Нормален ли е този разход
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Нормален ли е този разход
Колеги много гледах, но точно за АБФ няма с ГИ дали разхода от 21-22л./100км газ е нормално при къси разтояния в града? отиване и връщане горе доло 8-10км. Вярно, че е газ, вярно че е АБФ там голям двигател, ама множко ми се вижда. Един монтьор ми каза, че е нормално, но нали да се допитам 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Нормален ли е този разход
Колега колата как я палиш? Когато е загряла на газ, или постоянно си я палиш на газ? Нормално е когато я палиш на газ, и двигателя е студен, говориме да не е сутринта ами през деня... Да ти качфа разхода, ма отделно 10 километра не си е работа на газ. По-добре на бензин виж как ти харчи и после гони разхода на газ-та 

- kakyra
ми колега, ГИ-то поне до колкото съм запознат задължително трябва да се чака. Аз сутрин чакам от порядъка на 3-5 мин. да загрее колата и тогава тръгвам.
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Горе-долу е добре за 150 коня
. Един познат има БМВ 520 150 коня и сложи ГИ. Разхода му е 18/100 ... ИЗВЪНГРАДСКО
в града е сигурно 25 
А щом е ГИ , предполагам че не я палиш директно на газ, защото не става. Сигурно като стигне 35 градуса мотора и минава автоматично на пропан.
. Един познат има БМВ 520 150 коня и сложи ГИ. Разхода му е 18/100 ... ИЗВЪНГРАДСКО
в града е сигурно 25 
А щом е ГИ , предполагам че не я палиш директно на газ, защото не става. Сигурно като стигне 35 градуса мотора и минава автоматично на пропан.
- kakyra
qNkOo написа:Горе-долу е добре за 150 коня. Един познат има БМВ 520 150 коня и сложи ГИ. Разхода му е 18/100 ... ИЗВЪНГРАДСКО
в града е сигурно 25
Мойта днес докато ходих при един колега от форума да види какво има за смяна по колата, разхода ми падна на 9 газ. Предоволен съм за вървенето което му удря. А за това БМВ май му е по добре да си кара на бензинче, че тоя разход малко
Иначе начин има да се пали на газ, но компютъра му записва и евентуално при 10-20 паления така на газ ти отпада гаранцията.-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
4-5км в една посока не е толкова късо разстояние. До работата ми е толкова и разликата между такова каране и на по-дълги разстояния е около 2 литра. При колегата има отклонение поне 5-6 литра от нормалния разход.
- kakyra
Абе и на мен не ми се струва, че 10лв= 39км. Дали е от настройка нещо, може ли да е от свещите , или какъв би могъл да е проблема?
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
бахти разхода - 22/100!
колега да не караш ЗИЛ?!?!?!?!?! 
колега да не караш ЗИЛ?!?!?!?!?! 
еми не я чакай 30минути да загрее, ами пали и карай,ако толкова се притесняваш карай на бензин и сменяй после на газ,тогава виж колко ще ти е разхода..
- kakyra
ГИ-то ми е в гаранция, ако отида да се оплача от фрапантния разход дали ще ми обърне внимание някой? Найстина това ми се вижда адски много тия пари за тези километри. Та от свещи и тн може ли да е?
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
kakyra написа:ГИ-то ми е в гаранция, ако отида да се оплача от фрапантния разход дали ще ми обърне внимание някой? Найстина това ми се вижда адски много тия пари за тези километри. Та от свещи и тн може ли да е?
Възможно е да, даже може и да е от дистрибуторна капачка - ако не е хубава! Аз смених свещи и сложих старата дистрибуторна капачка и веднага се усети разлика в разхода - падна с около литър и половина газ. Но в последно време се замислям дали тия на газстанциите и по специално на Лукойл не ментят нещо в количеството, за качеството няма смисъл да се говори.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”