ГОЛФ 4 1.6 SR- мени обороти.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
koleca1
Автомобил:
Двигател:

Re: ГОЛФ 4 1.6 SR- мени обороти.

Мнениеот koleca1 » Чет 04 мар 2010 19:08

Вчера смених уплътненията на всукателните колектори, чистена дросел клапа и днес колата както никога.......ми изгасна 17 пъти в движение :horror: Менеше оборотите през цялото време.Мъркуча дето излиза от картера е целиа отвътре в жълта гадост. Събота ще прегледам този на сервото и дебитомера, пък ще видим :banghead:

koleca1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koleca1 » Съб 06 мар 2010 17:19

btw, къде се намира дебиромера при golf 4 1.6 SR, 105 коня?!

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Нед 07 мар 2010 15:56

koleca1 написа:btw, къде се намира дебиромера при golf 4 1.6 SR, 105 коня?!

няма такова животно ,има 1.6 16V -105 коня

koleca1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koleca1 » Нед 07 мар 2010 16:03

е някой да не е казъл, че не е 16V?!
а къде е дебитомера?!?!

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Пон 08 мар 2010 11:02

koleca1 написа:е някой да не е казъл, че не е 16V?!
а къде е дебитомера?!?!

Какъв е кода на двигателя, ако е AZD, BCB и може би AUS, нямаш дебитомер.

koleca1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koleca1 » Пон 08 мар 2010 13:42

двигателя е AZD, а да оказа се че нямам дебитомер :Mr Green Fun

vesko62
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko62 » Пон 08 мар 2010 14:40

Здравейте,koleca 1 за първи път срещам колега със същия като моя двигател AZD и
за вбъдеще ще може да си разменяме информация по ЛС.Колата ми е от 2002 г.Вариан
77 квт.105 к.с.Двигателят при много студено време при включване започва с 1000 об.и много бързо започват да падат оборотите до тяхното нормализиране при загрят
двигател 600 об.Точно не мога да ги определя дали са 605 или 610,но не са по-вече
от тези стойности.При освобождаване от скорост са винаги такива.Двигателят не се
чува когато работи и никога не ми е претрисал или изменял стойностите си на пра-
зен ход.Колата в момента е на реални 111000об.При палене при студено време разхо-
да на гориво започва от 2,5 л/100 и бързо започва да пада.При загрят двигател по-
казанията се сменят почти на сек.0,6 - 0,7 л.

gkaraivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gkaraivanov » Съб 20 мар 2010 23:13

Колеги помагайте!
ГолФа е 1.6 SR или AKL мотора 101 к.с. 1999г. Имам я от 3г. и оше като я взех си и играеха оборотите и ми трептеше педала на гаста все едно някой го пипа но си я карах така!От миналата седмица започна да гасне когато е на свобона по светофарите и то не всеки път!Казаха ми дроселовата клапа трябва да се чисти!Казах им даваите!Изчитиха я пред мен с обезмаслител за карборатори и когато я слагаха забелязаха че маркучът за вакум влизащ в сервото е разцепен на две места и то даста смениха и него и ми казаха че и това е възможен вариант да гасне колата.Закочиха я на компютъра но отчете грешка на лампсондата не добри стойности и там 100лв. :x смених я и нея и всичко занулиха!Запалих колата работи перфекто не бара обороти загря всичко наред и като си тръгвах с подаването на гаста оше оборотите пак си започнаха да играят и сега са много високи 1200!Значи паля я без гас оборотите са перфектни от момента в който и подам гас и започват да мърдат вдигат се 1100 - 1200 и се менят изфорсирам я падат и си стоят както трябва въобще много относително но през повечето време са 1100 - 1200 е се менят а харчи градско 15/100.Ако я запаля сутрин и не и дам гас смукача си включва загрява си и всичко е идеално барна ли гаста и почва да мени!Какво да правя да чистя ли пак клапата ама както трябва или да търся другъде повредата!И преди се меняха оборотите ама си бяха 800 не 1200!Ако пък смучеше въздух от някъде защо само като подам гас ги вдига :roll: а като я запаля без да барам гаста си спят ха 800???
Помагайте че иначе няма как да стане!

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 21 мар 2010 0:48

Щом си откачал дросела, после му е необходимо време да се адаптира.
Ако не ти се чака, може да го направиш с VAG COM, но на тъпия Simos, това не се прави като на другите коли, а така:

[Select]
[01 engine]
[Adaptation - 10]
блок 00
[Read]
[Save]
[OK]

gkaraivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gkaraivanov » Нед 21 мар 2010 15:02

А колко километри са нужни за адаптацията му?
[Select]
[01 engine]
[Adaptation - 10]
блок 00
[Read]
[Save]
[OK]
Тези стойности трябва да ги знае VAG KOM -маджията съмнявам се!
Благодаря за отговора дано да излезе от това почвам да карам!!!

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 21 мар 2010 16:51

За около стотина километра, би трябвало да влезе в режима си.
Иначе с VAG COM адаптирането става така:
Като отбелязвам, че това е адаптирането само и единствено за AKL.

gkaraivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gkaraivanov » Нед 21 мар 2010 20:17

Преди малко се варнах от хасково Минах около 150 км. ефект няма незнам какво да правя да карам ли още или пак да чистя дросела ама този път както трябва!
Има един начин при които после не трябвалО VAG KOM незнам колко е ефикасен:
Едно допълнение за правилното автоматично обучение на дросел клапата:

1. след почистването и монтажа се откача акумулатора за 5-10мин за да се загубят настройките
2. закача се обратно и колата се дава на контакт, без да се пали двигателя за 5-10 минути, през, които клапата почва настройка.
3. След около поне 5 минути (бих изчакал 10) се запалва и се оставя мотора да работи за още 5 минути (отново бих му дал 10) без да се подава газ!
4. След изминати около 50km би трябвало клапата да е успешно адаптирана

Трябва да си призная, че аз изпуснах стъпка 2 и наруших стъпка 3 като към края на 5-те минути подадох газ последния път когато ми се наложи, тъй като бях забравил подробностите от процедурата.... Въпреки това след последвалите 500 км, които изминах всичко беше и е ок...
Мислите ли че това ще помогне без VAG KOM!!!

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Нед 21 мар 2010 23:16

Още малко ще го трая моя SR, накрая ще го метна в HAAS и ако там не го правят в рамките на 1000лв го засилвам в Марица...

Онзи ден затворихме мотора, заради работа на пресекулки- шлайф и пасване на клапани (наистина бяха нагоряли доста- карана е на газ), сменени са всички видове гумички, като преди това сменях ламбда на вятъра, чистене дюзи, чистене и адпатация дросел 2 пъти, свещи (естествено), кабели проверени... е нема и нема спиране на това подскачане :banghead: :banghead: :banghead:
* Всеизвестното маркуче за картерни газове също е проверено няколко стотин пъти

Скоро ще кача снимки в темата ми, на излъскания блок, клапани и всичко от-до, само повдигачите не съм сменял, скоро ще пробваме и с други повдигачи! След този ремонт разхода ми остана без разлика- с няколко литра отгоре... Днес навръщане от Батак почна да прескача повече (явно като загрее се засилва).

Тук е и момента да помоля някой колега с добре работещ SR в Пловдив, да сменим компютри ако ще и за 5мин. само за тест. Вече незнам от какво може да е :roll:

Последна промяна от Batmirko на Нед 21 мар 2010 23:51, променено общо 3 пъти.

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Нед 21 мар 2010 23:40

Колеги, и аз имах проблем с оборотите. Става дума за Ибиза 2002ра години 1.6 SR 101 к.с. Забелязах, че маркуча за картерните газове, който излиза от някъде около капачката за маслото и влиза в дебелата тръба за дебитомера е сцепен. Махнах го и затапих мястото, където маркуча за картерните газове влиза в дебелата тръба за дебитомера. На местото на затапване има маслоуловител (гумен). Оттогава няма никакви проблеми с оборотите, но разхода не спадна. 16-18л на 100 км. Не ми свети check engine. Колата е с електронна газ , а не с жило. EPC лампата не свети. Имам подозрения, че маркуча за маслените пари не трябваше да го затапвам, а да го сменям. Може би защото този маркуч го няма и се нарушава подаването на въздух, незнам. Ще трябва да оправя този проблем и ако вече не се оправи ще ходя да видим катализатор и ламбда сонда.

gkaraivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gkaraivanov » Пон 22 мар 2010 12:14

Колеги може ли маркучът за картерните газове да окаже влияние в/у оборотите или ако той е сцепен,какво количество като въздух получава от там и как то влияе на оборотите масловителят ако не работи както трябва то това си е една никаква си клапа!?Незнам какво да мисла май пак ще ходя в сервиз на сляпо!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”