мен е 300% въздух, вземи си термостата(стария). най-вероятно си е наред
![]()
Датчиците са разлизчни,едния е на радиатора др е на някой маркуч/тройник.
И на моята кола перката се включва дори и като е угасена,все пак и не в движение,тя трябва да охлажда и да не минава 90 градуса.Ами колеги,ако навън е 38 - 40 градуса, едва ли ще се охлади бързо колата като не е в движение, затова има логика да работи и като спреш. А за датчика на тройника май повече влияе на други неща,не на перката.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
За включване на перката при изгасен мотор мисля,че има друг датчик над главата на мотора.Той пуска перката при изгасен мотор.Случвало ми се е гася перката работи известно време и спира.След няколко минути пак се включва, работи малко и пак спира, а водата в радиатора не се движи защото водната помпа не работи.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Ток до перката достига дори да не си на контакт. Т.е ако има необходимата температура да сработи датчика на радиатора (~95 градуса) - перката ще работи дори на изгасена кола. Ако термостата работи се пробва перката. Вади се буксата която е на датчика на радиатора и се окъсяват с кламер или жичка първия и втория извод. Ако перката върти -> датчика е заминал. При смяната изтича съвсем малко антифриз - той почва да тече чак като датчика се отвие до край и дори да го правиш за първи път няма проблем (поне при мен нямаше).
Аз съм с Венто 1.8 75 коня и току що стана същтото. Перката се включи малко след 110 градуса. И аз ли да направя каквото казахте на колегата? 
На разни колеги казахме разни неща, но почни от датчици, и на работещ мотор стисни големия маркуч, за проба на водна помпа. Трябва да се усеща съпротивление. Чак ако това е наред, разкачай радиатор.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”