проблем със стартера
проблем със стартера
проблема е следния карам 20 дена и шалтера на стартера почва да не изхвърля сменявам шалтера пак 20 дена пак същия проблем вече смених 2 шалтера но проблема останаот какво може да е колата е голф 2 1.6 бензин
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем със стартера
колега лани имах проблем със стартера, пробвах тва онова и се оказа че соленоида(шалтера) не изхвърля,купих нов не помня ква му беше цената към 20 25лв и колата почна да си пали без проблем никви ядове, на следвашия ден пак не пали пак не иска да превърти, карам го на майсторасмени втулката четките и когато го вземах ме пита защо съм сменял соленоида обясних му и той ми каза когато в стартера има проблем по четките и соленоида не се задействал понеже от там вземал + прибрах се гладах го мотах го мислех го и пак не схванах тва дето ми каза смусъл кво общо си имат, сожих стария и пак си заработи, а не работеше дори и когато му подавах + на клемичката от акумулатора
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Правилно ти е казал Майстора!
Шалтера си затваря токовия кръг през четките и колекторите!Ако едно от двете не е редовно(износени) дори и нов шалтер няма да сработва! 
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
значи от там може да идва проблема на колегата и просто да е съвпадение че кара 20дена,при мен цял ден си работеше без проблем и на следващия ден пак чалъмиpas1.8mi написа:Правилно ти е казал Майстора!Шалтера си затваря токовия кръг през четките и колекторите!Ако едно от двете не е редовно(износени) дори и нов шалтер няма да сработва!
- pas1.8mi
Точно!
Добре е да се провери и клемореда на позиция стартер!
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Тоя шалтер има две намотки с общ извод. Преди да изхвърли работят и двете, но втората взема минус от четките. Когато щтракне вече на четката има плюс и стават два плюса на по-силната намотка(т.е. не работи) и остава само другата която поддържа въпросния шалтер в затворено положение. Общо взето това е принципа на работа.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
ами пробваи го шалера като му подаваш отделно ток, прегледаи си четките в какво състояние са
- pas1.8mi
byzano написа:решен проблема
Е, хубава работа сега!Пиши поне какво е решението на проблема ти,де!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”