Каква ми е алармата?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
TheFreeRider
Автомобил:
Двигател:

Каква ми е алармата?

Мнениеот TheFreeRider » Съб 20 мар 2010 20:15

Здравейте колеги, от известно време се чудя каква ми е алармата и съответно какви възможности има за настройка - как да пищи, чувствителност и т.н. Също така ме интересува дали има комфорт функция, понеже в момента ако задържа бутона за заключване, стъклата НЕ се вдигат, но се вдигат ако заключа с ключа. Доколкото съм чел из форума алармата трябва да подаде по-дълъг сигнал за заключване все едно ключа е задържан, но не знам дали моята поддържа тази функция. Чудя се и за какво случи това бутонче, което виси някъде около бушониерата:
Изображение
Дистанционните са две и изглеждат така:
Изображение

Всякаква информация би била полезна, дори и да ме насочите само към модел или марка аларми, ще имам поне отправна точка какво да търся. :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Каква ми е алармата?

Мнениеот zdravko_jett » Съб 20 мар 2010 21:49

колега по дистанционното едва ли ще се познае марката и модела на алармата, виж кутиката къде е снимаи е виж какво пише на нея, а за бутончето пак трудно ще се познае,но щом е в тази област повече ме съмнява да не би да е за иключване на алармата, виж при натиснато положение ще деиства ли алармата

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Съб 20 мар 2010 22:51

на сирената на алармата нищо ли не пише?

TheFreeRider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TheFreeRider » Нед 21 мар 2010 9:54

Самата аларма не можах да я видя, явно е скрита много навътре в таблото, но ще се разровя повече и ще докладвам.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Нед 21 мар 2010 11:48

TheFreeRider написа:Самата аларма не можах да я видя, явно е скрита много навътре в таблото, но ще се разровя повече и ще докладвам.

аз ти говоря за Сирената/Пищялката на Алармата която би трябвало да е някъде под предния капак

TheFreeRider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TheFreeRider » Сря 24 мар 2010 19:58

Намерих малко време и понеже на пищялката нищо не пишеше, отворих таблото и намерих това:
Изображение
Изображение
Понеже не пише нищо на кутията, снимах отвътре. Иначе това е самата кутия:
Изображение
Надявам се, че някой е виждал такова чудо. Забележете, че на 1вата снимка има три черни жици, които са отрязани и висят. :shock

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 24 мар 2010 21:44

само дистанционното като погледна и на 80% съм сигурен че е българска-сатурн.С горното бутонче заключваш на аларма 1която реагира и на звук а с първото бутонче и после второто се включва тихата аларма.Отключваш с горен и после долен бутон

TheFreeRider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TheFreeRider » Сря 24 мар 2010 22:43

Всъщност не е точно така. На дистанционното едното копче е само за заключване(отключване)+включване(изключване) на алармата. С второто може да се изключи пищенето на алармата ако се е включила. Не се използват в някаква комбинация, или поне аз не знам как.
Нещо, което открих днес - като заключа колата и натисна второ копче докато все още не се е активирала алармата, колата изписква двапъти кратко, но нищо не се случва. :bishop

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 24 мар 2010 22:58

да нищо не се случва защото включваш алармата на другия режим при който ще се активира само при отваряне на врата или капак.Не ти ли свети по интензивно лампата на алармата при този режим

Потребителски аватар
native
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот native » Сря 24 мар 2010 23:02

един приятел има астра и тои има такова бутонче при бушоните ... това бутонче е защита , но когато е напреное неподвижно и когато при пусната аларма се махне капака на бушоните алармата се вклучва и трака колата не може да запали ... при теб най-вероятно е същото но не е сложено ... такува бутони трябва да има на предния и задния капак ... а на вратите е варзано с бутончетата за плафоните :)

TheFreeRider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TheFreeRider » Сря 24 мар 2010 23:03

Не забелязах, възможно е. Утре ще проверя, благодаря за помощта.

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Чет 25 мар 2010 0:55

native написа:един приятел има астра и тои има такова бутонче при бушоните ... това бутонче е защита , но когато е напреное неподвижно и когато при пусната аларма се махне капака на бушоните алармата се вклучва и трака колата не може да запали ... при теб най-вероятно е същото но не е сложено ... такува бутони трябва да има на предния и задния капак ... а на вратите е варзано с бутончетата за плафоните :)

В много голяма грешка си ... 8) това е сервизен бутон

Потребителски аватар
van405975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van405975 » Чет 25 мар 2010 14:33

Точно така :да: . Този бутон служи за изключване на алармата. Когато ти падне батерията на дистанционото за да можеш да отключиш с ключа.Алармата се активира и с този бутон се спира докато си сложиш нова батерия.

TheFreeRider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TheFreeRider » Чет 25 мар 2010 17:28

Wow, звучи полезно, но какво би попречило на крадец да отвори колата, да цъкне копчето (алармата се изключва) и да ограби/открадне колата :horror:

Потребителски аватар
nick53
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nick53 » Чет 25 мар 2010 23:36

Здравейте! Бутончето се монтира на скрито място в колата. Чрез комбинация от контактния ключ и бутончето се изключва напълно алармата и светодиода свети непрекъснато. По този начин алармата се въвежда в "сервизен" режим . Обикновено това се прави преди вкарване на колата в сервиз и отсъствие на собственика.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”