В този нов прекрасен данък щели да влизат МПС-та над 150 коня...

Очакваше се да измислят с какво да компенсират падналия акциз, но това е пълна идиотщина!
Е, приятели... поздравления към колегите с "луксозните" VR6-ци...

IceHeart написа:Едва ли ще вкарат тоя данък, просто се коментира. Ония ден си платих данъка 18 лева, а пред мен някакъв си плати данъкна на КАМАЗА, и му искаха 100 лева, а на друготи гише Някакъв плати данък на Мерцедес 90 лева. Та си викам тия данъци кой как намери така взима пари, как може КАМАЗ, да плаща по малко от лека колаТа не кризата ни е виновна, а това че няма определена граница за данъците на определени МПС-та
MuTa4eTo написа:IceHeart написа:Едва ли ще вкарат тоя данък, просто се коментира. Ония ден си платих данъка 18 лева, а пред мен някакъв си плати данъкна на КАМАЗА, и му искаха 100 лева, а на друготи гише Някакъв плати данък на Мерцедес 90 лева. Та си викам тия данъци кой как намери така взима пари, как може КАМАЗ, да плаща по малко от лека колаТа не кризата ни е виновна, а това че няма определена граница за данъците на определени МПС-та
В различните общини е различно. Данъка се изчислява спрямо това колко годишна е колата, колко киловата е, има ли катализатор или не и т.н. А най голямата глупост която видях скоро, понеже едно приятелче си купи кола и я записа на майка му на името понеже е инвалид - опрощават 50% от данъка който по спомен му беше около 160 лева. Дефакто баща му плаща 80 а другите 80 се опрощават
group® написа:Твърдо съм ЗА данък лукс!
Измислят ли едни разумни критерии, ще е просто супер.
150 к.с. определено трябва да са лукс.
Ако питате мен всичко над 50 трябва да е лукс.
А дано се спре търсенето на евтини 'бегачки'-убийци с накладки втора употреба!
Който няма пари да си търкаля евтина малолитражка!
Даже най-добре на рейса!
Това е живота!
п.с. айде ранете са ...
vw_golf_4_tdi написа:group® написа:Твърдо съм ЗА данък лукс!
Даже най-добре на рейса!
Това е живота!
п.с. айде ранете са ...
да забранят коли над 15 години и ще питам тогава какво ще караш като ти знае мн. устата.
vw_golf_4_tdi написа:
да забранят коли над 15 години и ще питам тогава какво ще караш като ти знае мн. устата.
IceHeart написа:vw_golf_4_tdi написа:group® написа:Твърдо съм ЗА данък лукс!
Даже най-добре на рейса!
Това е живота!
п.с. айде ранете са ...
Съфорумци, темата излиза извън питането на колегата.... Нека има примерно такава такса, но да е за коли над 200 коня, Тия дето са със 150 коня защо да плащат такса Лукс. (като се има на предвид че от тия 150 коня само 100 са живи като се има на предвид в състоянието на нашите горива.... Та относно темата, няма определена таблица както казах и по-горе по която да се определя определен данък на кола, камион, каруца, дори и колело... Просто си плащаме колко ни кажат... Аз плащам на кола 1,4 18 лева, мой познат на ГОЛФ 2-ка 1,3 плаща 8 лева ? Е как стана, толко ли няма кой да обясни на гишето: Вие плащате 18 лева примерно защото карате еди каква си кола или защото по рано е регистрирана в БГ... ама няма такива работи, плащаме си като попове и това е..
Бойко Борисов написа:Борисов обясни, че данък "лукс" ще бъде налаган само за определен вид имущество - автомобили над 150 конски сили и над 3000 куб. см. обем на двигателя
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: kamaza11 и 24 госта