Аларма на пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Аларма на пасат Б5

Мнениеот smash22 » Чет 18 мар 2010 20:14

Здравейте вашите аларми като се заключват и отключват имат ли звук като другите коли защото моя само при отключване може да се бъркам не съм сигурен може да е и при заключване издава кратък звук като от клаксон има ли възможност да се направи като другите коли да издава кратък звук като от пищяща аларма.Мерси предварително

chavo
Автомобил:
Двигател:

Re: Аларма на пасат Б5

Мнениеот chavo » Чет 18 мар 2010 21:01

Коллега, за каква алрма става дума? Моят пасат 2000г.е със заводска аларма, при отваряне и затваряне има само светлинен сигнал, даже имах "диалог" със застрахователя при застраховането, но я уважиха. Зависи, коя година е произведен автомобила.Ако е монтирана допълнително може да издава звуков сигнал, зависи от настройките и твоето желание.

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Чет 18 мар 2010 21:05

Вградените аларми от завода нямат звуков сигнал,само светлинен. Иначе ако си добавиш допълнително алармичка има каквото си пожелаеш :wink:

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пет 19 мар 2010 9:13

Тук сте в грешка. Фабричната аларма на пасата има и звуков сигнал, който се настройва с VAG-COM, и е точно този като от клаксон. При заключване е един звуков сигнал, при отключване са два. По default алармата не с включени звукови индикации, а само със светлинни. Друг е въпроса, че и при мен от време на време като заключвам не се включва нито мигач нито звук, но това е друг проблем. Ако някой всъщност има решение на за това нека сподели.

Потребителски аватар
gicho76
Автомобил: VW Golf VI Variant
Двигател: 1600 tdi CAYC

Мнениеот gicho76 » Пет 19 мар 2010 9:31

Да, има клаксон в левия заден калник под декоративната кора откъм багажника, моя го смених отдавна с нормална сирена на 12 волта и сега си издава сигнал от нея. Ако искаш да му /й/ чуеш гласеца влез в колата заключи с дистанционното от ключа за да се задейства алармата /да мига светодиода/ и тогава подай контакт - приятно слушане - после натисни отключване и ще се деактивира. Съблюдавай само за (+) (-) като слагаш сирената. Има си доста заводски отвори за закрепяне и става за 10-15 мин. :да:

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Нед 21 мар 2010 19:34

Колко струва тая сирена и някой алармаджия може ли да ми я сложи че не ми харесва тоя звук на клаксон.

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Нед 21 мар 2010 20:31

Моята Б5-ца 97г. има диод на вратата и мига (в червено), обаче дистанцонното на ключа ми е развалено и я заключвам само ръчно , като я заключа с ключа не издава никакви звуци и светлинни сигнали имам ли аларма и възможно ли е деактивирана поради разваленото дистанционно с две копчета е от тези дето са кръгли и се отделят от перото !

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Нед 21 мар 2010 21:13

С ключа няма звук ама с дистанционното има звук смени си батерията и може да проработи.

iliqn_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iliqn_ » Нед 21 мар 2010 21:23

Моя също няма звуков сигнал има само светлинен и алармата ми е заводска :)

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Пон 22 мар 2010 0:07

Не е от батерията , сигурно дистанционното е прецакано или иска нещо което аз не мога да се сетя !

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 22 мар 2010 12:52

При пасат Б5, алармата се активира и деактивира, дори и при механично заключване/отключване с ключа. Както и някъде напред в темата казах, активирайте си звуковия сигнал с ваг-комм-а, докато не го направите няма да имате никакъв сигнал.

Потребителски аватар
gicho76

Мнениеот gicho76 » Вто 23 мар 2010 23:05

garsona написа:Моята Б5-ца 97г. има диод на вратата и мига (в червено), обаче дистанцонното на ключа ми е развалено и я заключвам само ръчно , като я заключа с ключа не издава никакви звуци и светлинни сигнали имам ли аларма и възможно ли е деактивирана поради разваленото дистанционно с две копчета е от тези дето са кръгли и се отделят от перото !

А плафона светва ли ти при отваряне на която и да е от 4-те врати? - Ако дори само една има проблем с микроключетата в бравата алармата не се задейства, защото алармата не получава сигнал че вратата е затворена, съответно не свети и светодиода на алармата, който е на шофьорската врата!
можеш от някоя морга да си вземеш дистанционно, но да е на същата честота - отстрани я пише /например 434MHz/ и после да се "обучи" /става и от Seat/

Потребителски аватар
garsona

Мнениеот garsona » Пет 26 мар 2010 22:01

Еми светваше докато не ми изгоря едната машинка която управлява ел механизмите на вратата и сега не свети , също така сега като заключа не премига вече лампичката и това си го обеснявам с прецаканата платка и поради това че я демонтирах , че ми бута тока на колата и после става весело !

Потребителски аватар
niki79
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP

Мнениеот niki79 » Съб 27 мар 2010 13:13

колега,а случайно колата да е вкарана от словения,защото това за задния ляв калник дето го споменава колегата gicho76.при заключване издава сигнал бип е някаква система за сигурносш,която се казва(блокадя моторя)вид аларма която си е слагат словенците

Потребителски аватар
gicho76

Мнениеот gicho76 » Съб 27 мар 2010 21:57

garsona написа:Еми светваше докато не ми изгоря едната машинка която управлява ел механизмите на вратата и сега не свети , също така сега като заключа не премига вече лампичката и това си го обеснявам с прецаканата платка и поради това че я демонтирах , че ми бута тока на колата и после става весело !

няма начин тогава да заработи алармата - прекъсната е К-линията, докато не си отстраниш проблемите няма да се задейства заводската аларма.

p.s. това за словения беше забавно :wink:

Върни се в “Passat”