Смъкване на Венто - с какви прожини ?
- djdarkness
- Автомобил: Corrado
- Двигател: 9a
Смъкване на Венто - с какви прожини ?
Здравейте колеги ... започнал съм проект на колата и съм стигнал до извода че трябва да я смъкна , а заводското окачване е доста меко ( доколкото разбрах пружините са 8мици ) ... Та въпроса ми е какви съвмесни пружини да взема и Евентуално да отрежа ( казаха ми в 1 морга че стават от ауди а4 ) но реших да се допитам и до вас .. Нека някой който е правил нещо подобно да сподели че тези дни трябва да я направя ... ше постна снимчици после ,,., Благодаря предварително ! ! ! 
Последна промяна от djdarkness на Нед 21 мар 2010 10:45, променено общо 2 пъти.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Смъкване на Венто - с какви прожини ?
...вече не издържам ....
Отрежи ги тия прОжини с по 1-2 намотки...
Отрежи ги тия прОжини с по 1-2 намотки...

- hosetovw
- Автомобил: VW MK5 GTI DSG
- Двигател: 2.0 TFSI BWA
- Контакти:
1) Преди да пускаш нова тема ...
2) От А4
... не стават за теб
3) Рязане на прУжини
...
4) За твоето окачване можеш да използваш части от Голф 2 и 3
2) От А4
3) Рязане на прУжини
...4) За твоето окачване можеш да използваш части от Голф 2 и 3
- djdarkness
моите да отрежа - в никакъв случай ,,, то сега да седнат 2ма отзад и ми опират калобраните ... много е меко а какво остава ако ги отрежа .... трябват ми съвместими 11 - 12 с рязане да станат 10 примерно ... Извинявам се ако темата се повтаря ,,, обиколих до 10 страница и я постнах

- hosetovw
- Автомобил: VW MK5 GTI DSG
- Двигател: 2.0 TFSI BWA
- Контакти:
Ти и до станица 200 да стигнеш, в раздел Направи си сам, нищо няма да намериш !!!
Трябват ти спортни пружини, които хем ще са по-къси, хем ще са по-твърди. От тук следва, че ще загубиш от комфорта на возенето за сметка на стабилността и визията на автомобила. Също така не си мисли, че само с пружини ще ти се размине ... Поради по-късата пружина се промена и работния ход на масления ти амортисьор, с която си в момента и той не работи правилно или поне в нормалния си режим. Ако ще правиш нещо по окачването ти трябва цялостно спорто такова. Има много добри предложения в раздел Продава ( в платени ).
Имаш и вариант да останеш с маслените амортисори и спортните пружини (аз бях така на предната ми кола Голф3), но не трябва да са много къси. Мисля, че 60/40 бе добро съотношение за теб.
Успех колега
The GTI Power
Трябват ти спортни пружини, които хем ще са по-къси, хем ще са по-твърди. От тук следва, че ще загубиш от комфорта на возенето за сметка на стабилността и визията на автомобила. Също така не си мисли, че само с пружини ще ти се размине ... Поради по-късата пружина се промена и работния ход на масления ти амортисьор, с която си в момента и той не работи правилно или поне в нормалния си режим. Ако ще правиш нещо по окачването ти трябва цялостно спорто такова. Има много добри предложения в раздел Продава ( в платени ).
Имаш и вариант да останеш с маслените амортисори и спортните пружини (аз бях така на предната ми кола Голф3), но не трябва да са много къси. Мисля, че 60/40 бе добро съотношение за теб.
Успех колега
The GTI Power
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
не оспорвам ама съм виждал по дискавъри че режеха пружините на една кола, аз също знаех че е неправилно и като се змаислиш ще си го обяснишhosetovw написа:3) Рязане на прУжини![]()
![]()
...
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Грешен раздел, местя.
В наши дни най-лесно и правилно е да си купиш спортни пружини или направо комплект окачване.
В наши дни най-лесно и правилно е да си купиш спортни пружини или направо комплект окачване.
- djdarkness
Благодаря за отговорите ... еми на първо време ще пробвам със спортни пружини ...за цялостно окачване ще видя ,,, мислех че само с пружини ще е по добре возията
ако е еднаква .. направо окачване да сменям
ако е еднаква .. направо окачване да сменям
къф е смисъла да туряш спортни пружини като ще стоиш сас оригиналните си амортисиори ако ще сменяш пружините трябва и амортисиорите иначе ше се разхлопаш 

- djdarkness
амортисиорите са ми чисто нови ,,, на 1 месец .... пружините са ми доста меки ( 8 ) Като седнат 2ма отзад и фаровете ми светят на 2рия етаж ,,.. според тебе кое ми е за смяна .... ! ! ! ПП пък и да си запазя поне частица от возията ! ! !
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Няма значение, че са ти нови амортисьорите, ако ще снижаваш колата ти трябват двойнодействащи (спортни) амортисьори - такива, които и в двете посоки се движат трудно. Обикновенните се сгъват лесно и отпускат трудно.
- djdarkness
и какви проблеми да очаквам за в бъдеще с този вариант

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
по бързо скапване на амортисьорите,търси си пружини от някое комби според мен,но не нови щотото иам ментета предполагам че на комбито са по твърдиdjdarkness написа:и какви проблеми да очаквам за в бъдеще с този вариант![]()
Последна промяна от zdravko_jett на Нед 21 мар 2010 20:00, променено общо 1 път.
- kika2006
- Автомобил:
- Двигател:
Нови амортесьори 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”